Βραδιές σαν το «Last Dance» του Wade αξίζουν περισσότερο και από δαχτυλίδι

Η νύχτα που ο LeBron και το κοινό των Lakers υποκλίθηκε στο Νο.3 των Heat. 

Όποιος ξενύχτησε τα ξημερώματα της Τρίτης εξαιτίας του ΝΒΑ, αυτό που είδε θα το θυμάται μια ζωή. Ναι, είχαμε μεν ντέρμπι ανάμεσα σε Lakers και Heat - όχι απλά ντέρμπι αλλά ΝΤΕΡΜΠΑΡΑ (108-105 οι λιμνάνθρωποι στο τέλος )- ωστόσο υπήρχε κάτι άλλο στο παρκέ με μεγαλύτερη σημασία. Κάτι ακόμα καλύτερο από την εξέλιξη του αγώνα.

Ήταν η τελευταία παράσταση του Wade στο «Stamples Center» κόντρα στους Lakers. Όχι, παίξε λάθος. Η τελευταία κόντρα του D-Wade απέναντι στον κολλητό του, LeBron James. Ναι, αυτός ήταν ένας σπουδαίος λόγος για να κάτσεις να ξενυχτήσεις καθότι στο τέλος της σεζόν το τοτέμ των Heat θα κρεμάσει οριστικά τη φανέλα του.

 

laks

 

Τους δύο παίκτες άλλωστε τους ενώνουν πολλά. Στο ίδιο ντραφτ τους διάλεξαν, μαζί τόσα χρόνια στην Εθνική των ΗΠΑ, παρέα στα δαχτυλίδια του 2012 και του 2013 και στο ίδιο παρκέ πρωταγωνίστησαν στο χτεσινό παιχνίδι. Το «Last Dance» όπως το αποκάλεσε ο speaker.

Το ΝΒΑ άλλωστε μας είχε προετοιμάσει πριν το τζάμπολ για το τι θα γίνει στο παιχνίδι. Το βίντεο στο Instagram γεμάτο στιγμές των δύο σταρ από τα χρόνια που έπαιζαν παρέα στους Heat ήταν αρκετό για να μας γεμίσει με ανυπομονησία και ταυτόχρονα δάκρυα στα μάτια. Ίσως επειδή σκεφτήκαμε ότι δεν θα τους ξαναδούμε παρέα στο ίδιο παρκέ.

 

 

Ο Wade δεν είναι άλλωστε κάνα παικτάκι της σειράς. Δεν είναι υπερβολή ότι κάποια στιγμή στην καριέρα του ήταν ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη. Μιλάμε άλλωστε για τον τύπο που έβαλε ξανά τους Heat στον χάρτη πετυχαίνοντας κάτι που δεν κατάφεραν κοτζάμ Mourning και Hardaway στο παρελθόν. Να φέρουν το πολυπόθητο δαχτυλίδι στο Miami.

Και ένας τέτοιος παίκτης αξίζει Standing Ovation σε όποιο γήπεδο και αν παίζει, ακόμα και από φιλάθλους των αντίπαλων. Όπως γινόταν με τον Bryant στην τελευταία του σεζόν, έτσι πρέπει να γίνεται και με τον D-Wade. Και το αξίζει και με το παραπάνω.

 

wade

 

 

Η αγκαλιά που ομόρφυνε το μπάσκετ

Λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ο Wade χάνει την ευκαιρία να ισοφαρίσει με τρίποντο και αγώνας περνά στην ιστορία. Ένα ολόκληρο γήπεδο πανηγυρίζει τη συγκλονιστική νίκη των Lakers, την ώρα που δύο τύποι αγκαλιάζονται σαν τα παιδάκια στη γωνία. Δύο σύγχρονοι «γίγαντες» της εποχής, που έχουν βάλει βαρβάτες πινελιές στο ΝΒΑ κοιτάζονται eye to eye ξέροντας ότι αυτή είναι η τελευταία τους αντάμωση κρατώντας με φόντο τη σπυριάρα θεά.

Wade και LeBron, LeBron και Wade. Όχι ο Μπάτμαν και ο Ρόμπιν. Ο Μπάτμαν και ο Σούπερμαν. Δύο σύγχρονα «τέρατα» του αθλητισμού, χειροκροτούν και χειροκροτούνται από ένα εκστασιασμένο πλήθος.

Ο ένας λέει «αντίο», ο άλλος τον αναγνωρίζει. Και γύρω τους ένα γεμάτο φόρτιση κοινό σε καναπέδες, κερκίδα ή τις τηλεοράσεις που χειροκροτά και χαμογελά. Διότι νιώθουν τυχεροί για αυτά που τους έδωσε τόσα χρόνια, έστω και αν η σεζόν δεν τελείωσε για αυτόν.  

 

 

Το πρώτο αποχαιρετιστήριο χειροκρότημα για το #3 των Heat. Το πρώτο μέχρι το επόμενο. Μια στιγμή που θα μείνει ανεξίτηλη, περισσότερο και από ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved