ΙΝΤΙΜΕ Πάτρα: Ας μπει ένα pause στον τηλεοπτικό κανιβαλισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η προβολή της υπόθεσης των νεκρών παιδιών στην Πάτρα έχει αρχίζει και κουράζει επικίνδυνα. Δεν έχουμε ανάγκη από αίμα και κατιναριό.

Αν δεν είσαι εγκλωβισμένος σ’ ένα πυρηνικό καταφύγιο χωρίς διαδίκτυο, σίγουρα γνωρίζεις για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα. Και σίγουρα γνωρίζεις το όνομα της Ρούλας Πισπιρίγκου. Της 33χρονης γυναίκας που βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

 

 

Το όνομα της Ρούλας Πισπιρίγκου το βλέπεις και το ακούς παντού. Σε ειδησεογραφικά sites, σε τηλεοπτικές εκπομπές, σε δελτία ειδήσεων, σε ραδιόφωνα, σε συζητήσεις που θα ακούσεις κλεφτά στον δρόμο, ενώ έχει γίνει το πρώτο θέμα για τον πρωινό καφέ στο γραφείο. Το 24ωρο της Ρούλας Πισπιρίγκου καθηλώνει το κοινό και κάθε λεπτό από τη ζωή της μεταφέρεται στην οθόνη, σαν να αποτελεί το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μας. Για τα media ίσως να είναι κι έτσι.

Μερικές από τις ειδήσεις που απασχολούν τον κόσμο μπορείς να τις δεις στο παρακάτω άλμπουμ:

 

 

 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ενσκαρώνει το απόλυτο «Κακό»

 Η «σύγχρονη Μήδεια από την Πάτρα» που σκότωσε τα παιδιά της, το «τέρας που της αξίζει ένας ατιμωτικός θάνατος». Η villain που εμφανίστηκε από το πουθενά και κάνει τα analytics των sites να χορεύουν και τα μηχανάκια της AGB να χτυπάνε κόκκινο. Παρουσιαστές πρώτης γραμμής δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, απόστρατοι της αστυνομίας το ζουν ως άλλοι Σέρλοκ Χολμς και δημοσιογράφοι βγάζουν «αποκλειστικά» από πρώην σχέσεις, γείτονες, μπατζανάκηδες και κολλητές της από το Δημοτικό.

Εμείς πάντως ρωτήσαμε έναν ειδικό να μας πει τη γνώμη του για την περίπτωσή της.

Η πληροφορία για την Ρούλα Πισπιρίγκου είναι μη διαχειρίσιμη. Κάθε ανανέωση στο timeline μας σε Facebook και Twitter, μας προσφέρει ακόμη μία πληροφορία για την Ρούλα. Μέχρι και στα Insta Stories μας, τα φαγητά και τα ταξίδια έχουν δώσει τη θέση τους «σ’ ένα post - μία κατάρα για την Ρούλα». Η Ελλάδα κινείται στους ρυθμούς της Ρούλας. Στα 90's τουλάχιστον ήταν της Κορομηλά.

 

 

Μέσα σε όλα αυτά, ο όχλος ζητάει την παραδειγματική τιμωρία της. Ποια είναι αυτή; Το να μπει σε εφαρμογή ο άγραφος νόμος της φυλακής ή ακόμη καλύτερα να την αφήσουν στον δρόμο να την λιντσάρουμε όπως τον Καντάφι στην Λιβύη.

 

Μήπως να πατούσουμε ένα pause σε αυτή την κτηνωδία;

Στην υπόθεση της Πάτρας οι αρχές έδειξαν τα αντανακλαστικά τους. Η δικαιοσύνη έχει επιληφθεί, με την υπόθεση να έχει πάρει τον δρόμο της. Σε μια υπόθεση που πραγματικά σοκάρει όλη την Ελλάδα, δεν υπάρχει χώρος για επίδειξη ευαισθησίας και φαρισαϊκών συμπεριφορών. Είναι επικίνδυνα φαινόμενα που υποσκάπτουν τους θεσμούς. Την δικαιοσύνη και συνολικά την δημοκρατία. Το να νιώθεις οργή για τον άδικο θάνατο τριών παιδιών είναι απολύτως λογικό και ανθρώπινο. Το να επιθυμείς να πάρεις την τύχη της υπόθεσης στα χέρια σου, τότε ξεκινάει το πρόβλημα.

Πόσο τραυματισμένη θα βγει η ελληνική κοινωνία από το έγκλημα στην Πάτρα;

Η προβολή της υπόθεσης της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει αρχίσει να γίνεται κουραστική. Δεν έχουμε ανάγκη από αίμα και κατιναριό. Έχουμε ανάγκη από την απονομή δικαιοσύνης και σε αυτή τη περίπτωση βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο.

 

 

Αν η κοινωνία επιθυμεί να κάνει επίδειξη δύναμης, ας ξεκινήσει από τα θέματα που ταλανίζουν την ίδια. Από το γεγονός πως η κοινωνία έχει σταματήσει να αποτελεί θεσμό της πολιτείας και βρίσκεται στο περιθώριο. Ας κάνει την δική της αυτοκριτική και ας αναλογιστεί όλες αυτές τις στιγμές που έκλεινε τα μάτια στο πρόβλημα. Ας ορθώσει το ανάστημά της και ας διεκδικήσει επιτέλους να πάρει τη ζωή της στα χέρια της.

Η υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα έχει πάρει τον δρόμο της. Καιρός να πάρουμε κι εμείς το δικό μας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved