Πήγα σε rave party μετά από πολλά χρόνια και δεν το μετάνιωσα

Στην αρχή ο συντάκτης είχε τις αμφιβολίες του, αλλά μετά...

Δεν ήταν εύκολο στην αρχή να με πείσει ο κολλητός. Σίγουρα είχα καιρό να πάω σε κάτι τέτοιο και μάλιστα στο βουνό, κάπου πίσω από του Παπάγου. Η αλήθεια είναι όμως που τώρα που το έκανα, δεν το μετανιώνω με τίποτα. Πραγματικά άξιζε.

Τα rave party ήταν από παλιά αρκετά δαιμονοποιημένα και η κοινή γνώμη μετά τη φάση Μάνα raver νομίζει ακόμη πως γίνονται τα αίσχη σε ένα τέτοιο event. Πλέον όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η οργάνωση είναι πραγματικά τρομερή ακόμη κι αν πρόκειται για DIY καταστάσεις. Κανείς δεν κινδυνεύει για κανένα λόγο και όλα είναι υπολογισμένα.

 

 
 

Το rave είναι ένα μέρος που γίνεται έξω, σε κάποιο ξέφωτο. Έχουν τραβήξει γεννήτριες και φέρνουν το ηχοσύστημα το οποίο φυσικά είναι νοικιασμένο για τη βραδιά. Το rave είναι ένα μέρος όπου πραγματικά μπορείς να λιώσεις στο χορό και να θυμηθείς τα παλιά σου χρόνια. Ναι, είχα καιρό να χορέψω και να ιδρώσω τη φανέλα έτσι. Δεν έχει σημασία ποιος χορεύει δίπλα σου, σημασία έχει αυτή η κοινοκτημοσύνη της διασκέδασης, το αίσθημα πως όλοι περνάτε τέλεια, έστω και για λίγο, σε ένα χωράφι στη μέση του τίποτα.

Η Βρετανική punk σκηνή του 1970 έβαλε τις βάσεις για την αντιδραστική μουσική

Οι άνθρωποι πλέον στα rave party δεν είναι όπως ήταν παλιά. Όλοι ξέρουν τι ζητάνε και γιατί βρίσκονται εκεί. Είναι με λίγα λόγια συνειδητοποιημένοι. Ξέρεις πως θα πας εκεί, ίσως να ρισκάρεις λίγο να χαθείς σε κάποιο παράξενο παράδρομο μέσα στο δάσος, στο τέλος όμως θα αποζημιωθείς στο έπακρον.

 

 
 

Η μουσική ήταν απίστευτα καλή και πολύ δυνατή. Κάτι που πλέον δεν μπορείς να το βρεις εύκολα ακόμη και στα σοβαρά κλαμπς. Επικρατούσε μία αίσθηση πως όλοι γνωρίζουμε πως αυτή τη βραδιά θα τη θυμόμαστε για πάντα. Ναι, το rave party όταν έχεις φτάσει σχεδόν 40 χρονών μπορεί να είναι ακόμη καλύτερο απ' ότι όταν ήσουν πιτσιρικάς και δεν ήξερες στην ουσία πως να διασκεδάσεις.

 

 
 

Αν λοιπόν έχεις κι εσύ κάποια παρόμοια πρόταση, είναι ευκαιρία να συνδυάσεις μία μικρή περιπέτεια με λίγο καλή μουσική, ατελείωτο χορό χωρίς περιορισμούς στην ώρα και στην ένταση αλλά και την ευκαιρία να γνωρίζεις και να μιλήσεις με κόσμο που δεν θα έβρισκες σε ένα κανονικό μαγαζί.

Αν σου δωθεί η ευκαιρία να πας σε ένα τέτοιο πάρτυ τότε μη διστάσεις καθόλου, σίγουρα θα περάσεις καλά και θα το θυμάσαι μια ζωή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved