Πώς θέλω να είναι ο άντρας που θα βγει αύριο ραντεβού με την κόρη μου

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για τον άντρα της επόμενης γενιάς και όλα όσα οφείλει να εκπροσωπεί.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Η απάντηση είναι προφανής και ξεκάθαρη: ΚΑΝΕΝΑΣ. Αλλά ας είμαστε και ρεαλιστές.

Κι έχοντας πάρει ήδη την πρώτη κρυάδα από τη μεγάλη μου κόρη, ας ανοίξουμε κουβέντα για τη μικρή. Ποιος τύπος άντρα λοιπόν θα ήθελα να βγει ραντεβού, πρώτο ραντεβού με την κόρη μου. Αυτός που σέβεται τη γυναίκα. Κι αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που την αντιμετωπίζει. Από το να της ανοίξει την πόρτα για να βγει από το αυτοκίνητο μέχρι να της κρατήσει το παλτό της για να το βάλει… Και μην μου πεις ότι είμαι τυπολάτρης. Τα τυπικά χτίζουν τα ουσιαστικά. Είναι η καλή αρχή που λέμε. Αυτή που είναι το ήμισυ του παντός. Σεβασμός. Πιο σημαντικός και από την αγάπη. Αν σέβεσαι τον άλλον θα τον σεβαστείς παντού. Θα ακούς τα θέλω της. Και τα δεν θέλω της. Κυρίως αυτά.
 
taken3a

Δεν θα πας να της επιβάλλεις τίποτα και για κανέναν λόγο. Θέλω ο άντρας που θα βγει με την κόρη μου, να έχει μάθει από το σπίτι του ότι το κορίτσι είναι λουλούδι. Που αν δεν το σεβαστείς θα μαραθεί… Τριαντάφυλλο. Τα αγκάθια θα είμαι εγώ. Ο μπαμπάς. Θέλω τον άντρα που θα την προστατεύσει περίπου όπως εγώ. Ακριβώς όπως εγώ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. Θέλω τον άντρα που δεν θα την αφήσει να πληρώσει (κι ας έχει πάντα χρήματα μαζί της). Που θα της διαλέξει το φαγητό, όχι ως επιβολή αλλά ως η καλύτερη πρόταση. 

Θέλω τον άντρα που θα του λείπουν οι δεύτερες σκέψεις και οι θολές ματιές. Που θα λέει αυτό που σκέφτεται και το βλέμμα του θα είναι καθάριο. Θέλω τον άντρα που θα έχει μπέσα. Μπέσα. Ναι. Σε όλα του. Που δεν θα λέει ναι και με χαμόγελο αλλά όχι και σοβαρά. Κυρίως ειλικρινά. Αυτόν που θα τη θαυμάζει όπως εγώ. Και που αν του πει «όχι» ή «τέλος» θα την πάει σπίτι της, θα της δώσει ένα φιλί και θα πάει παρακάτω… Θέλω τον άντρα που τη δύναμη του θα τη χρησιμοποιήσει μόνο για καλό.
 
taken3b

Όχι για νταηλίκι και ψευτοτσαμπουκάδες. Κι όχι απέναντι σε ένα κορίτσι. Αυτός που θα νιώθει τον όρο άντρας ως επιλογή και βαριά υποχρέωση. Αυτόν.


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved