ΣΟΚ: Πνίγηκε το χιούμορ στην παραλία του Λουτρακίου!

Ο Δήμος Λουτρακίου αντέδρασε με ψυχραιμία στο κείμενο του Χρήστου Μπαρούνη για τα «10 μίζερα μέρη κοντά στην Αθήνα» και τον κέρασε εξώδικο...

Σήμερα το πρωί, ο συντάκτης του Ratpack, Χρήστος Μπαρούνης, ενημερώθηκε από την Δικηγόρο του Ομίλου της DPG ότι έχει έρθει ένα γράμμα για εκείνον. Με χαμόγελο μέχρι τα αυτιά, σφυρίζοντας και περιμένοντας ότι προέρχεται από αναγνώστη-θαυμαστή, το άνοιξε. Στο παγωμένο και γεμάτο φόβο βλέμμα του διαπιστώσαμε ότι δεν ήταν αυτό που νομίζαμε κι εμείς μαζί του.

Έντρομος, με χέρι τρεμάμενο, άφησε κάτω το χαρτί, άνοιξε το συρτάρι του, έβγαλε ένα μπλουζάκι που έγραφε «I <3 LOUTRAKI» και μάς εξήγησε περί τίνος επρόκειτο: Ήταν ένα εξώδικο από τον Δήμο Λουτρακίου, το οποίο τον εγκαλούσε σε τάξη, συμμόρφωση και επανόρθωση για το χιουμοριστικό, σουρεαλιστικό, χιτσκοκικό και γκρανγκινιολικό κείμενο που είχε πρόσφατα γράψει με τίτλο:

«10 καραμίζερα μέρη κοντά στην Αθήνα για ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ ΣουΚου».

Ήταν ένα άρθρο με μοναδικό σκοπό τον χαβαλέ, την πλάκα, το χιούμορ, σαν αυτό που κάνουμε με τις παρέες μας για να γελάσουμε, συμφωνώντας σε κάποια πράγματα, μέσα από την κοινή σουρεαλιστική τους οπτική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θίγουμε, προσβάλλουμε ή ακυρώνουμε αυτό που καυτηριάζουμε.

 

Κάποιοι όμως δεν γέλασαν...

Είναι προφανές ότι στους ανθρώπους του Δήμου Λουτρακίου δεν περισσεύει το χιούμορ, επιβεβαιώνοντας την σουρεάλ αράδα του κειμένου που χαρακτήριζε την περιοχή ως «Top προορισμό επί ΠΑΣΟΚ», αφού με σοβαροφάνεια και δικομανία πασοκικής εποχής έβαλαν δικηγόρο να συντάξει «εξώδικη πρόσκληση, δήλωση, διαμαρτυρία». Κλαίμε γοερά για τα 50 ευρώπου στερήθηκαν οι μόνιμοι κάτοικοι Λουτρακίου προκειμένου να καλυφθεί οικονομικά η κίνηση αυτή, για το μελάνι που χύθηκε για να συνταχθεί και για τα δέντρα που κόπηκαν για να γίνουν πρώτα χαρτί και μετά εξώδικο. 

Το κείμενο αυτό και η λογική του απέχουν από ρεαλιστικά γεγονότα, υπαρκτά επιχειρήματα και σοβαρή κατάθεση γνώμης, όσο και ο Δήμος Λουτρακίου από την έννοια του χαβαλέ. Κι αυτό διότι ακολουθούσε τη χιουμοριστική φιλοσοφία που πρεσβεύει τούτο το site, στο ίδιο σουρεαλιστικό πλαίσιο και με καθαρά σαρκαστική διάθεση. 

Τόσο το ίδιο το κείμενο, όσο και ο ίδιος ο Χρήστος Μπαρούνης, ο οποίος παρεμπιπτόντως και ομολογουμένως έχει επισκεφτεί, διασκεδάσει, φάει (ακόμα μάς περιγράφει εκείνες τις τρομερές σουβλακάρες στο Woodys), πιει και κολυμπήσει στο πανέμορφο Λουτράκι άπειρες φορές από τα μικράτα του, δεν είχε καμία πρόθεση ούτε να δυσφημίσει, ούτε να μποϊκοτάρει τον συγκεκριμένο τουριστικό προορισμό. Παρά μόνο να τονίσει με αστείο τρόπο πως αυτός ο προορισμός δεν αποτελεί δα και την πρώτη επιλογή για έναν άνθρωπο ηλικίας 25-35 ετών (από αυτή την ηλικιακή ομάδα απαρτιζόμαστε, σε αυτή απευθυνόμαστε), που μάλιστα έχει συνάψει πρόσφατη ερωτική σχέση, την πρώτη επέτειο της οποίας θα ήθελε να γιορτάσει σε ένα μέρος λίγο πιο νεανικό.   

Το ίδιο ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους προορισμούς που εμπεριέχονταν στο κείμενο, από τους οποίους βέβαια ακόμη δεν έχουμε λάβει κάποιο εξώδικο, αν και ποτέ δεν ξέρεις... Κρατάμε και το ενδεχόμενο οι άνθρωποι του Δήμου Λουτρακίου να στενοχωρήθηκαν που στη σχετική ψηφοφορία του κόσμου το Λουτράκι κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

 

Από το εξώδικο μάς ζητήθηκε να γράψουμε το εξής: 

«Είναι αβάσιμη και οφείλεται σε χιουμοριστική απλώς και μόνον διάθεση η ανάρτηση του δημοσιεύματος αναφορικά προς την ποιότητα της πόλης του Λουτρακίου ως τουριστικού προρισμού. 

Επουδενί δεν υπήρξε πρόθεση δυσφήμισης ούτε της συγκεκριμένης πόλεως, ούτε και μίας επιχείρησης που δραστηριοποιείται εντός αυτής και εν γένει δεν υπήρξε πρόθεση μείωσης και προσβολής της γενικότερης τουριτικής εικόνας της εν λόγω πόλης καθ' οιονδήποτε τρόπο.

Τα όσα αναρτήθηκαν και δημοσιεύτηκαν, στο σύνολό τους, ήταν αποτέλεσμα ατυχούς φρασεολογικής υπερβολής, η δε αναφορά στην εμφάνιση των τσουχτρών οφείλεται σε ελλιπή ενημέρωση και πληροφόρηση για το ότι φέτος έχει καταπολεμηθεί το εν λόγω φαινόμενο στην θαλάσσια περιοχή του Λουτρακίου.».

Το γράψαμε.

Και ειλικρινά ελπίζουμε από την ημέρα ανάρτησης του κειμένου να μην υπήρξαν ακυρώσεις σε κρατήσεις ξενοδοχείων, μεταναστεύσεις και άλλα φαινόμενα που επιδεινώνουν το διαχρονικό κοινωνικό φαινόμενο της αστικοποίησης.

Θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλληπητήρια για την απώλεια του χιούμορ τους, το οποίο ξεβράστηκε νεκρό στην παραλία του Λουτρακίου, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πνιγμό από σοβαροφάνεια.

R. I. P. χιούμορ.

Αγαπάμε Λουτράκι <3 <3 <3



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved