Να γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ θα ήταν ο ιδανικός παρουσιαστής των φετινών Όσκαρ

Ένας συντάκτης πριονίζει την καρέκλα του Jimmy Kimmel.

Σας τα είχαμε πει και την περασμένη χρονιά. Όταν έχεις περίεργους καλεσμένους (όπως τους παρευρισκόμενους στα Όσκαρ) και ζόρικες ταινίες ώστε να μπορέσεις να κάνεις χαβαλέ, χρειάζεσαι έναν τύπο απλό, καθημερινό και με έξυπνο χιούμορ, για να μπορέσει να βγάλει αναίμακτα τη βραδιά.

Ο Jimmy Kimmel ήταν τέτοιος, παρότι έγινε το απίστευτο περιστατικό με το La La Land να κερδίζει για μερικά νανοσεκόντ το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Μάλλον συνεχίζουν και φοβούνται σκηνικά σαν και αυτά και γι’ αυτό τον κάλεσαν πίσω να παρουσιάσει τα βραβεία και φέτος.

 

 

Οι υποψηφιότητες

Και έχει κάθε δίκιο να περηφανεύεται ο Jimmy, μιας και ο μοναδικός που τα έχει παρουσιάσει δύο φορές μέχρι σήμερα, είναι ο Billy Crystalμε την δεύτερη φορά να τον επιλέγουν επειδή παραιτήθηκε από το πόστο Eddie Murphy. Όμως πρόλαβες να ρίξεις μία ματιά για το τι περιμένουμε φέτος; Φέτος, λοιπόν, θα γίνει ένας μικρός χαμός. Οι ταινίες που διαγωνίζονται για την Μεγάλη Κούπα, το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, είναι 9. Είναι πολλές, είναι ιδιαίτερες και τα πράγματα για τους κριτικούς είναι λίγο-πολύ ξεκαθαρισμένα.

Το The Shape of Water οδηγεί την κούρσα με 13 υποψηφιότητες και το δεύτερο στη σειρά (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) ακολουθεί με 7. Τα Dunkirk και Post είναι τα μοναδικά που γυρίστηκαν απο μεγάλες και τρανές εταιρείες παραγωγής, ενώ την ίδια στιγμή η αλήθεια είναι πως καμία από τις 9 δεν έκανε τα νούμερα που περίμενε σε έσοδα. Τρανό παράδειγμα το gay romance της λίστας με τους υποψηφίους, Call Me by Your Name, που με το ζόρι κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις...9 εκατομμύρια. Η λίστα ολοκληρώνεται με τα Darkest Hour, Phantom Thread, Lady Bird και Get Out, που κοιτούν προς το αγαλματίδιο με ελπίδες, αλλά με την Ακαδημία να έχει δείξει εδώ και χρόνια πως τις περισσότερες φορές, το αποτέλεσμα το καθορίζουν και οι πολλές υποψηφιότητες.

Ζόρικα τα πράγματα. Τι κάνεις όταν το τοπίο είναι ήδη ξεκαθαρισμένο; Πώς κάνεις τους καλεσμένους να μην κοιμηθούν στις καρέκλες τους; Οι περισσότεροι σκέφτονται «Έλα, άντε να τελειώνουμε, να ξεκινήσει το after party μπας και μεθύσει καμιά Jennifer Lawrence και δούμε λίγο κώλο». Ειδικά φέτος, ο οικοδεσπότης πρέπει να κάνει πάταγο. Να κάνει χαμό. Όπως η Ellen με τις πίτσες και τις selfies της. Ή και χειρότερα. Μπορεί να γίνει πανικός; Να διαλυθούν όλα; Να ξεσηκωθεί ο κοσμάκης και να φωνάζει;

Σκεφτήκαμε πολύ στο Ratpack ποια φιγούρα θα έκανε πάταγο βγάζοντάς τους όλους από τα ρούχα τους και δεν βρήκαμε καλύτερο υποψήφιο από αυτόν εδώ τον τύπο.

 

GettyImages Scott Eisen

 

Ο κατάλληλος άνθρωπος για την ακατάλληλη δουλειά

Όχι σοβαρά τωρα. Μπορείτε να τον φανταστείτε να σκάει μύτη; Να περιμένουν τον Kimmel και να έχει έρθει στη σκηνή η Προεδράρα των ΗΠΑ. Με αυτό το χαμόγελο από αυτί σε αυτί, με το λαδωμένο μάλλι και το ακριβό κοστούμι (όχι το tuxedo των Όσκαρ) και να μην ακούγεται κιχ, επειδή δεν μπορούν να πιστέψουν πως βρίσκεται εκεί. Να ξεκινάει τον μονόλογό του, με μία ατάκα του τύπου «Δεν φαντάζεστε τι σας περιμένει». Πες ό,τι θες για τον Trump. Ο τύπος όμως είναι showman.

Για την ακρίβεια είναι τόσο showman που είχε και δικό του reality show (δεν κάνουμε πλάκα είχε όντως). Την στιγμή που στην προεκλογική μάχη η Hilary τον εμφάνιζε σαν Νο1 κίνδυνο στην Αμερική, εκείνος χρειάστηκε μόλις μία ατάκα (Make America Great Again) και πολλά ρατσιστικά αστεία για να κερδίσει την καρέκλα στον Λευκό Οίκο. Αυτό με τα αστεία κράτα το, γιατί ο Trump, αν ανέβαινε στη σκηνή, θα ήθελε σίγουρα να πάρει το αίμα του πίσω.

 

Η εκδίκηση

Θα ζητούσε σίγουρα μία σέλφι με την Meryl Streep μετά από όσα έχει γράψει για εκείνον στον Τwitter. Αν ο Woody Harelson είναι καλεσμένος, θα κάνει σίγουρα κάποιο σχόλιο για την «περούκα» που έλεγε συνέχεια ο ηθοποιός. Κάτι του τύπου «που κουρεύεσαι εσύ ρε καράφλα;».

Κάπου εκεί θα ξεκινήσει το ΑΠΟΛΥΤΟ ντόμινο της καταστροφής. Θα πει ότι δεν κατάλαβε ακριβώς γιατί το Shape έχει τόσες υποψηφιότητες, αλλά, σιγά, εδώ ο ίδιος κέρδισε την Hilary. Ότι πρώτη φορά βλέπει πολεμική ταινία όπου οι ήρωες, οι Άγγλοι, γύρισαν με την ουρά στα σκέλια. Τουλάχιστον στον Στρατιώτη Ράιαν το US ARMY έκανε καλύτερα τη δουλειά του. Ότι είχε σκοπό να στηρίξει το Larry Bird μέχρι που κατάλαβε ότι δεν πρόκειται για τον θρύλο του μπάσκετ και απλά άλλαξε γνώμη. Σχόλια για ομοφυλόφιλους δεν θα κάνει γιατί θα φύγουν καρέκλες, αλλά σίγουρα θα κοιτάξει ειρωνικά τον Daniel Day-Lewis για μία ατάκα του τύπου «Εσύ όλο σταματάς από τις ταινίες και όλο εδώ είσαι». Αυτός είναι ο άνθρωπος που -ειδικά το Ηollywood- λατρεύει να μισεί. Οπότε αν πρέπει να τον μισήσει, θα το κάνει σωστά. Θα τους κάνει ενδιάμεσα και ένα-δύο σκετσάκια. Ότι μονομαχεί με τον Κim Jong Un ή ότι κρατάει στα χέρια το νομοσχέδιο ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες του Τείχους στο Μεξικό.

trump5

 

 

Και ένας επίλογος

Μία ευχή κάνουμε μόνο: να μην είναι τέρμα βαρετά αυτά τα Όσκαρς. Ξέρουμε πως θα υπάρξουν παραπάνω από μία αναφορές στις σεξουαλικές κακοποιήσεις, πράγμα που θα κάνει το κλίμα ακόμα πιο βαρύ, αλλά επειδή όλο αυτό είναι και λίγο η γιορτή της τέχνης, δεν θέλεις ο κόσμος να αρχίσει να χασμουριέται. Δεν έχεις πλάνο; Θα κάνεις πάλι μία από τα ίδια; Ε τότε όχι.

Φέρε στη σκηνή μία περσόνα που θα προκαλέσει. Τον τύπο που αποτελεί εδώ και 2 χρόνια το επίκεντρο της συζήτησης του κινηματογραφικού κόσμου αλλά και ολόκληρης της Αμερικής. Φέρε τον ίδιο τον Trump. Να εκτοξευτούν και τα νούμερα της τηλεθέασης και να συζητάει ο κόσμος τα 90ά Όσκαρ μέχρι να καταστραφεί την ανθρωπότητα.

Και ξέρεις ποιο είναι το πιο τρομαχτικό; Πως αν του γινόταν η πρόταση, ο τύπος δεν θα έλεγε όχι...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved