Γιατί νιώθω ευλογημένος που πάω με το ποδήλατο στη δουλειά

Πέρα από το σε γυμνάζει, σου σώζει και το μισθό. 

Χρόνια τώρα οδηγώ ποδήλατο για να πάω στο γραφείο, τώρα όμως φαίνονται τα οφέλη αυτού του πράγματος. Τώρα που η βενζίνη έχει πάει στο θεό, όλοι πρέπει να το γυρίσουμε προς τα κάτι λίγο πιο παραδοσιακό, κάτι πιο φτηνό και εύκολο. Εύκολο βέβαια από την άποψη του οικονομικού. Κάθε μέρα πρέπει να πηγαίνεις στη δουλειά και το ποδήλατο σε σώζει από πολλά έξοδα. 

 

 
 

Κανείς δεν θέλει να ιδρώνει μέσα στον ήλιο (σίγουρα υπάρχουν κι αυτοί που τη βρίσκουν) από την άλλη όμως πλέον καλύτερα να χάνεις ιδρώτα παρά όλα σου τα λεφτά να τα καταπίνει η καταβόθρα του πρατηρίου βενζίνης.

Αν κάνεις ποδήλατο σίγουρα έχεις περισσότερες πιθανότητες μαζί της

Υπάρχουν πολλές λύσεις έτσι ώστε να κόψεις λίγο από την βενζίνη (έως πολύ). Ένας από αυτούς είναι να μην πηγαίνεις πουθενά και να κόψεις τα ποτά με τους φίλους σου, να μένεις όλη μέρα σπίτι και να κρατάς τη βενζίνη μόνο για να πας στη δουλειά.

 

 
 

Από την άλλη όμως μπορείς να το παίξεις καλύτερα και να αλλάξεις ρότα. Πάρε ένα ποδήλατο. Ή έστω, αν δεν έχεις αντοχή να κάνεις πετάλι πάρε ένα ηλεκτρικό πατίνι βρε αδερφέ. Γιατί να σου τρώει όλα τα χρήματα ο βενζινάς; Κρίμα δεν είναι;

Και γυμναστική λοιπόν και δωρεάν μεταφορικά. Στην τελική πάρε το τρένο, το μετρό ή το λεωφορείο, τόσους φόρους δίνουμε για όλα αυτά, εκμεταλλεύσου τα, γιατί να τα πληρώνεις όλα σε βενζίνες;

 

 
 

Σκέψου τι οικονομία θα κάνεις αν βάλεις τουλάχιστον τις καθημερινές στον πάγκο το αυτοκίνητο σου. Βάλε στη ζωή σου το ποδήλατο, δεν θα το μετανιώσεις. Εντάξει μπορεί να κουραστείς λίγο, μπορεί να ιδρώσεις (καλό αυτό φεύγουν οι τοξίνες), αλλά όμως το χρήμα στην τσέπη σου θα μείνει εκεί που είναι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved