Assosiated Press Θα ήθελες να έχεις αφεντικό τον Elon Musk;

Παρότι τον είδες στην Μύκονο για χαλάρωση, γνωρίζεις την άποψή του για την άδεια: «Οι διακοπές μπορεί να σε σκοτώσουν». 

Δεν ακούγεται άσχημο να είσαι μέλος της Tesla, της Space X ή του Twitter -εφόσον πραγματοποιηθεί η αγορά του- ωστόσο αν συμβεί η στραβή και χρειαστεί να διεκδικήσεις μια παραπάνω άδεια ή έστω αυτή που δικαιούσαι, γνωρίζεις πως το αφεντικό σου πολύ δύσκολα θα σου τη δώσει. Επειδή είναι ο Elon Musk και δεν πιστεύει στις διακοπές.

Τι σκαρώνει άραγε ο Musk με το ίντερνετ;

Ασχέτως αν τον πετύχαμε να κάνει τη βόλτα του στη Μύκονο, η άποψη του πιο πλούσιου άντρα στον κόσμο για τις διακοπές είναι συγκεκριμένη και δεν αλλάζει.

«Τα τελευταία 12 χρόνια, προσπάθησα να πάρω άδεια μίας εβδομάδας δύο φορές. Και τις δυο φορές παραλίγο να ανατιναχθεί ο κόσμος» έχει πει στο παρελθόν.

 

 

Ζούμε για να δουλεύουμε τελικά

Για εκείνους που έχουν φιλοδοξίες να ξεχωρίσουν σαφέστατα η δουλειά καταλαμβάνει τεράστιο κομμάτι της μέρας, περνώντας αμέτρητες ώρες στο γραφείο μοιράζοντας σκέψεις, δημιουργώντας έργο και χτίζοντας το «αύριο». Ό,τι κάνει δηλαδή και ο Musk.

 

 

Στον Έλληνα βέβαια (και σε κάθε εργαζόμενο) ακούγεται περίεργα μια κουβέντα που εναντιώνεται στις διακοπές, ακόμα και αν πληρώνεσαι καλά για την εργασία σου. Το να ξέρεις ωστόσο ότι το αφεντικό σου δεν θα διστάσει να σου κόψει την άδεια γιατί υπάρχει κάποιο κόλλημα, ακόμα και αν βαράς άπειρες υπερωρίες για ορισμένους αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.

Πώς θα σου φαινόταν να μην έχεις άδεια και ο Elon Musk να βολτάρει στη Μύκονο; Ή δεν σε νοιάζει καθόλου;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved