Κακοκαιρία του Αγίου Πνεύματος: Ρίχνεις άκυρο ή πας διακοπές;

Έχουμε τα καιρικά δεδομένα, σου δίνουμε την ερώτηση: Θα μείνεις σπίτι ή θα πας εκεί που έχεις κανονίσει παρέα με τις βροντές;

Είναι από τις καταστάσεις εκείνες που σε προκαλούν να πιστέψεις στη μοίρα, τους οιωνούς και τα μηνύματα του σύμπαντος. Θα ανοίξουν οι ουρανοί λέει από την Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα και όσοι έχουν κλείσει ακτοπλοϊκά, Air BnB, ξενοδοχεία και τραπέζια σε μαγαζιά των ελληνικών νησιών (και γενικότερα στην Ελλάδα) έχουν έναν δυσάρεστο πονοκέφαλο μπροστά τους.

Εμείς σου προτείνουμε κοντινά μέρη για το τριήμερο για να μην ξεμείνεις χρηματικά.

Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος από τη μία, η αγαπημένη ευκαιρία του Έλληνα να την κάνει από το σπίτι και να «βουλιάζει» τα τουριστικά θέρετρα, από την άλλη η κακοκαιρία και σε μια εποχή όπου τα κουκιά είναι μετρημένα εμφανίζεται σαν λυτρωτής για την τσέπη και ένας καλός λόγος να κλειστείς στο σπίτι σου, απολαμβάνοντας την ηρεμία και την αργία της Δευτέρας.

 

 

Ο «δαίμονας» ξύπνησε και μας τιτιβίζει το κεφάλι. Ποια είναι τα δεδομένα που απλώνονται μπροστά σου; Ποιος τύπος θα επιλέξεις να είσαι αυτό το τριήμερο, εφόσον είχες αποφασίσει να φύγεις από την πόλη, αλλά η κακοκαιρία σε έχει βάλει σε σκέψεις;

 

Είσαι ο «θα πάω και ας ρίξει κάγκελα»

Το «ας» εναπόκειται στην αμφιβολία, εμείς θα σου πούμε ότι θα ρίξει σίγουρα βροχή. Όμως εσύ είσαι ατρόμητος ταξιδευτής. Δεν σε απασχολεί ο καιρός, ούτε ότι τα λεφτά που θα δώσεις μπορεί να μην τα χαρείς με σύμμαχο τον καιρό. Επιθυμία σου είναι να φύγεις από το σπίτι, να αλλάξεις παραστάσεις με κάθε κόστος. Δεν σε νοιάζει το ότι θα είσαι μακριά από το γραφείο, θες να είσαι όσο πιο πολλά χιλιόμετρα μακριά γίνεται, να απενεργοποιήσεις τα μέιλ σου και να χαλαρώσεις κοιτάζοντας τον ουρανό. Ακόμα και αν αυτός θα έχει κεραυνούς και χαλάζι.

 

 

Ή είσαι ο «με βροχή δεν είναι διακοπές»

Δεν είναι ότι έγινες προληπτικός, ούτε ότι έγινες τσίπης και δεν θες να δώσεις ούτε ευρώ για ένα τριήμερο που ξέρεις ότι παντού θα γίνεται χαμός. Είσαι από εκείνους που έχουν απαράβατο κανόνα το ότι όπου και να πάνε πρέπει να έχει ήλιο. Δεν έχουν πρόβλημα με το αεράκι αλλά ο ήλιος είναι απαράβατος κανόνας. Και με βάση τα όσα λένε ο Μαρουσάκης και ο Αρναούτογλου για τον καιρό σίγουρα θα χτύπησαν νεύρο.

 

 

Ευκαιρία να κάνεις και οικονομία για το καλοκαίρι που έρχεται. Ή έστω για να βγει ο μήνας με αξιοπρέπεια και να μην περιμένεις την 1η Ιουλίου να πληρωθείς για να ξανανιώσεις.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved