Assosiated Press Τελικά ο Depp κακοποιήθηκε γιατί η Heard έχει διαταραχή προσωπικότητας;

Μετά την κατάθεση της ψυχολόγου Shannon Curry αναρωτιόμαστε ως πότε η βία θα βρίσκει δικαιολογίες.

Στους απλούς ανθρώπους της καθημερινότητας ο νόμος και η δικαιοσύνη δεν θα γίνουν ποτέ το ίδιο κατανοητά με έναν δικηγόρο. Εγκλήματα και στυγερές δολοφονίες έχουν παραγραφεί για λόγους που μόνο οι άνθρωποι του νόμου καταλαβαίνουν, ακόμα και όταν αυτοί δεν βγάζουν καμία απολύτως λογική. Για να επανέλθουμε όμως στο θέμα της δίκης-σίριαλ των ημερών μεταξύ Johnny Depp και Amber Heard που αλλάζει πλάνο καθώς αρχίζει η κατάθεση στοιχείων από πλευράς της άλλοτε κακοποιημένης συζύγου, φαίνεται πως αν τα βρει σκούρα -που για την ώρα αυτό διαφαίνεται- υπάρχει περίπτωση να βρει μαξιλαράκι ασφαλείας στην ψυχολογία.

Για την ώρα πάντως ο Johnny Depp είναι σκέτη απόλαυση στη δίκη.

Ο λόγος; Τα όσα είπε η εμπειρογνώμονας σε θέματα βίας μεταξύ συντρόφων Shannon Curry, η οποία κλήθηκε ως μάρτυρας από πλευράς Depp στο δικαστήριο. Και εκεί πάντως η υπερασπιστική γραμμή της Heard τα ψιλοθαλάσσωσε όπως προκύπτει στο παρακάτω βίντεο:

 

 

Σύμφωνα με τα όσα είπε η Curry, η Amber Heard με βάση προηγούμενες εξετάσεις ψυχολογικών αξιολογήσεων και ενός τεστ MMPI βγήκε ότι πάσχει από δύο διαταραχές προσωπικότητας, κάτι που δικαιολογεί αρκετά την επιθετική συμπεριφορά της προς τον πρώην σύζυγό της.

Χαρακτηρίζεται συγκεκριμένα από «ασταθή προσωπικότητα, που βρίσκεται σε εγρήγορση για την απόρριψη» και «αυτοί οι άνθρωποι βγάζουν σκληράδα προς τους λιγότερο σκληρούς», κάτι που δικαιολόγησε την μαρτυρία της διαχειρίστριας της κατοικίας Depp στις Μπαχάμες λέγοντας πως η Heard μια νύχτα έβριζε χυδαία τον διάσημο ηθοποιό, ενώ λίγο αργότερα την είδε να τον αγκαλιάζει και να τον παρακαλάει να μην την εγκαταλείψει.

 

 

Χωρίς να θέλουμε να πάρουμε το μέρος κάποιου ή να μιλήσουμε για θέματα περί κακοποίησης των γυναικών σε βάρος των ανδρών που σίγουρα αιωρούνται αρκετά αυτό το διάστημα μετά τα στοιχεία της πλευράς του Johnny Depp, αυτό που αξίζει να συζητηθεί είναι ότι για μία ακόμα φορά έχει τεθεί επί τάπητος το ψυχολογικό ζήτημα και ένας κόμπος σφηνώνει στο λαιμό.

Σίγουρα το ψυχολογικό θέμα δεν είναι απλώς ένα πρόβλημα της καθημερινότητας όπως το αντιμετωπίζαμε επί χρόνια αλλά είναι σαν ασθένεια, άλλοτε ανίσχυρο όπως ένα βηχαλάκι, άλλες χειρότερο όπως ο καρκίνος. Και όπως ο καρκίνος σκοτώνει, έτσι και τα ψυχολογικά τραύματα ή οι διαταραχές προσωπικότητας όπως αποδεικνύεται μπορούν να αποβούν μοιραία.

Στην Ελλάδα άλλωστε το ζούμε έντονα τον τελευταίο καιρό αυτό το φαινόμενο με την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου για την οποία έχει συγκλονιστεί ολόκληρο το πανελλήνιο, όπως επίσης και με τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά.

Δείτε τι μας είπε για την περίπτωση της Πισπιρίγκου ο ψυχοθεραπευτής, Γιώργος Λάγιος.

Σίγουρα η ψυχολογία όταν είναι εύθραυστη είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει μια κατάσταση και όπως έχει αποδείξει η ταινία Joker, το παρανοϊκό εγώ μας είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσει το απόλυτο χάος. Το θέμα είναι όμως ότι η μπέρτα της βίας αναπαύεται με μεγάλη ευκολία στον ώμο της ψυχολογίας χάνοντας ουσιαστικά την ευκαιρία να εξεταστεί μια κατάσταση υπό τους όρους που πρέπει.

Κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί η δίκη του πρώην ζεύγους Depp-Heard, όπως κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τι στοιχεία θα παρουσιάσει η υπερασπιστική γραμμή της Amber μετά το show του Johnny Depp. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε ακόμα πολλά να δούμε. Ήδη μάθαμε ότι ο Elon Musk δεν θα παραβρεθεί ως μάρτυρας -βίντεο τον απαθανατίζει σε γλυκές στιγμές με την Heard όσο ήταν σε σχέση με τον Depp- οπότε ήδη τα πράγματα αποκτούν νόημα. 

Το θέμα είναι ότι έρχεται show.

 

Johnny Depp Being Hilarious in Court


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved