associated press Ο Θάνατος διακοπές στην Παλαιστίνη πάει

Το Ισραήλ σηκώνει επιδεικτικά το μεσαίο δάχτυλο σε ολόκληρο τον πλανήτη και αισθάνεται “αδικημένο” στην τοποθεσία Γάζα.

Ένα προμελετημένο έγκλημα με -μέχρι στιγμής- απολογισμό 45 νεκρών και τουλάχιστον 240 τραυματιών που βαφτίστηκε “τραγικό ατύχημα” από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου. Τον Ισραηλινό πρωθυπουργό που δεν υπολογίζει τίποτα. Αισθάνεται άτρωτος και με τη φόρα που έχει πάρει σκοπεύει να μπει στις αρβύλες παλαιότερων “ένδοξων ηγετών του εθνικοσοσιαλισμού”. Να γραφεί το όνομά του στα μαύρα κατάστιχα της ιστορίας, παρότι ο ίδιος ισχυρίζεται πως η χώρα του είναι θύμα ακραίου αντισημιτισμού. «Ακόμη και αν το Ισραήλ αναγκαστεί να σταθεί μόνο του, θα σταθούμε μόνοι μας και θα συνεχίσουμε να χτυπάμε δυναμικά τους εχθρούς μας μέχρι τη νίκη», δήλωσε στην τελετή έναρξης της Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος. «Μέχρι τη νίκη». Μάλιστα. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα όπως μας έμαθε ο Νικολό Μακιαβέλι, οπότε αυτά τα ηθικά διλήμματα περί μίας ακόμης γενοκτονίας στην ανθρώπινη ιστορία δεν μπορούν να αποτελέσουν τροχοπέδη προς το ιερό καθήκον.

Η Ράφα συνεχίζει να μετράει τις «πληγές» της

Ποιοι είναι οι εχθροί του Ισραήλ που τους χτυπάει δυναμικά; Πέρα από την Χαμάς, είναι οι καταυλισμοί που φιλοξενούν αμάχους στη Γάζα. Εκεί στη Ράφα, όπου τα τελευταία 24ώρα το Ισραήλ κλιμάκωσε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του παρά τη διαταγή του Διεθνούς Δικαστηρίου να «σταματήσει αμέσως» την επίθεσή του στη νότια πόλη της Γάζας. Ο στρατιωτικός εισαγγελέας του Ισραήλ διέταξε έρευνα, προσθέτοντας ότι «το Ισραήλ λυπάται για οποιαδήποτε ζημιά σε μη εμπλεκόμενους πολίτες». Εντάξει, λοιπόν, περασμένα ξεχασμένα. 

 

 

Το Ισραήλ είναι οργισμένο. Αισθάνεται αδικημένο γιατί θεωρεί πως ολόκληρος ο πλανήτης προσπαθεί να περιορίσει την έκφραση της εβραϊκής φυλής, φτάνοντας συχνά στην εχθρότητα. Εξάλλου αυτός είναι ο ορισμός του αντισημιτισμού. Κάνει το άσπρο - μαύρο, προσπαθεί να δικαιολογήσει τις αποτρόπαιες πράξεις του και εξοντώνει τον παλαιστινιακό λαό. Το Ισραήλ αψηφά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Υψώνει επιδεικτικά το μεσαίο δάχτυλο και συνεχίζει να σφυροκοπάει την Παλαιστίνη.

Όλοι οι celebrities που έχουν ταχθεί στο πλευρό της Παλαιστίνης

Ο τερματισμός του πολέμου στη Γάζα είναι απαίτηση ολόκληρου του πλανήτη. Διεθνή δικαστήρια, σύμμαχοι του Ισραήλ, διασημότητες, ακόμη και οικογένειες των ισραηλινών ομήρων επιθυμούν να μπει τέλος σε όλη αυτή την παράνοια. Η απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να επιδιώξει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου και του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ έχει φέρει διχασμό στη Δύση. Γαλλία και Γερμανία έχουν σταθεί στο πλευρό της ανεξαρτησίας του δικαστηρίου και δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να συλλάβουν τους Ισραηλινούς αξιωματούχους εάν εισέλθουν στο έδαφός τους μετά την έκδοση εντάλματος. Την ίδια στιγμή Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ έχουν σταθεί απέναντι σε αυτήν την απόφαση. 

 

 

Παράλληλα Ισπανία, Ιρλανδία και Νορβηγία αναγνώρισαν και επίσημα το κράτος της Παλαιστίνης σε μία ιστορική κίνηση. Αυτή η αναγνώριση έρχεται ως μία προσπάθεια να βρεθεί ειρηνική λύση στη Μέση Ανατολή. Η αναγνώριση κράτους στην Παλαιστίνη είναι ο μοναδικός τρόπος ώστε να ηρεμήσει η κατάσταση και να γίνει ένα σημαντικό βήμα ώστε να μπει τέλος στη γενοκτονία. Σε διαφορετική περίπτωση μπαίνουμε όλοι σε επικίνδυνα μονοπάτια. Ας μην ξεχνάμε ότι δε βρισκόμαστε και πολύ μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved