Τελικά ποια είναι η κατάλληλη περίοδος για να πάρεις άδεια;

Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος ή Σεπτέμβριος; Ταυτίσου ή διαφώνησε και πάρε μέρος στην ψηφοφορία.

Το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα. Το μόνο κοινό που συνδέει το τώρα με το παρελθόν είναι οι υψηλές θερμοκρασίες. Πλέον υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί και λιγότερο θελκτικοί προορισμοί. Οι επιλογές σου μπορεί να είναι πολλές, όπως κάθε χρόνο, αλλά δυστυχώς εξετάζεις κάθε σου απόφαση με το πόσο επικίνδυνη μπορεί να εξελιχθεί για εσένα αλλά και για τους γύρω σου. Έτσι, συνειδητοποιείς πως οι επιλογές σου δεν είναι τελικά και τόσες πολλές. Φέτος θα αναγκαστείς ή έχεις ήδη αναγκαστεί να διασκεδάσεις διαφορετικά. Προέχει η υγεία όλων.

Απάντησε στο μεγαλύτερο δίλημμα του καλοκαιριού 

Παρ’ όλα αυτά, το χαρτί της καλοκαιρινή σου άδειας σε περιμένει στο συρτάρι. Χρειάζεσαι την ξεκούραση όπως ένας διψασμένος το δροσερό νερό. Αυτός ήταν ένας γραφικός παραλληλισμός ώστε να σου θυμίσει το γραφικό νησί που επισκεπτόσουν κάθε χρόνο. Του χρόνου πάλι. Ποιον καλοκαιρινό μήνα επέλεγες να χαλαρώσεις το σφιγμένο σου κορμί εκεί, θυμάσαι; Ποιον από τους τρεις μήνες του καλοκαιριού (τέσσερις με τον Σεπτέμβρη) έριχνες μαύρη πέτρα πίσω σου και εξαφανιζόσουν για μερικές μέρες ή βδομάδες;

Εμείς, για τους δικούς μας λόγους ο καθένας, γράψαμε για την εποχή που θεωρούμε κατάλληλη. Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος ή Σεπτέμβρης είναι ο ιδανικός μήνας για τις δικές σου διακοπές; Πριν δώσεις την απάντησή σου στο poll που ετοιμάσαμε στο τέλος του κειμένου, διάβασέ μας, ταυτίσου ή διαφώνησε μαζί μας.

 

 

Τον Ιούνιο για να νιώσει άνθρωπος ο Κων/νος Δέδες

Ο Ιούνιος είναι ένας πρόωρος Σεπτέμβριος όσον αφορά την βαβούρα και τον κόσμο που συναντάς στα μέρη που επισκέπτεσαι για να ξεκουραστείς. Βέβαια, παίζει σημαντικό ρόλο αν θες πραγματικά να ξεκουραστείς ή απλά θες να κοροϊδέψεις τον εαυτό σου. Προσωπικά ανήκω στην πρώτη κατηγορία οπότε θεωρώ τον Ιούνιο ιδανικό για να βγει κάποιος σε άδεια. Ο κόσμος δεν είναι τόσος πολύς, η θερμοκρασία δεν έχει ακουμπήσει τα 40άρια και η θάλασσα είναι όσο δροσερή απαιτεί το ταλαιπωρημένο σου κορμί.

Τώρα, αν θες να χορεύεις όλο το βράδυ και να κοιμάσαι όλο το πρωί, τότε θα ήταν προτιμότερο να φτιάξεις την βαλίτσα σου τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο. Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού είναι ο πλέον κατάλληλος για να διαβάσεις το βιβλίο σου στην ξαπλώστρα, να φας το φαγητό σου χωρίς πολύωρες αναμονές και να πιείς το ποτό σου σαν άνθρωπος, όχι σαν ψάρι μέσα στα δίχτυα. Ιούνιος και πάλι Ιούνιος. Δεύτερη επιλογή ο συμπαθέστατος Σεπτέμβριος.

 

Τον Σεπτέμβριο για να μην βλέπει άνθρωπο ο Κώστας Χρήστου

Δεν πάτε να λέτε ό,τι θέλετε. Μέχρι και κείμενο έχει γράψει ο Βαϊμάκης που κοροϊδεύει όλους εμάς που φεύγουμε Σεπτέμβριο. Αλλά ας βάλω τα πράγματα λίγο στη θέση τους. Εμείς τα παιδιά του Σεπτέμβρη δεν φεύγουμε στις 20 του μήνα. Στις αρχές φεύγουμε. Όλα είναι πιο φτηνά, από ξενοδοχεία μέχρι εισιτήρια, και το σημαντικότερο; Άδεια. Παραλίες, μπαρ, καφετέριες, ξενοδοχεία. Άδεια.

 

 

Μπορείς να περιπλανηθείς με την ησυχία σου, να αράξεις σε απομονωμένες παραλίες και να μην ανησυχείς αν θα αργήσει το φαγητό στην ταβέρνα. Αυτά είναι τα καλά του Σεπτέμβρη και τώρα με τον κορονοϊό, νιώθουμε και λίγο πιο τυχεροί από όλους τους άλλους που μόνο αγκαλίτσες δεν κάνουν από το στρίμωγμα. Είναι όμως και τι ψάχνει ο καθένας. Αν έχεις στο μυαλό ξένοιαστες διακοπές χωρίς κόσμο και «ντάπα-ντούπα» ο Σεπτέμβρης είναι ο κατάλληλος μήνας. Και ναι, όλοι τον ζηλεύουν και ας κοροϊδεύουν.

 

Τον Ιούλιο για να γλιτώσει τον Αύγουστο ο Χρήστος Κάβουρας

Να πω την αμαρτία μου ζηλεύω τον Σεπτέμβρη του Κώστα Χρήστου και τον Ιούνιο του Κωνσταντίνου Δέδε, αλλά ομολογώ ότι η πρώτη περίπτωση μου παραπέφτει αργά και η δεύτερη ιδιαίτερα νωρίς. Οπότε βολεύομαι με τον Ιούλιο και έχω πάντα έναν καλό λόγο.

Η άδεια Αθήνα τον Αύγουστο είναι πραγματικά μια υπέροχη εμπειρία όπου παρά τη ζέστη η αόρατη κίνηση που σου επιτρέπει να είσαι σε χρόνο dt από το σπίτι στο γραφείο και από εκεί σε κάποια παραλία όπου μάλιστα θα προλάβεις και τον ήλιο. Αν ήμουν δέκα χρόνια νεότερος ομολογώ πως θα με πείραζαν τα story στο Instagram από παραλίες και όμορφα νησιά την περίοδο του 15Αύγουστου ωστόσο πλέον τα μάτια μου λειτουργούν σαν παρωπίδες και πραγματικά δεν αλλάζω με τίποτα την άδεια τον Ιούλιο και συγκεκριμένα στις αρχές του μήνα.

Τότε που ακόμα ο περισσότερος κόσμος δεν έχει φύγει από τις δουλειές του, ενώ αυτοί που το έκαναν δεν έρχονται με τόσο μεγάλη πίεση και «περίεργη» διάθεση, όπως θα έκαναν τον Αύγουστο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved