ΚΟΥΙΖ: Πόσο καλά γνωρίζεις τις λίμνες της Ελλάδας;

12 ερωτήσεις τώρα που οι Πρέσπες είναι στα φόρτε τους.

Όταν ακούς «Πρέσπες» τούτες τις ημέρες, ποια είναι η πρώτη λέξη που σου έρχεται στο μυαλό; Μην πεις «λίμνη» γιατί θα πεις ψέματα. Εκτός αν ανήκεις στους εθισμένους με τη γεωγραφία, άρα δεν έχεις κανέναν άλλο λόγο πλην της έπαρσής σου και της επιβεβαίωσης των γνώσεών σου, τα βρεις όλα με κλειστά μάτια και με περίσσεια ξερολίαση μάς γράψεις από κάτω «ευκολάκι Ratpack, προχωράμε».

Το Μακεδονικό είναι το πρώτο που σκέφτεσαι. Κι εσύ κι εγώ και όλοι μας. Οι Πρέσπες, όμως, εκτός από το να βρίσκονται στο επίκεντρο των καιρών, των καναλιών και των συζητήσεων σε κάθε γωνιά της χώρας φημίζονται και για κάτι ακόμα: Για τον φυσικό τους πλούτο, τους υγροβιότοπους και το απέραντο γαλαζοπράσινο που συνθέτει μία παραδεισένια εικόνα και μία μεθυστική ηρεμία, η οποία καμία σχέση έχει με τα ταραγμένα γεωπολιτικά νερά της εποχής.

Αν, λοιπόν, είσαι από αυτούς που, είτε τις έχουν επισκεφτεί είτε όχι, θέλουν να δώσουν λίγη ίντριγκα και να πουλήσουν λίγη γνώση παραπάνω σε κάθε κουβέντα σχετική με Μακεδονία και γεωγραφία, πάρει ένα κουιζάκι για να τεστάρεις ή να βελτιώσεις τις γνώσεις σου γύρω από τις λίμνες μας. Των Πρεσπών και κάθε γωνιάς της χώρας. Δεν είναι και λίγες άλλωστε...

Για πάμε. 12 ερωτησούλες:24 SHARES