Ας απολαύσουμε ένα άκρως αθλητικό Σαββατόβραδο

Χρόνια πολλά στον Κωνσταντίνο και την Ελένη, δόξα και τιμή στο αθλητικό υπερθέαμα. Ψηφίζεις Τελικό Κυπέλλου ή Ευρωλίγκα;

Τι άλλο να ζητήσεις μια τέτοια μέρα; Μπορεί να έχεις κανονίσει να παραβρεθείς στο τραπέζι του φίλου σου του Κωνσταντίνου ή αντίστοιχα να βγάλεις έξω την κοπέλα σου την Ελένη, ωστόσο κακά τα ψέματα μια μέρα (νύχτα για την ακρίβεια) σαν τη σημερινή δεν χρειάζεσαι σκέψεις και άγχη για το πώς θα την περάσεις.

Τουλάχιστον στο διάστημα 19:30 – 22:30 (άντε 23:00 σε περίπτωση παρατάσεων) είναι νομοτελειακό ότι θα το βγάλεις μπροστά στην τηλεόραση ή αν είσαι πιο τυχερός στο ΟΑΚΑ ή την Stark Arena στο Βελιγράδι.

 

 

Αντί όμως να αναθεματίσουμε που η ώρα των τελικών του Κυπέλλου Ελλάδος, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και ο αντίστοιχος της Ευρωλίγκας, Εφές-Ρεάλ Μαδρίτης διεξάγονται ταυτόχρονα στις 20:00, ας εξετάσουμε τι θα δούμε σε κάθε έναν εξ αυτών και να αποφασίσουμε πού θα εστιάσουμε.

 

Αρχικά το εγχώριο προϊόν

Αφού για μια ακόμα χρονιά το πρωτάθλημα κατηφόρησε εύκολα προς τον Πειραιά, το μόνο που απομένει είναι ποιος θα στεφθεί Κυπελλούχος στον μεγάλο τελικό του ΟΑΚΑ. Πολλοί μπορεί να περίμεναν διακαώς ένα αιώνιο ντέρμπι, ωστόσο είναι βέβαιο ότι ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός συνθέτουν ένα άκρως ενδιαφέρον ζευγάρι με φόντο την κούπα.

 

 

Από το 2014 όταν και ο ανανεωμένος Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατακτούσε τον τελευταίο του τίτλο έχει περάσει μια οκταετία μέσα στο νερό, με το Δικέφαλο του Βορρά να έχει εξελιχθεί από τότε σε πολυνίκη της διοργάνωσης καθώς μετράει 4 κατακτήσεις, νικώντας από 2 φορές τους ΑΕΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα. Θα μπορέσει να κάνει το ίδιο απέναντι στον Παναθηναϊκό ή ο Γιοβάνοβιτς θα κλείσει με πραγματικά θετικό πρόσημο την πρώτη του χρονιά στη Λεωφόρο;

Η απάντηση στις 20:00 από το ΟΑΚΑ.

 

 

Θα κόψει κανείς τον Μίτσιτς αυτή τη φορά;

Είναι μεγάλη ξενέρα να φτάνεις λίγο πριν τον τελικό της Ευρωλίγκα, αλλά για ένα μαρκαρισμένο σουτ να γκρεμίζονται τα πάντα. Κάθε φίλαθλος του μπάσκετ ένιωσε αυτή την απογοήτευση το βράδυ της Πέμπτης (19/5) στη Stark Arena του Βελιγραδίου, όπου κάλλιστα σήμερα μπορούσαμε να βλέπαμε ένα παιχνίδι Ολυμπιακού-Ρεάλ Μαδρίτης, όπως επίσης και την Μπαρτσελόνα αντί της αιώνιας αντιπάλου στον τελικό.

 

 

Επειδή όμως η ζωή συνεχίζεται και τα δάκρυα κάποια στιγμή στεγνώνουν, ο αποψινός Τελικός μεταξύ Εφές και Ρεάλ Μαδρίτης είναι πραγματικά βγαλμένος από το κορυφαίο σενάριο που μπορούσαμε να ζητήσουμε. Ακόμα και αν ο περισσότερος κόσμος περίμενε (και ήθελε) έναν τελικό μεταξύ των περσινών φιναλίστ, το φετινό ζευγάρι είναι άκρως ενδιαφέρον και κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις.

Ακόμα και αν λόγω μη ελληνικού ενδιαφέροντος οι περισσότεροι θα είναι συντονισμένοι με ΟΑΚΑ, όλο και κάποια κλεφτή ματιά θα ρίχνεις προς Stark Arena πλευρά.

 

 

Κάπως έτσι λοιπόν το Σαββατόβραδό μας εξελίσσεται σε μια μίνι Boxing Day και η έξοδος θα πρέπει να αργήσει λιγάκι μέχρι να σηκωθούμε από τον καναπέ από όσα είδαμε.

Ακόμα και αν οι αλήτες μας έβαλαν τα δύο υπερθεάματα την ίδια μέρα, το ένα πάνω στο άλλο, έχουμε κάθε δικαίωμα να τα απολαύσουμε. Εκτός και αν θέλεις να δεις τελικό Champions League την άλλη βδομάδα και για να πάρεις άδεια από τη γυναίκα που τη λένε Ελένη, πρέπει να βγεις απόψε. Δεν πειράζει, συμβαίνουν αυτά.

Εδώ ντέρμπι της ομάδας σου μπορεί να μη σε αφήσει να δεις το κορίτσι.

Υπάρχει και το Celtics-Miami που μπορείς να δεις στις 3:30 π.μ. αν είσαι ξύπνιος. Μετά το 127-102 των πρώτων μέσα στο Μαϊάμι το Game 3 απέκτησε άλλο χαρακτήρα: 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved