Lionel Hahn | Getty Images Ο Johnny Depp έμαθε να αγνοεί τον θόρυβο τριγύρω του

Για το Hollywood, τις διαμαρτυρίες και γενικά για όλους εμάς.

Για τον Johnny Depp, η εμφάνιση στις Κάννες και το χειροκρότημα για το Jeanne Du Barry, τη νέα του ταινία σε σκηνοθεσία της Maiwenn Besco, είναι ίσως μία δικαίωση για όλα όσα συνέβησαν την περσινή χρονιά. Ή τουλάχιστον, κάποιοι το βλέπουν ως εξιλέωση για τον ίδιο και σίγουρα όσοι παραβρέθηκαν στο Φεστιβάλ, που είδαν ένα μεγάλο ηθοποιό να επιστρέφει σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα.

Όποια και αν είναι η άποψη του καθενός για το θέμα, ο Johnny Depp ήταν ο μεγάλος νικητής αυτής της δίκης. Όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων με την πρώην σύζυγό του, αλλά την άλλη δίκη, αυτή του κόσμου που ακόμη και ο ίδιος θα αναρωτιόταν για το πως θα εκλάμβανε το comeback του. Δεν είμαστε μέσα στο κεφάλι του, αλλά είμαστε βέβαιοι πως ο Depp θα σκεφτόταν το πώς θα έμοιαζε αυτή τη στιγμή. Αν  ο κόσμος θα τον χειροκροτούσε, αν θα τον γιούχαρε, αν θα ξαναέβρισκε δουλειά μετά από όλη αυτή την φαγωμάρα και το σώου που παίχτηκε στο δικαστήριο, με τη δίκη να προβάλλεται σε όλο τον κόσμο. Τελικά, όλα τα παραπάνω έγιναν. Δέχτηκε και χειροκρότημα και γιουχάρισμα από τις φεμινιστικές οργανώσεις και προβληματισμό από διαφόρους κριτικούς για το αν η επιστροφή του, ως άτομο, θα στεφθεί με επιτυχία. Πόσο τον νοιάζει όμως;

 

jeanne22

 

Μέχρι και την ημέρα που πάτησε το πόδι του στις Κάννες, ο Depp ήταν το κόκκινο πανί. Η δημοσιογράφος Eva Barlow δημιούργησε hashtags #CannesYouNot (σ.σ.: φίλη της Amber Heard), σηκώθηκαν πλακάτ με το πρόσωπό του δίπλα σε αυτό του Polanski και του Harvey Weinstein και ο Depp καταδικάστηκε από κάποιους για δεύτερη φορά. Δεν είναι κρυφό ότι για μία μεγάλη μερίδα κόσμου ο Johnny Depp είναι ο ένοχος και η Amber Heard θύμα πλεκτάνης – και μάλιστα δεν δέχονται κουβέντα πάνω σε αυτό και δεν τολμούν καν να σκεφτούν τον Depp σαν θύμα. Δεν θα μείνουμε όμως σε αυτό. Όποιος παρακολούθησε την δίκη και τα στοιχεία, μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Διάβασε επίσης: Το θύμα έχει όνομα και λέγεται Johnny Depp.

Από τη στιγμή που το όνομα του Johnny Depp δεν έχει αναφερθεί ποτέ στα γυρίσματα για υποθέσεις του στυλ Kevin Spacey ή Harvey Weinstein, δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μην ξαναβρεθεί σε πλατό. Πόσο μάλλον όταν ένα σωρό ηθοποιοί σχολίασαν το πόσο συνεργάσιμος και ηθικός ήταν με τους συμπρωταγωνιστές του. Αλλά και πάλι. Ποιοι είμαστε για να κουνήσουμε το δάχτυλο σε έναν ηθοποιό που κάνει αυτό που ξέρει για πάνω από 20 χρόνια και μάλιστα με επιτυχία; Ποιοι είμαστε για να του πούμε «και τώρα που τελείωσαν όλα αυτά, μην τολμήσεις να ξαναπατήσεις το πόδι σου σε πλατό». Είμαστε σοβαροί; Από την στιγμή που υπάρχουν παραγωγοί και σκηνοθέτες, σεναριογράφοι και ηθοποιοί, άντρες και γυναίκες που θέλουν να συνεργαστούν μαζί του, ποιος ακριβώς ορίζει το αν πρέπει ή όχι να εργαστεί στον τομέα του;

 

 

Τα καλά νέα είναι πως το αυτί του Johnny Depp δεν έχει ιδρώσει ποτέ για αυτούς τους θορύβους και φαίνεται πως δεν θα αρχίσει να ιδρώνει από τώρα. Εκείνος το είπε καλύτερα. «Μιλούν για comeback αλλά εγώ ήμουν πάντα εδώ, δεν πήγα πουθενά». Ένας επαγγελματίας, ένα αληθινός επαγγελματίας, δεν σταματάει να κάνει αυτό που θέλει επειδή υπάρχει θόρυβος. Θόρυβοι τριγύρω μας θα υπάρχουν πάντα και δεν είναι ανάγκη να έχουν την μορφή δικαστικής διαμάχης,. Το θέμα είναι πόσο θέλεις να αφήσεις τον θόρυβο να κερδίσει. Αν είσαι καλά με τον εαυτό σου και δεν διακατέχεσαι από ηττοπάθεια και αυτολύπηση, απλά προχωράς. Ο Depp άλλωστε προχωρούσε πάντα. Και επαγγελματικά και μέσα από τις σχέσεις του που όλες είχαν τα καλύτερα να πουν.

Ακόμα και το χειροκρότημα στις Κάννες, αυτό το εκκωφαντικό χειροκρότημα, συγκίνησε σίγουρα αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτέλεσε θόρυβο για τον Depp. Απλά συνέχισε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Την υποκριτική. Για όλα τα υπόλοιπα, θα φανεί σε άλλο χειροκρότημα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved