«Επάγγελμα: Unboxer». Βρε δεν μας χέζετε;

Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Ούτε καν του αστυνομικού ή του δημοσιογράφου, μπροστά σ’ αυτή του unboxer.

Αααα, γιορτές, χαρά, γλυκά, ξεκούραση και δώρα. Πολλά δώρα. Δώρα για μικρούς και μεγάλους. Δώρα μικρά και μεγάλα. Παιχνίδια, ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρονικά, αρώματα, αξεσουάρ, βιβλία. Ανοίγω παρένθεση: όχι βιβλία ρε σεις στα παιδάκια τις γιορτές. Έλεος κάπου! Πάρτε τους βιβλία όλο τον υπόλοιπο χρόνο, αλλά τις γιορτές τα παιδάκια θέλουν παιχνίδια. Κλείνει η παρένθεση και συνεχίζουμε: δώρα πολλά, σακούλες, κορδέλες, ωραίες συσκευασίες και κουτιά. Και κάπου εκεί, κάνει την εμφάνισή του ο «επαγγελματίας unboxer»… Είμαστε και επίσημα στο τελευταίο σκαλοπάτι της ανθρώπινης αξιοπρέπειας…

 

Τι είναι ο unboxer;

Ένας τύπος στον οποίον στέλνουν οι εταιρείες τα καλούδια τους κι αυτός τα ανοίγει on camera, δείχνει όλη τη διαδικασία στο κανάλι του στο youtube συνήθως, τα αποθεώνει, λέει «αααα, φοβερό, γαμάτο, καταπληκτικό», τα διαφημίζει και προτρέπει τους followers του να τα αγοράσουν. Και λέγεται «unboxer», διότι ανοίγει το κουτί μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας, λες και είναι ο Ιντιάνα Τζόουνς και ανοίγει τη χαμένη κιβωτό και πρέπει να ψαρώσουμε ξερωγώ. Σιγά ρε μάστορα! Το κουτί μιας κονσόλας ανοίγεις ή ενός κινητού, δεν ανοίγεις τις Πύλες του Ανεξήγητου – άσε που σε πρόλαβε ο Χαρδαβέλλας.

Χρονιάρες μέρες διάβασε κι αυτό: «Ταμπλ Ντοτ και στα μούτα σας!»

Οι unboxers λοιπόν, για κάποιο λόγο, έχουν γίνει πολύ της μόδας τον τελευταίο καιρό, ειδικά την περίοδο των γιορτών. Κάνουν βιντεάκια, διαφημίσεις, έχουν γίνει κάτι σαν γκουρού των γιορτών και συνάδελφοι του Άη Βασίλη, παρόλο που απλά ανοίγουν κουτιά που τους στέλνουν κάποιοι άλλοι. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι δεν τα κρατάνε, απλά τα ανοίγουν, τα παρουσιάζουν και τα επιστρέφουν. Είναι σαν να πω εγώ ότι τα μελομακάρονα δεν τα τρώω, απλά τα βάζω στο στόμα μου, τα μασάω και τα φτύνω. Θα με πιστεύατε; Όχι. Τους πιστεύετε; Το αφήνω στην κρίση σας.

O μοναδικός Unboxer που στηρίζουμε

 

Εμείς στο Ratpack δεν είμαστε μυρωδιάδες. Ούτε ασέβαστοι. Όταν δεν γνωρίζουμε κάτι, δεν κάνουμε τους ξυπνητζήδες. Ψάχνουμε και ρωτάμε. Κάνουμε έρευνα. Παίρνουμε σε Πανεπιστήμια. Κάνουμε ρεπορτάζ. Και βρήκαμε όλα τα προαπαιτούμενα που πρέπει να έχει κάποιος, για να γίνει Σωστός και Τίμιος Unboxer. Για να προκόψει. Για να πάει μπροστά στη ζωή του. Για να γίνει Κάποιος, που θα τον αξιώσει ο Θεός μια μέρα, να ανοίγει κουτιά on camera και να τον θαυμάζει ο κόσμος. Για να πηγαίνει στο σπίτι της γκόμενάς του, να τον ρωτάει ο μπαμπάς της «τι δουλειά κάνεις είπαμε;» και να απαντάει περήφανα «Unboxer κύριε Μίλτο!» και ο κύριος Μίλτος να πέφτει και να παίρνει 20 κάμψεις και να ονειρεύεται ότι η κόρη του παντρεύεται έναν Unboxer, σε μια φαντασμαγορική τελετή που θα τη δείχνει live στο κανάλι του στο youtube και θα ανοίγουν μετά τα δώρα του γάμου μπροστά σε χιλιάδες φανς! Ότι το σκουπιδιάρικο στη γειτονιά θα κάνει unboxing στον κάδο κάτω από το σπίτι του πριν από κάθε άλλο κάδο, διότι είναι Unboxer και οι γιαγιάδες θα του παραχωρούν τη σειρά τους στην τράπεζα, ψιθυρίζοντας η μία στην άλλη «ήρθε να κάνω unboxing στο λογαριασμό του!».

 

Μάθετε λοιπόν τι πρέπει να έχετε για να γίνετε μια μέρα Unboxers και να σας αγαπάνε και να σας ζηλεύουν όλοι:

  • Να έχετε τελειώσει ΑΤΕΙ Ανμπόξινγκ. Λίγο πάνω από ΤΕΙ, λίγο κάτω από ΑΕΙ, με υποχρεωτικά εργαστήρια όπου πρέπει να μάθεις να ξεπακετάρεις και να παρουσιάζεις τέσσερα κουτιά το λεπτό για να περάσεις το μάθημα.

  • Να έχεις μεγάλο νύχι στο μικρό δάχτυλο του δεξιού χεριού αν είσαι δεξιόχειρας, του αριστερού αν είσαι αριστερόχειρας. Παλιά το είχαν για να ξύνουν το αυτί μέχρι το τύμπανο ή να καθαρίζουν τη μύτη, πλέον χρησιμοποιείται για να σκίζεις με μια αστραπιαία κίνηση το σελοτέιπ ή τη μονωτική ταινία που κλείνει το κουτί που παρουσιάζεις.

  • Να μπορείς να ανοίγεις σουτιέν με το ένα χέρι σε λίγα δευτερόλεπτα. Και με το άλλο χέρι και τη βοήθεια των δοντιών να ανοίγεις το κουτί του προφυλακτικού, κάνοντας το πιο ερωτικό και αισθαντικό σου unboxing.

  • Να παρακολουθείς φανατικά όλες τις εκπομπές του «Πάμε Πακέτο». Αν δε, έχεις πάει έστω και σε μια εκπομπή ως κοινό ή ακόμα καλύτερα ως «πακέτο», παίρνεις επιπλέον μόρια και γίνεται αυτόματα Δόκιμος Unboxer, με την προοπτική να πάρεις λίγους μήνες μετά ένα αστέρι στο πέτο και να γίνεις Ανθυπολοχαγός Unboxer.

  • Να καπνίζεις μίνιμουμ ένα πακέτο τσιγάρα. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να κατεβάζεις τον καπνό, είναι σημειολογικό το θέμα. Διότι έτσι κρατιέσαι σε φόρμα, κάνοντας τουλάχιστον ένα unboxing κάθε μέρα στο πακέτο των τσιγάρων.

  • Να θεσπίσεις την 26η Δεκεμβρίου ως «Unboxing Day». Άσε τα γατάκια τους Άγγλους να παίζουν μπάλα εκείνη τη μέρα και να νομίζουν ότι κάνουν κάτι σημαντικό. Εσύ και οι υπόλοιποι του Τάγματος των Τζεντάι των Unboxers, εκείνη τη μέρα έχετε τη Δύναμη. Και κάνετε «box-to-box», ανοίγοντας το ένα κουτί πίσω από το άλλο, σε ένα υπέροχο killing spree που δεν έχει προηγούμενο.  


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved