Πρωτοχρονιάτικο F.O.M.O: Τελικά εσύ με ποιον θα κάνεις ρεβεγιόν φέτος;

Το δίλημμα του ρεβεγιόν έχει γίνει τώρα διπλάσιο λόγω κορονοϊού.

Με όλα αυτά που έχουν γίνει φέτος με την πανδημία και τα κρούσματα που έχουν πάει στο θεό, πλέον κανείς δεν έχει ιδέα τι θα κάνει απόψε το βράδυ. Αυτό είναι ένα πρόβλημα γιατί εμπεριέχει μέσα του δεκάδες άλλα μικρά προβλήματα που σου ροκανίζουν το μυαλό.

 

 

Από τη μία έχουμε το FOMO

Ναι το Fear Of Missing Out είναι πλέον κάτι που υπάρχει έντονα στις ζωές μας αλλά τώρα έρχεται πάλι αυτή η καταραμένη πανδημία για να μας φέρει τα πάνω κάτω. Εκεί που έλεγες πως είχαμε στρώσει και όλα πηγαίνανε ρολόι όπως παλιά, έρχονται τα 30.000+ κρούσματα την ημέρα να σου χαλάσουν το πάρτι.

Λες τώρα τέτοια μέρα να κάτσω στο σπίτι, κρίμα είναι. Από την άλλη όμως δεν έχεις και που να πας γιατί όλοι είναι άρρωστοι με κορονοϊό και αυτό δεν είναι καλό για κανέναν.

 

 
 

Το δίλημμα Κορίτσι, σπίτι, Netflix VS Φίλοι, ξεφάντωμα

Ναι υπάρχει και αυτό το πράγμα. Τι πρέπει να κάνεις; Η λογική λέει πως όπου και να πας θα είναι τίγκα στον κορονοϊό, που σημαίνει πως είτε το ρισκάρεις και πας με τους θεόμουρλους τους φίλους σου έξω και τα σπας αλλά ξέρεις πως μπορεί να αρρωστήσεις τις επόμενες μέρες ή κάθεσαι στο σπιτάκι σου με το κορίτσι και λιώνετε στο Netflix. Οπότε στην ουσία εδώ είναι το δίπτυχο ΛΟΓΙΚΗ ενάντια στο ΡΙΣΚΟ. Εσύ διαλέγεις και παίρνεις. Εντάξει παίζει πίεση και από τους φίλους, αλλά τους φίλους σου θα τους δεις και άλλη μέρα και γενικά οι φίλοι συγχωρούν, οι γυναίκες...χμ....

 

 

Μήπως έχουμε κάνει πολύ μεγάλο ζήτημα το ρεβεγιόν;

Καλώς ή κακώς το ρεβεγιόν είναι ένα ζήτημα. Όλοι οι πολιτισμένοι άνθρωποι το σκέφτονται και όλοι σπαταλούν κάμποση από την φαιά τους ουσία σε αυτό. Κανείς δεν θέλει να είναι μόνος του στην αλλαγή του χρόνου ενώ όλοι οι άλλοι θα γλεντάνε (το FOMO που λέγαμε) από την άλλη όμως κανείς δεν θέλει να κολλήσει και τον ιό. Χαμός.

Και είναι και οι μικρές, τρομακτικές λεπτομέρειες που είναι ικανές να σε στείλουν…

Κι ερχόμαστε τώρα σε αυτό που κατά την άποψη μου είναι το πραγματικό πρόβλημα: τελικά να ψωνίσεις ή όχι για το ρεβεγιόν; Θα κάτσεις σπίτι; Θα βγεις; Αυτό είναι που σου σπάει το κεφάλι. Δεν έχεις ιδέα τελικά τι θα γίνει με τους φίλους και δεν έχεις ιδέα αν πρέπει να κάτσεις μέσα. Το ρίσκο παλεύει με την λογική σου και το FOMO σου κι εκεί γίνεται ένας πυρηνικός πόλεμος.

 

 
 

Τι να κάνω τελικά, δεν μου είπες…

Δεν πρέπει να περιμένεις κάποιον να σου πει τι να κάνεις, ακολούθησε το ένστικτο σου και δες ποιος θα κερδίσει τη μάχη. Το ζήτημα είναι να είσαι ασφαλής ό,τι και να κάνεις και επίσης να μην βάλεις σε κίνδυνο τους δικούς σου ανθρώπους. Οπότε διαλέγεις και παίρνεις. Καλή χρονιά να έχουμε και με πολύ λιγότερο FOMO!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved