Η παραλία χρειάζεται τον καφέ, αγαπάει όμως και την παγωμένη μπίρα

Καφές ή μπίρα στην παραλία; Μήπως υπάρχει τελικά χώρος και για τους δυο; 

Ώρες-ώρες κάποια διλήμματα σε αυτή τη ζωή είναι λες και φτιάχτηκαν για να κάνουν την ζωή μας δύσκολη. Για να μας στήνουν στον τοίχο και καθώς τα μελετάμε ένας κρύος ιδρώτας να μας λούζει, φοβούμενοι ότι η τελική επιλογή μας θα αδικήσει την άλλη, ακόμα και αν δεν έχουμε κάποια υποχρέωση απέναντί της.

Για τους γλυκατζήδες για παράδειγμα είναι μαχαιριά στην καρδιά η ερώτηση σοκολάτα ή παγωτό, για τους αθλητικούς η επιλογή του κορυφαίου όλων των εποχών μεταξύ Maradona ή Pelé, για τους κομικάκηδες η ανάδειξη του σπουδαιότερου superhero ανάμεσα στον Batman ή τον Superman, για τους κοιλιόδουλους ποιο φαγητό προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση ανάμεσα στην πίτσα ή το σουβλάκι. Για τους περισσότερους και οι δύο επιλογές είναι κάτι παραπάνω από αποδεκτές, δυστυχώς όμως δεν υπάρχει λευκή ψήφος, ούτε διπλή, ούτε και άκυρη.

Και κάπως έτσι οδηγούμαστε στο απόλυτο δίλημμα του καλοκαιριού. Για τον γυμνισμό θα μιλήσουμε σε άλλο κείμενο.

 Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και αυτό το δίλλημα.

 

Η απόλυτη «κονταρομαχία»

Δεν ξέρουμε αν για σένα το βιβλίο είναι περισσότερο απαραίτητο στην παραλία και από το μαγιό, ή αν θα ζήσεις καλύτερα χωρίς ομπρέλα από ότι δίχως ρακέτες ή τάβλι. Σε όποια κατηγορία «παραλιάκια» και αν ανήκεις, είναι βέβαιο πως αν χρειαστεί να επιλέξεις ανάμεσα στον καφέ ή την μπίρα στην παραλία, θα ξύσεις αρκετά το κεφάλι σου.

 

 

Ο καφές είναι σαν τον καθηγητή στο σχολείο, η μπίρα πάλι η ενισχυτική διδασκαλία ή το φροντιστήριο. Τον καφέ τον έχεις ανάγκη για να σε αφυπνίσει, για να σου «φάει» τις πρωινές ώρες της ημέρας, αν σου αρέσει η γεύση του κιόλας τον απολαμβάνεις παραπάνω αλλά μετά το μεσημέρι που βαράει το «κουδούνι» δεν έχει ισχύ πάνω σου.  Έχεις ξυπνήσει και ακόμα και αν πάρεις δεύτερο, δεν τον απολαμβάνεις με την ίδια όρεξη που το έκανες πριν.

Η μπίρα από την άλλη είναι η ουσία εκείνη που θα σου προσφέρει τα «εφόδια» για το υπόλοιπο της μέρας από την ώρα που δεν χωράει ο καφές. Δεν είναι μια βοήθεια που στην φόρεσαν ετσιθελικά, είναι πραγματικά απόφασή σου το αν θα δεχτείς να πορευτείς μαζί της καθώς πιστεύεις ότι θα σου δώσει όλα όσα δεν μπορεί πλέον να σου προσφέρει ο καφές.

 

 

Όσο ευτυχές ή ατυχές και αν ήταν το παράδειγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κάναμε χρήση παραπάνω, ο καφές και η μπίρα είναι δύο ουσίες που έχουν μεγαλύτερη σημασία για τον κόσμο που έρχεται να απολαύσει τον ήλιο και τη δροσιά της θάλασσας, την ξεχωριστή ηρεμία της ανοργάνωτης ή τον «πανικό» της οργανωμένης παραλίας, δύο προϊόντα εντελώς ξεχωριστά μεταξύ τους που όμως έχουν γίνει σήματα κατατεθέντα της παραλίας περισσότερο ίσως και από την άμμο ή το θαλασσινό νερό.

Σε έναν ιδανικό κόσμο θα επιλέγαμε και τα δύο, στον κόσμο όμως των διλλημάτων πρέπει να διαλέξεις ένα από τα δύο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved