Assosiated Press Η μετανάστευση είναι πλέον η σύγχρονη πολιτική στον πόλεμο

Πώς το «θα πολεμήσω για το σπίτι μου» έγινε «δεν με αφορούν τα πολιτικά παιχνίδια των κυβερνήσεων». Εσύ τι θα έκανες;

Σε έναν κόσμο που πλέον έχει εξελιχθεί πολύ από τo επίπεδο του βαρ-βαρ, όπου η παιδεία, το ίντερνετ και η τεχνολογία έχουν πλέον έχει εκπολιτίσει και τους πιο υποανάπτυκτους λαούς βοηθώντας τους να εξελιχθούν τόσο σε επιστημονικό, όσο και σε νοητικό επίπεδο, λέξεις όπως μάχη και επεκτατική πολιτική, σφαγές και διπλωματικά επεισόδια ακούγονται «ξένες» για τον περισσότερο κόσμο. Δυστυχώς όπως αποδεικνύεται «πληγές» του παρελθόντος και συμφέροντα του σήμερα ακόμα επηρεάζουν και κυρίως, απειλούν ζωές χιλιάδων κατοίκων που έχουν την ατυχία να είναι γεννημένοι στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή.

Είτε αυτοί λέγονται Αφγανοί πολίτες, είτε Παλαιστίνιοι, είτε Ουκρανοί στα σύνορα με τη Ρωσία κλπ.

 

 

Τα συμφέροντα που δεν αφορούν κανέναν

Όταν κάποιος βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα μακριά από την εμπόλεμη ζώνη και τρέμει ακούγοντας τις λέξεις «πολίτες που βρίσκονται στην χώρα να αναχωρήσουν από τη χώρα άμεσα» όπως ανακοίνωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ για τους Έλληνες κατοίκους της Ουκρανίας, καταλαβαίνει κανείς τι τρόμος κυριεύει τους ανθρώπους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Ουκρανίας.

Έλληνες, Αμερικανούς ακόμα και Ουκρανούς που εν έτει 2022 και μήνα Φεβρουάριο στέκονται έρμαια των πολιτικών παιχνιδιών, του αιώνιου «τσακωμού» του Βλαντίμιρ Πούτιν με το ΝΑΤΟ, αλλά και τη βαθύτερη κόντρα της Δύσης απέναντι στη Ρωσία. Συμφέροντα, κυριαρχική πολιτική, οικονομική ευμάρεια και στο τέλος την πληρώνουν οι αθώοι. Ελπίδα όλων η διπλωματία να υπερισχύσει και η «προγραμματισμένη» ρωσική επίθεση για την οποία ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε διάγγελμα τελικά να είναι αποκύημα φαντασίας και όχι ρεαλιστικό σενάριο.

 

 

Στη σύγχρονη εποχή που λίγο πολύ τα όρια κάθε κράτους έχουν διαμορφωθεί, με το πολεμικό «παιχνίδι» πλέον να έχει το φόντο του χρήματος και της οικονομικής κυριαρχίας, βλέπουμε πως ακόμα και ο ίδιος ο πόλεμος έχει χάσει τα γνωρίσματα που διδαχτήκαμε από την ιστορία. Όχι μόνο επειδή δεν γίνεται πλέον στο πεδίο της μάχης σώμα με σώμα αλλά με ανταλλαγή πυραύλων, κυρίως όμως από τη διάθεση των μονίμων κατοίκων της χώρας που πολιορκείται, να πολεμήσουν για την πατρίδα τους.

«Τα συμφέροντα των κυβερνήσεων δεν θα μου κοστίσουν τη ζωή» είναι μια ατάκα που φοριέται αρκετά τα τελευταία χρόνια, ειδικά από πολλούς συνανθρώπους μας που βλέπουν ένα ελληνοτουρκικό επεισόδιο να είναι αρκετά πιθανό με όσα γίνονται στο Αιγαίο ή το μεταναστευτικό, ρίχνοντας όλο και περισσότερες κλεφτές ματιές προς άλλες πολιτείες.

Σε μια περίοδο που τα ανοιχτά σύνορα επιτρέπουν στον κόσμο να αναζητήσει μια άλλη ζωή στο εξωτερικό, έστω και αν χρειαστεί να ξεσπιτωθεί, η μετανάστευση είναι επικρατέστερη λύση για τους μόνιμους κατοίκους ενός κράτους που βλέπει τον εχθρό να πλησιάζει, περιμένοντας ανήμπορος την τορπίλη να πέσει στο κεφάλι του. Δεν είναι η καλύτερη επιλογή αλλά σίγουρα είναι μια κατάσταση που αν κρίνουμε από το μεταναστευτικό, είναι μια πραγματικότητα που ενστερνίζονται οι περισσότεροι.

Εσύ τι θα έκανες σε ανάλογη περίπτωση; Μπες και ψήφισε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved