Ο Χρήστος Βασιλόπουλος άραγε θα δούλευε ποτέ χωρίς πληρωμή;

Καλή η ειλικρίνεια αλλά αφού είναι τόσο μεγάλο project, γιατί δεν δίνει φράγκο σε κανέναν;

Μετά την «αγγελία» που ανάρτησε στο Facebook ο ηθοποιός Χρήστος Βασιλόπουλος, έγινε λίγο πανικός στα social media κι όχι αδικαιολόγητα για να πούμε και του στραβού το δίκιο. Η αγγελία αυτή έλεγε πως ο ίδιος αναζητά σπουδαστές δραματικών σχολών για συμμετοχή σε κάποιο project (που απ’ ότι καταλάβαμε ο ίδιος το κάνει για την ψυχή της μάνας του και δεν έχει budget, αν όντως δεν κερδίσει κανείς από αυτό) αλλά όμως χωρίς πληρωμή. Μάλιστα, ωραίο κι αυτό που ακούσαμε από τον Χρήστο Βασιλόπουλο, να ‘ναι καλά, μας θύμισε κάτι μεσαιωνικά χρόνια που όλοι δουλεύαμε τσάμπα γιατί ακόμη υπήρχε η δουλεία. Τότε λέγανε, «έλα μωρέ ένα πιάτο φαγητό δεν σου φτάνει; Θέλεις και πληρωμή; Δεν παρακαλάς;». Τώρα ο ίδιος υποστηρίζει κάτι ανάλογο, πως είναι ευκαιρία να συμμετέχει κάποιος ηθοποιός στο εγχείρημα του, έστω και τσάμπα, γιατί πολύ απλά όλο αυτό θα «μπει στο βιογραφικό του».

Θα πέσουν οι σοβάδες να μας πλακώσουν με αυτά που ακούμε πραγματικά. 

O Adam Levine παραδίδει δωρεάν μαθήματα για το πώς ΔΕΝ πρέπει να φλερτάρουμε

 
 

Μετά τις φυσιολογικές αντιδράσεις στο Facebook ο ίδιος απάντησε πως «δεν υποχρεώνουμε κανέναν να δουλέψει δωρεάν». Αυτό έλειπε κ. Βασιλόπουλε να μας υποχρεώνατε κιόλας. Ευχαριστούμε που μας κάνετε τη χάρη αυτή. Συγκεκριμένα η αγγελία έλεγε:

«Ζητούνται σπουδαστές/ ηθοποιοί ηλικίας 25-70, για βοήθεια σε γύρισμα ή και συμμετοχή (είτε με ρόλο είτε με βοηθητικό ρόλο) σε νέο project με γυρίσματα στην Αττική. Στείλτε τα βιογραφικά και τις φωτογραφίες σας στο email:… μέχρι τις 24 Σεπτέμβρη. Δεν θα υπάρχει πληρωμή, όμως η παραγωγή θα κρατήσει όλα τα βιογραφικά των συμμετεχόντων για μελλοντική συνεργασία. Το συγκεκριμένο project είναι ένα τεράστιο project και οι ηθοποιοί που θα συμμετέχουν θα δουλέψουν άμεσα με τον σκηνοθέτη αλλά και τον πρωταγωνιστή (Χρήστος Βασιλόπουλος) αποκτώντας αρκετή εμπειρία».

 

3 248

Ας αναλύσουμε όμως λίγο αυτήν την «αριστουργηματική» αγγελία του κ. Βασιλόπουλου. Για αρχή όλοι σκαλώνουν στο «χωρίς πληρωμή» που σου βγάζει αμέσως το μάτι. Μετά το γυρίζει για να σε ψήσει και λέει «πως θα είναι καλό για την καριέρα σου να δουλεύεις τσάμπα για εμάς» γιατί προφανώς «έτσι είναι τα πράγματα, το κάναμε όλοι κτλπ» και καταλήγει στο απίστευτο «Το συγκεκριμένο project είναι ένα τεράστιο project…». Χμ. Μάλιστα. Αφού λοιπόν αυτό το τρομερό project είναι τόσο «τεράστιο» (και μιας και ζούμε στην εποχή όπου το μέγεθος μετράει περισσότερο από οτιδήποττε άλλο) γιατί πρέπει εγώ να δουλέψω για την ψυχή της μάνας μου; Αφού είναι τόσο «τεράστιο» γιατί δεν δίνει και κανά φράγκο στους ανθρώπους του;

Συμπεραίνουμε λοιπόν πως ο «συντάκτης» της συγκεκριμένης αγγελίας μάλλον δεν έδωσε και πολύ σημασία στα νοήματα και στις κρυφές πτυχές του κειμένου. Για να το πούμε πιο απλά: το «τεράστιο» αυτό project πρέπει να είναι ουσιαστικά μία τεράστια αρπαχτή που θέλει να κερδίσει τα μέγιστα χωρίς να πληρώσει κανέναν και για κανέναν λόγο.

Για όσους «τσιμπήσουν» και πάρουν τελικά μέρος, ας ελπίσουμε να μπει στο βιογραφικό τους και να τους θυμούνται για μελλοντική συνεργασία. Το ελπίζουμε πραγματικά.17 SHARES