Οι άνθρωποι που παίρνουν το τρένο για να πάνε στη δουλειά είναι αληθινοί ήρωες

Μία καθημερινή περιπέτεια στη μέση μίας συνεχιζόμενης πανδημίας.

Η πανδημία δυστυχώς δεν πρόκειται να φύγει εύκολα από πάνω μας. Ίσως να μας συνοδεύει για πολλά χρόνια ακόμη, ειδικά με όλες αυτές τις μεταλλάξεις που εμφανίζονται διαρκώς. Το ζήτημα είναι πως η κοινωνία δεν αντέχει άλλα lockdowns και πως το κράτος δεν έχει να πληρώνει τους εργαζόμενους οι οποίοι θα βρίσκονται θεωρητικά σε αναστολή. Αυτό είναι ένα πολίτικό ζήτημα που δεν είναι εύκολο να λυθεί.

 

 

Πιο ειδικά όμως η δική μου εμπειρία είναι πως πρέπει αναγκαστικά να μπαίνω ξανά στο τρένο για να πηγαίνω στη δουλειά, στο γραφείο. Αυτό το κάνει αναγκαστικά πολύς κόσμος γιατί δεν έχει επιλογή. Οι εργοδότες θέλουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα από την άλλη όμως η πανδημία αρνείται να υποχωρήσει. Αυτό το ζήτημα έχει προεκτάσεις και στην συγκοινωνία των Αθηνών.

 

 
 

Γιατί όμως το τρένο είναι ένα αναγκαστικό κακό μέσα στην πανδημία;

Αναγκαστικά θα πρέπει να ξυπνήσω το πρωί και να μπω στο τρένο για Κηφισιά και από εκεί με το ποδήλατο θα φτάσω στο γραφείο. Αν δεν υπήρχε όλο αυτό με την πανδημία και τον κορονοϊό φυσικά θα ήταν ένα ιδανικό σενάριο μετακίνησης μέσα στην πόλη. Τώρα όμως και με τα δεδομένα του ιού ο καθένας είναι πολύ σκεπτικός σχετικά με την μετακίνηση του. Γιατί; Μα γιατί φυσικά δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για κάτι τέτοιο.

 

 

Άνοιξαν τα πάντα αλλά η πανδημία συνεχίζεται και τα κρούσματα ανεβαίνουν κάθε μέρα. Η κοινωνία ωστόσο δεν μπορεί να ανταποκριθεί γιατί έχει οικονομικές ανάγκες που πρέπει να γίνουν. Έτσι και ο κόσμος που μπαίνει στο τρένο είναι κάπως αναγκαστικά καταδικασμένος να κολλήσει κάποια στιγμή τον ιό.

 

 
 

Δεν είναι εύκολο να είσαι τόσες ώρες στο τρένο μέσα στην εβδομάδα και να είσαι προσεκτικός διαρκώς. Σίγουρα κάποια στιγμή, λόγω κούρασης κυρίως, θα χαλαρώσεις και μπορεί εκεί ακριβώς να κάνεις κάποιο λάθος και να κολλήσεις.

Όλα έχουν αλλάξει απλά δεν το βλέπουμε

Η διαδικασία μέσα στο τρένο μπορεί να φαίνεται απλή αλλά είναι κάθε μέρα. Έχουμε όμως κάποια πρόταση; Κυρίως πιστεύουμε στην τηλεργασία για τους ανθρώπους τουλάχιστον που η δουλειά τους δεν απαιτεί την παρουσία τους αναγκαστικά στο γραφείο. Έτσι μειώνεις πολλά και ο εργοδότης κερδίζει αλλά και ο εργαζόμενος δεν κολλάει τον ιό. Γιατί αν ο εργαζόμενος που κινείται με τα μέσα κολλήσει τον ιό, ένας συνάδελφος επίσης θα τον κολλήσει και έτσι όλη η εταιρία θα κολλήσει.

 

  

Το τρένο αλλά και τα μετρό και τα λεωφορεία είναι εστίες μόλυνσης για την κοινωνία. Για κάποιο λόγο όμως, λόγω μάλλον πως οι περισσότεροι δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως οι ζωές μας έχουν πλέον αλλάξει ριζικά, συνεχίζουμε να κάνουμε ακριβώς τα ίδια πράγματα όπως παλιά.

Πρέπει να γίνει κάτι με αυτό το θέμα γιατί σίγουρα τα κρούσματα θα ανέβουν κι άλλο και μετά το lockdown θα είναι πλέον αναγκαστική λύση ανάγκης.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved