Assosiated Press Η νίκη του Johnny Depp είναι ευκαιρία να δείξουμε ανωτερότητα

Ας αφήσουμε τον προφανή μισογυνισμό εκτός εξίσωσης και ας δούμε νηφάλια τα συμπεράσματα αυτής της δίκης.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος της πλέον πολύκροτης δίκης στα χρονικά. Η δικαστική διαμάχη μεταξύ Johnny Depp και Amber Heard ανήκει πλέον στο παρελθόν και η αλήθεια έλαμψε στην δικαστική αίθουσα της Βιρτζίνια. Ο Jack Sparrow της καρδιάς μας να βγήκε νικητής από τη διαμάχη με την πρώην σύζυγό του, την ίδια ώρα που η Amber Heard άκουγε τη «σκληρή» γλώσσα των ενόρκων, βγάζοντάς την ένοχη για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Johnny Depp.

Θυμάσαι το λόγο;

 

 

«Ψευδείς όλοι οι ισχυρισμοί της Heard» είναι το κεντρικό μήνυμα όλων των ενόρκων οι οποίοι μετά από τρεις μέρες συζητήσεων κατέληξαν στην τελική ετυμηγορία, αποζημιώνοντας τον Johnny Depp που πλέον μπορεί να ελπίζει σε επιστροφή στις παλιές του δόξες, οι οποία μέχρι και πριν την αρχή της δίκης έμοιαζε με άπιαστο όνειρο. Μπορεί να μην πήρε όλη την αποζημίωση την οποία αξίωνε κατά τη μήνυσή του -η Amber Heard θα πρέπει να του καταβάλλει το ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων-, ωστόσο η νίκη του δίνει άλλο αέρα από εδώ και πέρα. Όπως επίσης αλλάζει εντελώς το τοπίο για τους άντρες οι οποίοι όπως αποδείχτηκε μπορούν να υπάρξουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας και όχι μονάχα θύτες.

Τι σημαίνει πραγματικά αυτή η νίκη του Johnny Depp.

Πριν πανηγυρίσεις, αναρωτήσου για κάτι

Σε κάθε δράση υπάρχει η αντίδραση, όπως επίσης πίσω από κάθε «λεπτή» υπόθεση τα φαινόμενα μπορεί να απατούν, κάτι που συνέβη και στην περίπτωση των Depp-Heard και την «κακοποιητική» συμπεριφορά για την οποία κατηγορούσε τον Johnny η πρώην σύζυγός του. Μέχρι σήμερα ο άντρας φαινόταν πάντα ως κακοποιητικός, βιαστής, τα χίλια κακά της μοίρας του. Πάντα ο θύτης και ποτέ το θύμα, ασχέτως αν συνετέλεσε ο ίδιος σε αυτό. Το θέμα είναι όμως ότι σε αυτή την κατάσταση βρέθηκαν λανθασμένα αρκετοί άντρες που απλώς έγιναν έρμαιο των καταστάσεων και των κακόβουλων σκοπών άλλων.

 

 

Με την απόφαση του δικαστηρίου του Φέρφαξ η κατάσταση αλλάζει, ή μάλλον επιστρέφει στην πραγματικότητα, αυτή που πλέον υπαγορεύει ότι τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες μπορούν να είναι εξίσου τα θύματα όπως και θύτες. Η νίκη του Depp θα δημιουργήσει «έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι θα φοβούνται να λένε ό,τι θέλουν ακόμη και αν γνωρίζουν ότι δεν είναι αλήθεια», όπως είχε δηλώσει ο Halim Dhanidina, δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης και πρώην δικαστής της Καλιφόρνια.

Ο Johnny Depp ήταν πολύ διασκεδαστικός στη δίκη.

Επειδή όμως πέρα από τη δράση και την αντίδραση, η καταπίεση προκαλεί έκρηξη, αναβρασμό και πόλωση, είναι μια ευκαιρία για το αντρικό κοινό να μη δώσει ευκαιρίες για άλλες ακραίες συμπεριφορές, διχασμό και εκμετάλλευση της καταστάσεως αλλά να δείξει ανωτερότητα. Ας είναι η συγκεκριμένη νίκη μια ευκαιρία για έναν καλύτερο και δίκαιο κόσμο μακριά από στρατόπεδα, φανατισμούς και μιζέριες.

Όπως μέχρι τώρα υπήρχε η πεποίθηση ότι μόνο οι άντρες ήταν ένοχοι για ενδοοικογενειακή βία, το ίδιο εύκολα μπορεί να αρχίσει ξανά η κατρακύλα προς την εκμετάλλευση της ασπίδας προστασίας στο όνομα του Johnny Depp. Με λίγα λόγια ας μην γίνουμε αυτά που κοροϊδεύαμε μέχρι σήμερα αλλά να εξελιχθούμε σε φάρο ανωτερότητας, δίχως να κρυβόμαστε πίσω από την σημαδιακή νίκη του Johnny Depp επί της Amber Heard.

Reactions to Johnny Depp's Victory


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved