Το θέμα Βράνιες είναι ο ορισμός της «κατάντιας» του άντρα

 «Ό,τι κάνεις με μια γυναίκα, νόμιμο, παράνομο, επιφανειακό ή βαθιά ερωτικό, οφείλεις να το κρατήσεις για τον εαυτό σου και μόνο.» Γράφει ο Νίκος Συρίγος.

Προφανώς και η Γελένα Καρλέουσα ή όπως αλλιώς τη λένε την τύπισσα που είναι πάντα έτοιμη να «εκραγεί», δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία παντρεμένη που απάτησε τον άντρα της. Προφανώς και ο Βράνιες δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που πάει με παντρεμένη… Η ανθρωπότητα είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα. Παράνομους, δηλαδή, έρωτες. Με τη διαφορά ότι αυτό δεν είναι έρωτας. Είναι τσόντα. Κανονική.

Είναι όμως και κάτι άλλο. Ο ορισμός της κατάντιας. Και του ενός και του άλλου. Για χίλιους κι έναν λόγους. Κι επειδή οι γυναίκες, έχουν εξ ορισμού, τουλάχιστον στο δικό μου το μυαλό και στα πιστεύω, τη μικρότερη αν όχι την παραμικρή ευθύνη, το θέμα για μένα είναι ο Βράνιες… Κι εξηγούμαι: Ό,τι κάνεις με μια γυναίκα, νόμιμο, παράνομο, επιφανειακό ή βαθιά ερωτικό, οφείλεις να το κρατήσεις για τον εαυτό σου και μόνο. Ακόμη και αν εκείνη σαλτάρει και σε βγάλει πρόγραμμα, εσύ ως άντρας, οφείλεις να κρατήσεις το στόμα σου κλειστό. Και να δεχτείς τις συνέπειες, είτε αυτές σου αναλογούν, είτε όχι. Γιατί είσαι άντρας. Πάμε παρακάτω.

Σου αρέσει μια γυναίκα. Πας μαζί της. Προφανώς και πας για πάρτη σου και για πάρτη της. Και προφανέστατα όταν το κάνετε, το κάνετε για σένα και για εκείνη. Τι τα θες τα βίντεο; Για να τα βάλεις στην αργή κίνηση να δεις αν είναι πέναλτι; Εκτός και αν για να πιστέψεις πια ότι συμβαίνει αυτό που συμβαίνει, πρέπει να το δεις στην οθόνη του κινητού σου… Οπότε πάσο. Αλλά κι αυτό, κατάντια είναι.

 

 

Γιατί έχεις παγιδέψει τόσο το μυαλό σου, που είσαι αιχμάλωτος μιας συσκευής. Και άντε να δεχτώ ότι είναι πια… τάση και μάλιστα κυρίαρχη να τα τραβάς όλα σε βίντεο. Από το σεξ μέχρι τη γέννηση του παιδιού σου, που πριν το αγγίξεις πρέπει να το φωτογραφήσεις/ποστάρεις… Ρε μπαγάσα, να βγάζεις πρόγραμμα τα βίντεο που σου έστειλε η τύπισσα για να την εκδικηθείς; Ξεφτίλα… Όποια κι αν είναι, ό,τι κι αν έχει κάνει, ό,τι και αν λέει πια για σένα… Άστη να λέει, που είπε κάποτε ο Βασίλης…

Σε κάθε περίπτωση, το χειρότερο σε αυτή την ιστορία είναι ότι η μεγαλύτερη δύναμη σε αυτή την πλάση, ο έρωτας, εκχυδαΐζεται με τον χειρότερο τρόπο από δύο ανθρώπους που έκαναν τους ερωτευμένους ενώ στην ουσία ήταν απλά πρωταγωνιστές σε τσόντα… Κι αν το ποδόσφαιρο λένε ότι είναι αντρικό άθλημα, ο Βράνιες, δεν έχει θέση σε αυτό. Όχι γιατί είναι κακός ποδοσφαιριστής αλλά γιατί η συμπεριφορά του είναι… γυναικουλίστικη. Και χειρότερο απ’ αυτό, δεν έχει.340 SHARES