IG: IAMKELYNASCIMENTO Στα δύσκολα θες δίπλα σου τα αγαπημένα σου πρόσωπα

Μια ευχή για τον Πελέ και όλους τους ανθρώπους που περνούν δύσκολα στις γιορτές.

Περίεργο πράγμα η ανθρώπινη ψυχολογία. Κάποτε τη θεωρούσαμε ταμπού, σαν να είναι κάτι δευτερεύον όσον αφορά την υγεία μας, στην ουσία όμως είναι το βασικότερο θεμέλιό της. Αυτή που κινεί τα νήματα, εκείνη η οποία παράγει το κίνητρο για να κάνεις ένα βήμα παραπέρα και να μην τα παρατήσεις. Η καλή ψυχολογία είναι το εφόδιο που σε κάνει να προσπερνάς τα πιο σκληρά εμπόδια στη ζωή, ακόμα και αν αυτό λέγεται καρκίνος.

Όταν ο Πελέ έκανε εκείνη τη συγκινητική δήλωση από το νοσοκομείο αναφερόμενος στις καλύτερες μέρες που έρχονται για τους ανθρώπους και το ποδόσφαιρό της Βραζιλίας, καθένας μπορούσε να διακρίνει πως πίσω από τα βαρυσήμαντα αυτά λόγια κρυβόταν κάτι το οποίο δεν ήθελε κανείς να πιστέψει. Κάτι σαν τον τελευταίο χορό, μια τελευταία κουβέντα προς τους ανθρώπους που τόσα χρόνια μιλούσε και έδινε θάρρος, είτε μέσω της μπάλας, είτε με τα λόγια του.

 

 

Ο Πελέ αυτές τις μέρες περνάει τα πιο δύσκολα Χριστούγεννα της ζωής του, καθώς σε ηλικία 82 ετών ο καρκίνος έχει προχωρήσει πολύ και σύμφωνα με όσα λέγονται ο οργανισμός του δεν ανταποκρίνεται στη θεραπεία, γεγονός που έχει αρχίσει να προετοιμάζει τους Βραζιλιάνους ψυχολογικά και πρακτικά για το «αντίο» του.

Η ομάδα στην οποία διέπρεψε, Σάντος έχει ήδη κάνει τις απαραίτητες ετοιμασίες:

 

 

Υπάρχει όμως ελπίδα

Το «Μαύρο Διαμάντι» όμως δεν είναι μόνο του στο νοσοκομείο, έχει μαζί τις δύο κόρες και τον γιο του. Είναι εκεί μαζί του για να του δίνουν ελπίδα, ένα κίνητρο για να προσπαθήσει παραπάνω. Όποιος έχει βρεθεί σε αντίστοιχη δύσκολη θέση, ακόμα και αν έχει χάσει κάποιον δικό του, γνωρίζει καλά πως σε αυτές τις στιγμές η αγάπη και η αίσθηση ότι έχεις δίπλα σου τα αγαπημένα σου πρόσωπα είναι ένα ελιξίριο πιο δυνατό και από την πιο δυνατή (χημειο)θεραπεία.

Οι άνθρωποί μας είναι το «σπίτι» μας. Το μέρος που νιώθουμε ασφαλείς και ήρεμοι. Αυτό ισχύει για τον Πελέ και για τον κάθε Πελέ που βλέπει τη ζωή να «φεύγει» αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Είτε λόγω καρκίνου, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

 

 

Ένα άγγιγμα, μια αγκαλιά από κάποιον δικό του όμως είναι ικανό να του δώσει το κίνητρο που αναζητεί. Ακόμα και αν στο τέλος δεν τα καταφέρει, όλοι θα ξέρουμε ότι έχει προσπαθήσει. Όχι μόνο για αυτόν, αλλά και για όλους εκείνους που του έδωσαν αγάπη και ψυχολογία. Και αυτό είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή.

Χρόνια πολλά σε όλους και πάνω από όλα με υγεία.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved