eurokinissi Τα ρεκόρ καταστροφές είναι για να σπάνε ή για να αντιμετωπίζονται;

Τα χωριά του κάμπου της Καρδίτσας βρίσκονται κάτω από το νερό, αλλά κάτι μας θυμίζει αυτό.

Στον δήμο Παλαμά Καρδίτσας το νερό ξεπέρασε το 1,5 μέτρο. Σε κάποια σημεία υπάρχουν μόνο στέγες πάνω από τη στάθμη του νερού, το υπόλοιπο σπίτι είναι κάτω από αυτή, αόρατο στα θολά λασπόνερα. Σαν ακίνητες κι αναποδογυρισμένες παγόδες που δεν ταξιδεύουν πουθενά. Σε ένα μουντό φόντο σε μια ακίνητη χώρα που έχει παγώσει ο χρόνος και για αυτή. Δεν χρειάζεται και κανένα τρομερό μνημονικό για να έρθει αμέσως στη μνήμη μας ότι τέτοιες μέρες το 2020 η Καρδίτσα υπέφερε και πάλι από φονικές, στην κυριολεξία, πλημμύρες. 

Ήταν κάτι το πρωτόγνωρο, δεν είχε ξαναγίνει σε τέτοια ένταση, κλιματική αλλαγή, μετά από πυρκαγιές ακολουθούν έντονες βροχοπτώσεις κλπ. Βολική κασέτα, ανθεκτική, δεν έχει κίνδυνο να τη μασήσει το παραπαίον κασετόφωνο του απολογισμού. Είναι το μοναδικό που δουλεύει 24/7 πατέντα στην πατέντα. Ίσως το μυστικό να βρίσκεται στη λίπανση της κασέτας και όχι στον μηχανισμό του κασετόφωνου, ίσως και στη διαρκή διάνθιση του σεναρίου με νέους όρους ανάμεσα στα κλισέ, σαν ρουλεμάν που διευκολύνουν την περιστροφή και τον διαμοιρασμό του αφηγήματος με σταθερή φυγόκεντρο δύναμη.

H στιγμή που είδαμε να παρασύρεται άνθρωπος από νερά στην Αθήνα

Έτσι δεν υπάρχει καμία ανάγκη προετοιμασίας για την επόμενη καταστροφή. Ίσως να μην υπάρχει και χρόνος αν πρέπει να γράφεται κάθε τόσο η κασέτα της απολογίας. Χρήμα σίγουρα δεν υπάρχει, υπάρχουν άλλες προτεραιότητες. Γιατί να προετοιμαστείς για μια καταστροφή συγκεκριμένης κλίμακας γνωρίζοντας ότι η επόμενη θα είναι μεγαλύτερης; Να προετοιμαστείς εξαρχής για τη μεγαλύτερη που ξέρεις ότι είναι θέμα χρόνου ότι θα έρθει; Ας είμαστε σοβαροί, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για κάτι τέτοιο.

 

 

Η θεαματική διαχείριση μιας καταστροφής παράγει πολύ πιο εντυπωσιακό content, ειδικά τώρα που έμαθαν όλοι να βάζουν raw material στο TikTok. Οι δημόσιοι άρχοντες εκλέγονται για να αντιμετωπίζουν κρίσεις σε αυτό το μεταποκαλυπτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί. Είναι και εύκολα προβλέψιμο, άρα μπορούν και να έχουν έτοιμα σενάρια και ευφάνταστες σεναριακές ιδέες. Ιούλιο και Αύγουστο πυρκαγιές, Σεπτέμβρη με Νοέμβρη βροχές, Αρχές Δεκέμβρη ετοιμάζουμε γλυκανάλατες ευχές για Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά και μετά τα Φώτα έρχονται τα χιόνια.

Όπως λένε και στον αθλητισμό, τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Είναι πιο εύκολο να φτιάχνεις την καμπάνια σου με βάση αυτά στο TikTok παρά να μην έχεις τίποτα να δείξεις. Τι θα ανεβάσουν έμπλεοι οργής και θρήνου σε αυτό τον ιδιότυπο διπολισμό πατροναρίσματος; Σχέδια και πλάνα από το γραφείο;

Οι φωνές στην Καρδίτσα θα ξεχαστούν σε λίγο, άντε να αντέξουν μέχρι την επόμενη καταστροφή κάπου άλλου. Είναι και λίγο ενοχλητικές άλλωστε, δεν είναι αρκετά ASMR. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved