ΙΝΤΙΜΕ Εκχιονιστικά χωρίς καύσιμα: Σε μια νορμάλ χώρα θα ήταν το τρολ της ημέρας

Ούτε χιούμορ, ούτε καν απογοήτευση. Η ελληνική είδηση της χτεσινής μέρας, αν μη τι άλλο προκαλεί.

Όπως ήρθαν τα πράγματα το να είχε οργανωθεί το κράτος απέναντι στην κακοκαιρία Ελπίδα έμοιαζε με ήττα από τα αποδυτήρια. Μια μικρή ελπίδα είχαμε μέσα μας ότι επιτέλους μπορεί κάτι να πήγαινε σωστά αλλά σε μία ακόμα αναποδιά ή δυσκολία στην Ελλάδα είδαμε ότι η οργάνωση δεν είναι το φόρτε μας. Τέταρτη-Πέμπτη μέρα και αντί να έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα παραμένουμε ακόμα καλυμμένοι από το χιόνι, την ώρα που άνθρωποι ανακαλύπτουν πόσο καλή γυμναστική είναι το φτυάρισμα του χιονιού, το κουβάλημα των κορμών ή το σπρώξιμο των αμαξιών που έχουν κολλήσει. Τουλάχιστον σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες αναδεικνύονται προσωπικότητες και παλικάρια που δεν χαμπάριασαν από το χιονιά και βοήθησαν ο καθένας με τον τρόπο του να μετριαστεί κάπως αυτό το χάος.

 

 

Μέσα σε όλα βέβαια δεν πρέπει να ξεχάσουμε το γεγονός ότι  βγαίνουν διαρκώς ειδήσεις για το χιονιά που αν τα βλέπαμε σε άλλη χώρα θα λέγαμε «πολύ χιουμορίστες αυτοί οι Έλληνες». Η αρχή έγινε με τη δήλωση Στυλιανίδη πως «ο κρατικός μηχανισμός κράτησε ανοιχτή τη χώρα» την ίδια ώρα που τόσοι άνθρωποι βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στα αμάξια τους ή το ζούσαν «πολεμικά» χωρίς ρεύμα για ώρες μέσα στο κρύο το σπιτιού τους. Μια δήλωση που μέχρι και οι καμεραμάν που τον τραβούσαν πρέπει να κοιτάζονταν και να αναρωτιόνταν αν τρολάρει.

 

Η νέα ελληνική είδηση της ημέρας

Ακούστηκαν πολλά άλλα καλούδια (όπως το «Το 'χουμε» που έλαβε η Πυροσβεστική όταν ζητούσε να κλείσει η Αττική Οδός) τα οποία μέσα στην αγανάκτηση ούτε τα ακούσαμε, ούτε καν μας ενδιέφερε να το κάνουμε. Αναρωτιόμασταν όλοι άλλωστε, «πού πήγαν τα εκχιονιστικά εν μέσω κακοκαιρίας;». Μπορεί για τους δήμους μας να μην μάθαμε τίποτα, αλλά για την Αττική Οδό μας λύθηκε η απορία.

«Τα τρία εκχιονιστικά μηχανήματα δεν είχαν καύσιμα και στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για να τα γεμίσουν» λένε οι ειδήσεις και ο κόσμος στέκεται με μάτι τσίτα και απλά κουνάει το κεφάλι απορημένος. Είναι η στιγμή που πραγματικά ελπίζεις να είναι fake news ή κάποιο κρύο ανέκδοτο (έστω και τη λάθος ώρα) που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, δυστυχώς όμως η ώρα περνάει και η είδηση παραμένει. Προσπαθείς να κάνεις τον εαυτό σου να γελάσει, αλλά δεν σου βγαίνει. Ούτε καν να βρίσεις μπορείς. Οι βωμολοχίες σου τέλειωσαν, ό,τι παραπάνω και αν πεις το άχτι δεν θα βγει. Τέτοιες αποκαλύψεις έπρεπε να φτιάχνονται για να γελάμε με τα χάλια μας, ωστόσο ούτε αυτό μας περισσεύει πλέον.

 

 

Πόσο καλοστημένα είναι όλα σε αυτό το κράτος τελικά; Τόσες βδομάδες γνώριζαν οι αρμόδιοι ότι θα ερχόταν παγετός, παρόλα αυτά δεν σκέφτηκαν (ή τελικά δεν υλοποίησαν κάποιο πλάνο), ούτε καν σκέφτηκαν να γεμίσουν τα εκχιονιστικά. Και για να κλείσει το «αστείο της ημέρας», λέει ότι μόλις μπήκαν τα καύσιμα συνειδητοποίησαν ότι πλέον δεν μπορούσαν να τα κουνήσουν από το χιόνι.

Όσο και αν το παρακάνουμε πολλές φορές με το χιούμορ στην Ελλάδα, είναι μερικές στιγμές που θα θέλαμε πολύ ειδήσεις όπως τα καύσιμα των εκχιονιστικών να είναι απλά ένα κακό αστείο τη λάθος στιγμή. Δυστυχώς όμως είναι η απόδειξη ότι στην Ελλάδα πάντα έχουμε την ελπίδα για το καλύτερο αλλά στο τέλος μένουμε απογοητευμένοι.

Εάν τέτοιες ειδήσεις είναι πραγματικές, ούτε να αυτοσαρκαστούμε πλέον δεν μπορούμε. Όχι ότι είναι αυτό το ζητούμενο, απλά να έχουμε κάτι να απασχολούμαστε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved