Ian Fleming: Πόσο καλά γνωρίζεις τον James Bond από τον συγγραφέα του

12 ερωτήσεις για το κατασκοπικό σύμπαν που οραματίστηκε ο Ian Fleming.

Ποιος να το περίμενε ότι το 1953, ένας πρώην κατάσκοπος ονόματι  Ian Fleming, παίρνοντας στοιχεία του εαυτού του αλλά και εικόνες από τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, θα δημιουργούσε τον πλέον χαρακτηριστικό πράκτορα της παγκόσμιας λογοτεχνίας αλλά και γενικότερα του σινεμά. Έναν τύπο πο θα καθήλωνε το κοινό με τις περιπέτειές του, θα αναστάτωνε το γυναικείο φύλο σε κάθε του πέρασμα και θα εντυπωσίαζε τον κόσμο με την αλόγιστη χρήση των περίφημων γκάτζετ.

Χρειάζεται κάτι άλλο για να καταλάβεις ότι μιλάμε για τον James Bond;

 

Θυμήσου ό,τι είχαμε γράψει για τον 007 και για άλλους 9 χαρακτήρες που δεν θα σταματήσουμε ποτέ να βλέπουμε στο σινεμά.

 Είναι ασταμάτητος, τις ρίχνει όλες και είναι το απόλυτο αντρικό πρότυπο. Ο James Bond αν δεν είναι ο αγαπημένος, σίγουρα είναι ο μακροβιότερος πρωταγωνιστής της μεγάλης οθόνης καθώς ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του '60 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Αν δεν είχαμε την πανδημία, αυτή τη στιγμή θα είχαμε ήδη παρακολουθήσει την τελευταία του περιπέτεια «No Time to Die», η οποία πήρε παράταση για τις 11 Νοεμβρίου του 2020, κορονοϊού επιτρέποντος.

 

 

Ο Άγγλος συγγραφέας ως κατάσκοπος και ο ίδιος, έδωσε πολλές πτυχές του εαυτού του και γενικότερα εμπειρίες στο πιο ισχυρό όπλο της αυτού Μεγαλειότης και αυτό είναι το θέμα αυτού του κουίζ. Γιατί τον James Bond είναι σίγουρο ότι τον ξέρεις καλά, τον Fleming όμως;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved