Assosiated Press Στέφανε, ποτέ δεν σου είπαμε πόση ώρα να πας τουαλέτα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν παραβιάζει κανένα κανόνα με το toilet break. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό.

Δεν έχει σημασία αν συμπαθείς το Στέφανο Τσιτσιπά ή όχι. Το αν τον θεωρείς τενίστα επιπέδου Djokovic, Nadal ή Federer, αν σου αρέσουν τα post του στο Instagram ή οι δηλώσεις του που κάνουν τους δικαστές των social media να τρίβουν τα χεράκια τους για το ψωμί που τους δίνει. Το παιδί έχει καταφέρει να είναι στα κορυφαία ονόματα του τένις σήμερα και αν συνεχίσει έτσι, σίγουρα μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερο σημείο αναφοράς τα επόμενα χρόνια, όχι μόνο στο συγκεκριμένο άθλημα, γενικότερα στον κόσμο.

Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που τα πάει περίφημα -ιδιαίτερα σε κάποιο τουρνουά Grand Slam- ξεχνάμε τα πταίσματα και γινόμαστε «ένα» μαζί του. Καλή ώρα όπως στο Roland Garros το περασμένο καλοκαίρι.

 

 

Toilet Break: Η νέα (του) μάστιγα

Τον τελευταίο καιρό λοιπόν ο Στέφανος έχει καταφέρει να προκαλέσει αρκετές φορές αντιδράσεις στον κόσμο, λόγω της συνήθειας του να φεύγει κατά τη διάρκεια του αγώνα για το λεγόμενο toilet break, δημιουργώντας σύγχυση στους αντιπάλους και τον κόσμο που τον παρακολουθεί.

«Όχι, δεν έχω πρόθεση να χαλάσω τον ρυθμό κανενός. Δεν είναι εργαλείο τακτικής. Σε κάθε περίπτωση, κοιτάζω τον εαυτό μου και όχι τους αντιπάλους. Ακόμα και μετά από σετ που έχω κερδίσει με 6-0, έχω πάει στην τουαλέτα για να αλλάξω. Έχει να κάνει με τις εξωτερικές συνθήκες. Δεν το έκανα στο Indian Wells γιατί η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ξηρή. Δεν ίδρωσα τόσο όσο στο Σινσινάτι ή στο US Open. Οι συνθήκες ήταν διαφορετικές και ανταποκρίθηκα κατάλληλα», είπε σε συνέντευξή του στην «Bild».

 

 

Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε και ποτέ να δηλώσει πως «ναι, πάω τουαλέτα για να χαλάσω το μυαλό του αντιπάλου», αλλά από τη στιγμή που έχει δημιουργήσει μια «άσχημη» μόδα, κάποια στιγμή θα έπαιρνε θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι δηλώσεις του περί του θέματος έκλεισαν λέγοντας: ««Δεν γίνεται να σου υποδεικνύουν πόση ώρα θα περάσεις στην τουαλέτα…». Να θυμίσουμε κάπου εδώ ότι δεν υπάρχει περιορισμός για το πόσες φορές μπορείς να πας στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, όπως και την ώρα που χρειάζεσαι μέσα στα αποδυτήρια.

 

Θες όμως να σε θυμούνται για αυτό το λόγο;

Σε ένα υποθετικό σενάριο, αν γινόταν μια δίκη για τα toilet breaks του Στέφανου Τσιτσιπά εναντίον του Σβέρεφ ή του Μάρεϊ, είναι βέβαιο ότι ο Έλληνας σταρ θα έφευγε από το εδώλιο νικητής και θα τους έκανε και μήνυση για να δυσφήμιση. Γιατί αυτό; Διότι απλώς δεν καταπατά κανέναν απολύτως κανονισμό που ορίζει το τένις.

 

 

Αφού ο κανονισμός του επιτρέπει (λέμε τώρα) να κάθεται στην τουαλέτα, να στρογγυλοκάθεται με την εφημερίδα, να διαβάζει μέχρι τη μέση και αντίπαλος, διαιτητής, επόπτες, ball boys και χιλιάδες θεατές να περιμένουν να τελειώσει ή απλά «να βάλω στεγνά ρούχα γιατί ο ιδρώτας με ενοχλεί» όπως υποστηρίζει, τότε κανένας δεν έχει δικαίωμα να του πει κάτι.

Ωστόσο αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί, η επίκληση της λογικής και της αυθεντίας με το toilet break ακούγονται σαν τους τύπους που κάνουν θέατρο στο ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ ξεγελώντας τους διαιτητές, ή που κάνουν καθυστερήσεις παθαίνοντας δήθεν κράμπες στα τέλη των αγώνων. Το ίδιο (για να το χοντρύνουμε λίγο) και ορισμένους εγκληματίες που οι δικηγόροι τους επικαλούνται παραθυράκια στο νόμο για να τους μειώσουν την ποινή ή για να πέσουν στα μαλακά.

 

 

Όλες αυτές οι κατηγορίες ανθρώπων θεωρητικά είναι νομότυπες, έχουν τη δικαιοσύνη (όχι το δίκιο) με το πλευρό τους, ωστόσο ξεχνάνε ότι με κάθε δράση, έρχεται η αντίδραση. Και όπου λέμε αντίδραση, βάλε την άποψη του κοινού. Ο διαιτητής δεν έχει δικαίωμα να τιμωρήσει το Στέφανο, ο κόσμος όμως έχει κάθε δικαίωμα να γιουχάρει μετά από κάτι τέτοιο. Και κυρίως να θυμάται τι έκανες και πώς κέρδισες τους αγώνες σου.

Στέφανε μπορεί να λες ότι δεν σε επηρεάζει τι λέει και τι κάνει ο κόσμος, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι παίζεις ένα άθλημα για να το ομορφαίνεις. Όχι για να προκαλείς τα νεύρα αυτών που έχουν έρθει για να σε δουν. Μακάρι να το δεις καθαρά κάποια στιγμή.        

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved