Όχι άλλες Kardashians στις οθόνες μας

Στο βωμό της δόξας του Instagram και του εύκολου χρήματος, καταστρέφονται ολόκληρες γενιές.

Δεν ξέρω πόσο καιρό υπάρχει εκεί έξω αυτή η μανία με τις Kardashians. Για να έχουν δικό τους reality και να ποζάρουν κάθε Παρασκευή και Σάββατο σε περιοδικά και ιστοσελίδες, σημαίνει ότι έχουν καταφέρει το αληθινό αμερικανικό όνειρο: να χρησιμοποιήσουν την βλακεία του κόσμου για να βγάλουν χρήματα. Και αυτό, το λες τουλάχιστον ευφυές. Θυμάμαι χαρακτηριστικά εκείνο το γυμνό εξώφυλλο της Kim Kardashian στο περιοδικό Paper, όπου η κυκλοφορία του συνέπεσε με την προσγείωση του διαστημικού drone στη NASA πάνω σε μετεωρίτη για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία. Μαντέψτε ποια είδηση ήρθε πρώτη.

Τώρα μία άλλη οικογένεια με influencers αδερφές που δείχνουν να επηρεάζουν τις πιο νέες ηλικίες στα social media, αγόρια και κορίτσια, δείχνουν να θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματα της Kim, της Kendall, της Kylie και αυτή την τέταρτη αδερφή που ποτέ δεν θυμάμαι πως την λένε – μόνο ότι έβγαινε με τον Lamar Odom. Ο λόγος για τις αδερφές Thorne και συγκεκριμένα την Bella που δείχνει να έχει μάθει καλά το παιχνίδι από την Kim Kardashian και την οικογένειά της. Η Bella έχει άλλες τρεις αδερφές που δεσπόζουν στο χαοτικό βασίλειο των followers στο Instagram και που φροντίζει οι εμφανίσεις της να είναι δέκα φορές πιο τολμηρές από εκείνες που έκαναν οι Kardashians στα νιάτα τους. Οι πιο ώριμες, μιας και οι πιτσιρίκες ακόμα συνεχίζουν. Ωστόσο φαίνεται πως ό,τι κάνουν έχει αποτέλεσμα, μιας και σύμφωνα με το περίφημο Page Six έχει πέσει ήδη η ιδέα να κάνουν ένα δικό τους σώου στα πλαίσια του ριάλιτι των Kardashians.

 

 

Η αλήθεια είναι πως αυτές τις Kardashians δεν τις συμπάθησε ποτέ κανένας. Δεν τις συμπάθησαν ούτε εκείνοι που ξεφύλλιζαν τα αντρικά περιοδικά, ούτε εκείνοι που έγραφαν σε αυτά και σίγουρα καμία από τος γυναίκες που ήταν αναγκασμένες να ασχοληθούν μαζί τους για να βγάλουν κάποιο θέμα. Τις τάσεις, τις φτιάχνει ο κόσμος. Τα media απλά τις μεταδίδουν. Είναι μία κουβέντα αυτή που ποτέ δεν έχει τέλος, αλλά μιλώντας προσωπικά για τον εαυτό μου μπορώ να πω το εξής. Δεν μου άρεσε ποτέ ότι εκπροσωπούσαν οι Kardashians. Και αυτό, είναι το φθηνό. Το φθηνό δυστυχώς, είναι μία από τις χειρότερες παγκόσμιες τάσεις που δεν χρειάζεται κανένα ΜΜΕ για να τις μεταφέρει. Υπάρχει στο στυλ, στο σεξ, στο φλερτ, στους τρόπους, αλλά κυρίως στην αντίληψη. Μία φθηνή αντίληψη είναι η πηγή όλων των κακών που μπορεί κανείς να βρει κανείς εκεί έξω. Το φθηνό των Kardashians πάνω σε όλα όσα παρουσιάζουν, πάνω στον τρόπο που σκέφτονται και ζουν και που παρουσιάζουν το ωραίο φύλο λες και είναι κάποιο χρωματιστό ξεσκονιστήρι βουτηγμένο σε πλαστικές επεμβάσεις και ηλίθιες ατάκες, είναι ξεκάθαρη προσβολή σε κάθε τι που έπρεπε να αξίζει εκεί έξω. Ευτυχώς οι γυναίκες που θέλουμε, που μας αρέσουν, οι έξυπνες γυναίκες που αντιλαμβάνονται το φθηνό και το αληθινά ωραίο, έχουν ήδη καταλάβει την πληγή που έχουν φέρει οι Kardashians και όσες θέλουν να τις μιμηθούν.

 

 

Δεν είναι περίεργο που η Bella Thorne και οποιαδήποτε άλλη 20αρα σε αυτόν τον κύκλο καταλήγει σε αυτή την κατάσταση. Να προωθεί δηλαδή μία πλαστική ζωή βασισμένη στα γρήγορα λεφτά, τις σχέσεις που αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, την έλλειψη αντίληψης για όσα συμβαίνουν γύρω τους και -για πρώτη φορά- το φαινόμενο της διαφθοράς της νεολαίας μέσω των social media. Αυτό που δεν θέλουμε εμείς σίγουρα, τόσο σαν συντάκτες όσο και σαν άντρες, είναι ένα νέο ρεύμα από Kardashians. Δεν θέλουμε τις Thorne, δεν θέλουμε άλλες παρόμοιες υποψήφιες και όλα όσα κουβαλούν μαζί τους μέσα στα κεφάλια τους. Για την ακρίβεια, θα θέλαμε πολύ όλοι να σταματήσει ο κόσμος να ασχολείται με τις ζωές ανθρώπων είτε αυτοί θυμίζουν τις Kardashians είτε όχι, αλλά επειδή αυτό ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να γίνει, ελπίζουμε σε μία άλλη ανατροφή από τις οικογένειες που να βασίζονται στα βιβλία και την ενσυναίσθηση. Όχι σε γονείς που θα σπρώχνουν τα παιδιά τους στα social media για να βγάλουν λεφτά.

 

 

Μέχρι τότε έχουμε δυστυχώς αρκετά χρόνια μπροστά μας. Και πολλές wannabe Kardashians που περιμένουν την δική τους «ευκαιρία».

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved