ΙΝΤΙΜΕ Φόνος στα Γλυκά Νερά: Υπάρχει ανθρώπινη ψυχή που δεν έχει συγκλονιστεί;

Η εξέλιξη στον φόνο της Καρολάιν ήταν αυτό που κανείς δεν ήθελε να ακούσει.

Νομίζω πως μετά από την συνταρακτική εξέλιξη στο γεγονός που τάραξε όλη την Ελλάδα στα Γλυκά Νερά, από το βράδυ της Πέμπτης (18/6) μια ολόκληρη χώρα «δικάζει» δικαιότερα από κάθε άλλη φορά κάποιον άνθρωπο στα social media. Η ανατριχιαστική δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν που πριν λίγες μέρες συγκλόνισε τη χώρα (και όχι μόνο), θα στοιχειώνει για πολύ καιρό την καρδιά και την ψυχή μας με την εξέλιξή της. Στη σκέψη και μόνο του τελικού πορίσματος ανατριχιάζεις, λες και ζεις στο Criminal Minds ή ένα θρίλερ με θλιβερό τέλος.

 

 

Ακόμα και αν οι περισσότεροι είχαν ψυλλιαστεί ότι ο 33χρονος πιλότος και σύζυγός της, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος ήταν πίσω από όλα αυτά, κανείς μέσα του δεν ήθελε να είναι αυτός που βρίσκεται πίσω από το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα. Όχι επειδή δεν ήθελε μια ευγενική φάτσα να μπει στη φυλακή (το έχουμε δει άπειρες φορές το έργο), αλλά γιατί δεν θέλαμε να δούμε την ανθρωπότητα να αγγίζει βαρομετρικό χαμηλό με μια τέτοια κατάληξη. Κάτι που δυστυχώς έγινε.

Η ζωή παίζει τόσο περίεργα παιχνίδια, που συνεχώς μας εκπλήσει, είτε θετικά, είτε αρνητικά. Στην προκειμένη περίπτωση κάτι πολύ χειρότερο από το δεύτερο. Το γεγονός ότι στο 40ήμερο μνημόσυνο ο δολοφόνος αγκάλιαζε την μητέρα της Καρολάιν, ότι κρέμασε το σκύλο του μπροστά στο παιδί του για να καλύψει το στυγερό του έγκλημα, ότι έστησε ολόκληρο σκηνικό για να κατηγορήσει τα εύκολα θύματα τους αλλοδαπούς και στο τέλος έγραφε στο Instagram «Καλό Ταξίδι αγάπη μου, για πάντα μαζί» μόνο μία λέξη μπορεί να τα αποτυπώσει όλα: Φρίκη. Και τίποτα άλλο.

 

 

Δεν υπάρχει κάτι να σχολιάσουμε πάνω στο αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, πόσο μάλλον από τη στιγμή που η ΕΛΑΣ ανακάλυψε τον δολοφόνο και μας έκανε να γουρλώσουμε τα μάτια μόλις αντιληφθήκαμε ποιος είναι. Πώς να μιλήσεις για κάτι που σε συγκλονίζει τόσο πολύ λες και έχασες δικό σου άνθρωπο; Η Καρολάιν ήταν ένα μικρό κορίτσι που είχε όλο τον κόσμο μπροστά της αλλά κάποιος δεν δέχτηκε να την αφήσει να συνεχίσει να ονειρεύεται και κυρίως, να ζει. Είναι πραγματικά τρομερό να σκέφτεσαι πως κάποιος αποφάσισε να τελειώσει τη ζωή ενός ανθρώπου -για την μητέρα της κόρης του μιλάμε- απλά και μόνο γιατί θόλωσε. Αν τελικά θόλωσε.

 

 

Δεν με ενδιαφέρει να κράξω τον τύπο, το κάνουν όλα τα ελληνικά social media με «επιτυχημένες» αναρτήσεις, παρά μόνο να στενοχωρηθώ που ένα νέο πλάσμα έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα, το ίδιο και σκυλάκι του, όπως και για το παιδάκι του που θα μεγαλώσει στον κόσμο χωρίς μητέρα. Το μόνο που μπορώ να πω για το μωρό είναι ένα από τα tweets που κόσμησαν το διαδίκτυο μέσω των hashtag #Γλυκά Νερά, #Justice_for_Caroline και #Καρολάιν:

«Σήμερα αποχαιρετούμε την Καρολάιν!!!!Το παιδί σου είναι ασφαλής, δεν θα είναι μαζί του».

 

Η απώλεια της Καρολάιν από τον σύζυγό της θα μας «πονάει» όλους ακόμα και αν δεν τη γνωρίζαμε, όχι μόνο για την τρομακτική τροπή που πήρε το έγκλημα, αλλά γιατί ταυτόχρονα είναι άλλη μια ήττα της ανθρώπινης φύσης απέναντι στη λέξη «ανθρωπιά». Διότι χωρίς την ανθρωπιά δεν μας μένει τίποτα άλλο πέρα από την κτηνώδη φύση. Χωρίς αυτήν δεν είμαστε τίποτα άλλο παρά «Παπαχρόνηδες», «Φραντζήδες» και από σήμερα «Αναγνωστόπουλοι».

* Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για την εξιχνίαση του εγκλήματος και τη σύλληψη του δράστη. Γιατί καλό είναι να αναγνωρίζουμε κάποια πράγματα σε αυτή τη χώρα.

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved