Πόσο ακόμη να αντέξουμε τον σεξιστικό μεσαίωνα στα ελληνικά ΚΤΕΛ;

Οδηγός κατέβασε με το ζόρι γυναίκα γιατί φορούσε «άσεμνη» μπλούζα.

Είναι ξεκάθαρο πως εδώ μιλάμε για άλλη μία σεξιστική επίθεση μέσα σε ΚΤΕΛ. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως οι οδηγοί ΚΤΕΛ δεν είναι αυτό που λέμε «ανοιχτόμυαλοι» σε καμία περίπτωση, από την άλλη όμως κανείς δεν τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν παράνομες πράξεις.

Μία τέτοια παράνομη πράξη έγινε χτες από οδηγό στο ΚΤΕΛ Ξάνθης. Κατέβασε με το ζόρι ζευγάρι από το λεωφορείο γιατί όπως είπε «η κοπέλα είναι άσεμνα ντυμένη» επειδή φορούσε κάτι που ο οδηγός θεώρησε λάθος και προσβλητικό.

Οι καλοκαιρινές σκοπιές στο στρατό ήταν πάντα βασανιστήριο

Όχι μόνο ο οδηγός επιχείρησε να τους κατεβάσει από το όχημα αλλά μάλιστα η διοίκηση του ΚΤΕΛ Ξάνθης απείλεισαι με μήνυση την κοπέλα και τον σύντροφο της.

 

 
 

Που ζούμε πραγματικά! Ο οδηγός φυσικά δεν είχε κανένα ταμπελάκι που να λέει το όνομα του και κανείς από τους επιβάτες δεν υποστήριξε το ζευγάρι. Αν αυτό δεν είναι μεσαίωνας τότε τι είναι; Δηλαδή θα πρέπει ο κόσμος να παλεύει ακόμη για τα προφανή; Για το πως θα ντύνει το ίδιο του το σώμα;

Με λίγα λόγια ο οδηγός απλά δεν συμφωνούσε με την στιλιστική επιλογή της κοπέλας κι έτσι πήρε απόφαση να την κατεβάσει από το όχημα.

Αντί να πηγαίνουμε μπροστά μάλλον πάμε πίσω. Πήγαινε κάπου στο εξωτερικό να το κάνεις αυτό. Θα πέσουν όλοι να σε φάνε. Εδώ φυσικά δεν μίλησε κανείς. Δεν έβγαλε άχνα. Έτσι φυσικά διαιωνίζονται οι σεξιστικές συμπεριφορές παντού.

 

 
 

Πως γίνεται πραγματικά να υπάρχουν ακόμη τέτοιοι άνθρωποι εκεί έξω; Και να μπορούν να έχουν την δύναμη να διώχνουν κόσμο από τα ΚΤΕΛ και να διαιωνίζουν άθλιες σεξιστικές συμπεριφορές. Το πιο σοκαριστικό όμως είναι πως ο κόσμος που βρισκόταν μέσα στο όχημα δεν είπε τίποτα και δεν αντέδρασε καθόλου στον παραλογισμό του οδηγού.

Δείχνει τελικά αυτό σε ποια χώρα ζούμε; Δείχνει αυτή η απάθεια το ότι αφήνουμε να υπάρχουν τέτοιες σεξιστικές συμπεριφορές; Δείχνει αυτή η αδιαφορία των επιβατών πως τελικά ο σεξισμός είναι βαθιά ριζωμένος μέσα μας;

Αυτό θα πρέπει να το απαντήσετε εσείς.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved