ΙΝΤΙΜΕ Περιμένοντας καρτερικά μία καλή είδηση

Η καθημερινή περιήγηση στο ίντερνετ ισούται με μιζέρια. Όχι ότι δεν το ξέραμε ήδη.

Είναι νομοτελειακό πλέον ότι για να μην σε πιάνει η καρδιά σου με αυτά που συμβαίνουν γύρω σου πρέπει να είσαι μονίμως αποκομμένος από την πραγματικότητα. Ελληνική ή διεθνή, δεν έχει σημασία. Να σου έχουν τελειώσει τα δεδομένα και το 4G, να μην έχεις πληρώσει τη συνδρομή για το wi-fi του σπιτού, να έχεις firewall στο δίκτυο της δουλειάς, να είσαι στη φάση της προπαίδευσης και να μην έχεις κινητό με ίντερνετ. Ευλογία.

Κάθε μέρα πλέον είναι και μια νέα μαυρίλα, μια καθημερινότητα γεμάτη μιζέρια και ειδήσεις που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ίσως τελικά ο κόσμος στον οποίο ζούμε, ο πλανήτης ο ίδιος συνεχίζει να υπάρχει καθαρά από τύχη.

 

Η ειρήνη πλέον δεν θεωρείται δεδομένη

Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά, σιγά-σιγά βλέπουμε τις τιμές σε καύσιμα και ρεύμα να ακριβαίνουν, ο πόλεμος στην Ουκρανία αναθερμαίνεται -δεν είχε σταματήσει ποτέ, απλώς δεν ασχολιόμασταν πλέον-, οι απειλές του Ερντογάν έχουν εξελιχθεί σε πιο συχνό φαινόμενο και από το σουβλάκι με πίτα και (δυστυχώς) δεν περνάει μέρα δίχως κάποιο φρικιαστικό έγκλημα.  

Πλέον το 213 είναι ο ανατριχιαστικός αριθμός στην Ελλάδα.

 

Υπάρχουν πλέον καλές ειδήσεις;

Παιδοφιλίες, δολοφονίες, βιασμοί, πόλεμοι, διπλωματικά επεισόδια, κακοποιήσεις, «ερντογανικές» απειλές και πολλοί ακόμα διάσημοι τίτλοι είναι μέσα στο ειδησεογραφικό καλεντάρι, έχοντας εξελιχθεί σε hashtags που χαρακτηρίζουν τη ζωή μας. Κάποτε πιστεύαμε ότι αυτά ανέβαιναν με μεγάλη συχνότητα γιατί απλώς «πουλάει» το αρνητικό, το σοκαριστικό, με το «σοκ» να είναι η λέξη-κλειδί του ελληνικού Google πριν από κάθε τέτοια ανάρτηση. Μήπως όμως η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη αρνητικές ειδήσεις γιατί σπανίζει το θετικό;

Η είδηση που ακόμα μας τρελαίνει και δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε.

Περιμένεις για κάτι χαρμόσυνο εκεί έξω, μια είδηση που θα σε κάνει να νιώσεις λίγο καλύτερα για σένα και τα παιδιά σου αλλά πού τέτοια τύχη; Και όλο αυτό μεταφέρεται στο σπίτι, στη δουλειά, στη ζωή σου γενικά.

 

 

Με την προσωπική ζωή να ελαχιστοποιείται συνεχώς καθώς πλέον ζούμε για να δουλεύουμε και όχι το αντίθετο, τα κουκιά να μην βγαίνουν και τον κόσμο να πηγαίνει πραγματικά κατά διαόλου, γίνεται να μην χάσουμε τα λογικά μας;

Ούτε αυτή δεν είναι θετική είδηση.

Όταν θα δούμε κάποια θετική ανάρτηση -δεν μιλάμε για το τι γίνεται στο GNTM και το Love Island- ίσως και να αρχίσει ο κόσμος να γίνεται καλύτερος. Για την ώρα όμως ας βολευτούμε με αυτά που έχουμε, ελπίζοντας ότι δεν θα χάσουμε τον εαυτό μας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved