Sean Connery ή James Bond: Ποιος είπε αυτές τις 10 ατάκες;

Ξεχώρισε τον ήρωα από τον ηθοποιό ανήμερα των γενεθλίων του δεύτερου. 

Αντρικά πρότυπα κυκλοφορούν πολλά. Υπάρχουν τα ντελικάτα τύπου George Clooney, της παλιάς κοπής αλά Clark Gable, οι μετρ της κομψότητας ή αλλιώς οι Gosling του κόσμου και οι λίγο πιο brutal σαν τον Tom Hardy.

Και υπάρχει και ο Sean Connery.

Μια κατηγορία μόνος.

Eίναι ο άνθρωπος που απογείωσε όσο κανείς στον κόσμο το αντρικό πρότυπο. Μεγάλο του ατού η καλλιέργεια σαν άνθρωπος παρά το γεγονός ότι μεγάλωσε σε πολύ φτωχό περιβάλλον. Όσα προνόμια ωστόσο δεν είχε στα ξεκίνημά του, η ζωή του τα προσέφερε απλόχερα πίσω με άλλο τρόπο. Άλλωστε είναι δεδομένο πως πέραν του τεράστιου και γεροδεμένου κορμιού, του ωραίου προσώπου και της γοητείας είχε και την ευστροφία να εκμεταλλεύεται κάθε του προσόν.

 

Από μοντέλο για ζωγράφους αναδείχτηκε τρίτος ωραιότερος άντρας στο διαγωνισμό Mr. Universe το 1950. Λίγο αργότερα από απλός εργαζόμενος στα παρασκήνια ενός θεάτρου, ανέβηκε στη σκηνή και έγινε πρωταγωνιστής. Και σύντομα θα ανέβαινε στη μεγάλη σκηνή. Στη μεγάλη οθόνη. Και την κατέκτησε.

Έχει παίξει χαρακτήρες που έμειναν χαραγμένοι στο μυαλό μας όπως ο Ramirez στο «Highlander», ο πατέρας του Indiana Jones στο «Last Crusade», η ερμηνεία που του χάρισε το μοναδικό του Όσκαρ, ο Jim Malone στο «Untouchables», ο Captain Marko Ramius στο «Κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη» ή ο John Mason στο «The Rock».

Βαριά η κληρονομιά του, αλλά σαν αυτή που άφησε στον κατασκοπικό κινηματογράφο, άλλος κανείς.

 

Όταν γινόταν casting για τον εκλεκτό που θα έπαιζε τον πρώτο James Bond, ο δημιουργός του, Ian Fleming, δεν τον ήθελε καθόλου για τον συγκεκριμένο ρόλο. Όχι επειδή δεν ήτανε καλός, αλλά επειδή είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που δεν ήθελε στον ήρωα.

Σήμερα λοιπόν που γίνονται συζητήσεις και η παραγωγός του francise Barbara Brocoli αναζητά το διάδοχο του Daniel Craig -θα παίξει για τελευταία φορά τον 007 στην 25η ταινία του franchise- δεν ψάχνει κάποιον στα πρότυπα του Bond, αλλά σε εκείνα του Connery. Κάθε ατάκα που έχει εκσφενδονίσει ο 007 θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και ατάκα που έχει ειπωθεί από το στόμα του Connery.

 

atak

 

Αν πιστεύεις, επομένως, πως μπορείς να ξεχωρίσεις τον James Bond από τον Sean Connery παίξε το παρακάτω κουίζ. Ανήμερα των 89ων γενεθλίων του ηθοποιού, ρίξαμε στο μπλέντερ ατάκες τόσο του πράκτορα Sean και όσο και του απλού πολίτη Connery και εσύ καλείσαι να βρεις ποιος την ξεστόμισε. 

Για να δούμε τι πιάνεις;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved