Μήπως έβαλαν οι δημοσιογράφοι τις φωτιές;
Εφόσον το λύσαμε και αυτό, αφήστε τους να κάνουν τη δουλειά τους.
Δεν θα γράψω κάτι για να υπερασπιστώ το «καλό» όνομα των δημοσιογράφων της Ελλάδας. Ο κόσμος άλλωστε έχει πολλούς λόγους και με το δίκιο του να «κράζει» τον Τύπο και τα όργανά του για τις μεθόδους, τα λεγόμενα, τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν θέματα ευαίσθητα ή δημιουργούν εντυπώσεις εκεί που δεν πρέπει και πολλά άλλα τα οποία σαφώς δίνουν τροφή για το ΑΡΔ που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει.
 
Την ώρα όμως που η Ελλάδα φλέγεται, τα μέτωμα και οι εστίες τις φωτιάς εξαπλώνονται με μεγαλύτερο ρυθμό και από τον κορονοϊό, ενώ το μέλλον μας προδιαγράφεται δυσοίωνο, η είδηση ότι το συνεργείο του OPEN TV που βρισκόταν κοντά στην πυρκαγιά που πλήττει τους Θρακομακεδόνες δέχτηκε επίθεση από αγνώστους προκαλεί το λιγότερο θλίψη. Την ίδια στιγμή που τα πάντα καταστρέφονται κάποιοι θυμήθηκαν να ξεσπάσουν πάνω σε δημοσιογράφους οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους μεταδίδουν ζωντανά όλα τα δεινά που συμβαίνουν εκεί έξω.
 
 
 
 
Σαφώς και δεν θα βάλουμε στο ίδιο καλούπι όλους όσους καταγράφουν ζωντανό ρεπορτάζ από τις πυρκαγιές με τους πυροσβέστες οι οποίοι μπαίνουν κυριολεκτικά μέσα στην πύρινη λαίλαπα ή ακόμα και με τους πυρόπληκτους που είδαν περιουσίες να και τη ζωή τους να γίνεται στάχτη ακόμα και κατάφεραν να γλιτώσουν, ωστόσο και οι ρεπόρτερ από την πλευρά τους βρίσκονται σε ένα πεδίο όπου δεν έχουν συνηθίσει, κινδυνεύουν να γίνουν ολοκαύτωμα ανά πάσα στιγμή με την μανία που ξεκινάνε εστίες από το μικροκλίμα, απλά και μόνο γιατί αυτό προστάζει η δουλειά τους αυτές τις μέρες. 
 
Μπορεί να μη συμπαθείς τους δημοσιογράφους για όλα όσα γράφουν και λένε στα κανάλια, να μην αντέχεις ενδεχομένως την ίδια την Ελευθερία Σπυράκη, τον Κώστα Αλατζά ή τον οπερατέρ τους, ωστόσο αυτή τη στιγμή προέχει να σβήσουν όλες οι εστίες και ύστερα ο κόσμος να μπορέσει να ανακτήσει όλα όσα έχασε. Όταν τελειώσουν όλα αυτά μπορείς να ασχοληθείς με αυτούς και με τον κάθε δημοσιογράφο που αντιπαθείς. Τώρα που δεν φταίνε σε κάτι, ασ’ τους να κάνουν τη δουλειά τους. 

 
Εκτός και αν έχεις αποδείξεις ότι αυτοί είναι πίσω από τους εμπρησμούς. Που αν το πιστεύεις και ειδικά μετά τις τελευταίες συλλήψεις, κάτι πάει πολύ λάθος


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved