ΙΝΤΙΜΕ Γλυκά Νερά: Για πόσο ακόμα θα «παίζουμε» με τη δολοφονία της Καρολάιν;

Ως πότε θα βγάζουμε σέλφι πάνω από τον νωπό τάφο της άτυχης Καρολάιν;

Ο σοφός Κλιντ Ίστγουντ, έχει πει το γνωστό απόφθεγμα «η γνώμη είναι σαν την κ....ίδα. Και έχει απόλυτο δίκιο, όπως από την πλευρά του έχει δίκιο ο καθένας που θα πει «δημοκρατία έχουμε, ελευθερία γνώμης και έκφρασης υπάρχει, άρα μπορώ να λέω ό,τι θέλω». Σωστό κι αυτό, αρκεί να μην προσβάλεις κανέναν – ειδικά τη μνήμη ενός νεκρού ανθρώπου. Διότι σε περίπτωση που το έχουμε ξεχάσει, στα Γλυκά Νερά δεν γυρίστηκε κάποιο επεισόδιο από το «Έτερος Εγώ» ή κάποια σειρά του Πάνου Κοκκινόπουλου, αλλά υπήρξε ένα αποτρόπαιο έγκλημα μιας νεαρής κοπέλας.

Υπάρχει κανείς που δεν έχει συγκλονιστεί με το αποτρόπαιο έγκλημα;

Και την κοπέλα αυτή, την Καρολάιν, τη δολοφόνησε ο σύζυγός της και συνεχίζει να «δολοφονείται» κάθε μέρα, από τη στιγμή που οι Αρχές εξιχνίασαν το έγκλημα. Μέσα από την «Λαϊκή Δημοκρατία των Social Media», όλοι οι απόγονοι του Ηρακλη Πουαρό και οι επιστήθιοι φίλοι της Άγκαθα Κρίστι, έχουν την ευκαιρία να μας ενημερώσουν ότι είχαν βρει ποιος το έκανε από την πρώτη στιγμή, ότι τον κατάλαβαν από το βλέμμα ή από την ηρεμία που έδειχνε μπροστά στις κάμερες, ότι είχαν έναν φίλο στη Σήμανση που τους είχε αποκαλύψει κάτι και διάφορα άλλα που έχουν δει στις ταινίες.

 

 

Η δολοφονία της Καρολάιν συνεχίστηκε από τη στιγμή που το προσωπικό της ημερολόγιο βγήκε στη δημοσιότητα. Δεν με ενδιαφέρει αν επιτρέπεται νομικά, ηθικά είναι απαράδεκτο και επαίσχυντο και ελεεινό να διαβάζουμε κάθε σκέψη της, αγωνία, συναίσθημα, φόβο και ανησυχία. Να νομίζουμε ότι καταλαβαίνουμε το χαρακτήρα της τη στιγμή που ευτελίζουμε τη μνήμη της. Να δίνουν – κάποιοι – ελαφρυντικά στο φονιά, εκτιμώντας πως το κορίτσι ήταν ψυχικά ασταθές – λες και είμαστε ψυχολόγοι ή ψυχαναλυτές, λες και έχουμε το παραμικρό δικαίωμα να κάνουμε το ψυχογράφημα ενός κοριτσιού που δολοφονήθηκε με απάνθρωπο τρόπο.

 

 

Η δολοφονία της συνεχίζεται όσο οι διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές κάνουν ψηφιακές αναπαραστάσεις και σπέκουλες με «ειδικούς», που προσπαθούν να μας δώσουν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τον τρόπο που πέθανε, πότε έπαψε να αναπνέει, αν υπέφερε, πώς ένιωσε εκείνη τη στιγμή. Πέθανε ΗΛΙΘΙΕ! Τι δεν καταλαβαίνεις; Τι προσπαθείς να εξηγήσεις; Τι σημασία έχει; Πέθανε διότι την ώρα που κοιμόταν, ένας ψυχοπαθής την έπνιξε, μετά κρέμασε το σκυλί του και στη συνέχεια σκηνοθέτησε τα πάντα ώστε να φανεί ότι το έκαναν αδίστακτοι αλλοδαποί διαρρήκτες. 

 

 

Σταματήστε να δολοφονείτε την Καρολάιν ξανά και ξανά. Σταματήστε να γράφετε ανοησίες για «γυναικοκτονίες» και «ανθρωποκτονίες» και να τσακώνεστε πάνω από τον νωπό της τάφο. Και παρακαλώ πολύ, σταματήστε αυτή τη γελοιότητα με τα stories στο instagram και το facebook, όπου στο πρώτο story γράφετε κάτι πολύ βαθυστόχαστο και ψαγμένο για τη δολοφονία του κοριτσιού και την αξία της ανθρώπινης ζωής και στο αμέσως επόμενο βγάζετε σέλφι από την παραλία μοστράροντας το καινούργιο σας μαγιό. Δεν είναι απλά γελοίο, δεν είναι μόνο ανήθικο, είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να υπάρξει. Δεν δείχνει απλά το ποιον το δικό σας, αλλά τη σήψη μιας ολόκληρης κοινωνίας. Ας αφήσουμε την Καρολάιν επιτέλους να αναπαυτεί ειρηνικά, ας αφήσουμε τους αρμόδιους Ανακριτές, Εισαγγελείς και Δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους κι ας επιτρέψουμε σε αυτό το μωράκι, το παιδί της Καρολάιν και του ψυχοπαθούς δολοφόνου, να μεγαλώσει χωρίς να νιώθει τα βρωμερά μας χνώτα πάνω του, τάχα μου για να δείξουμε πόσο νοιαζόμαστε και πόσο συγκλονισμένοι είμαστε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved