Assosiated Press Elon Musk ποιο θα είναι το επόμενο «πουλέν» σου;

Ο ιδιοκτήτης της Space X και Tesla «υποτίμησε» μεν το Bitcoin, αλλά μάλλον ετοιμάζεται να αναβαθμίσει άλλο κρυπτονόμισμα.

Το Bitcoin είναι ο «άρχοντας» του κρυπτονομισματικού κόσμου, η κορυφή της αλυσίδας, ο απόλυτος δυνάστης. Ακόμα και πιθανή πτώση του δεν σημαίνει ότι ετοιμάζεται για εξαφάνιση καθώς είναι τόσο μεγάλη η δύναμή του που δύσκολα θα χάσει την πρωτοκαθεδρία για τα επόμενα 5-10 χρόνια.

Ακόμα και αν ο «Μεσσίας των Social Media», Elon Musk προέβη σε δήλωση-υποτίμηση του Bitcoin, σύμφωνα με την οποία ανέστειλε όλες τις αγορές αυτοκινήτων Tesla μέσω του «αυτοκράτορα» του κρυπτονομίσματος.

Ο λόγος; Η ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για mining και συναλλαγές Bitcoin.

 

 

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στο χρηματιστήριο και την πορεία των κρυπτονομισμάτων, όπου ο Musk με μία μόλις δήλωσή του καταφέρνει να παρασείρει κόσμο και μάζες (βλ. Dogecoin) η συγκεκριμένη κίνησή του να «μειώσει» το Bitcoin, δεν μπορεί να ξεγελάσει ακόμα και τον λιγότερο υποψιασμένο χρηματιστή. Διότι κακά τα ψέματα, ακόμα και η πτώση του Bitcoin η οποία έφτασε έως το 15% με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στα 46 χιλιάδες δολάρια, δεν θα ήταν δυνατόν να το φέρει στα «τάρταρα» λόγω της υψηλής κεφαλαιοποίησής του.

Τρανό παράδειγμα ήταν ότι στη συνέχεια οι απώλειές του μετριάστηκαν στο 6% ισχυροποιώντας την άποψη των περισσότερων χτηματιστών ότι η τιμή του πέφτει ουσιαστικά για να πλουτίζουν κι άλλο οι «ισχυροί» τύπου Musk και Mark Cuban. Αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Δείτε μερικούς από τους ισχυρότερους επενδυτές αυτή τη στιγμή στα κρυπτονομίσματα παγκοσμίως στο παρακάτω άλμπουμ:

 

 

Τι ετοιμάζει άραγε ο Musk;

Όποιος θεωρεί ότι ο ιδιοκτήτης της Tesla βλέποντας πως πλέον είναι στην κορυφή του κόσμου κάνει κινήσεις από χόμπι ή επειδή απλά μπορεί, κάνει τεράστιο λάθος. Οι κινήσεις του (ή μάλλον οι δηλώσεις του) είναι στρατηγικές, παρακινούν τον κόσμο, χτυπάει στο συναίσθημα (βλ. ρίπους)  και το αποτέλεσμα είναι να δυναμώνει και άλλο τόσο οικονομικά, κυρίως όμως επικοινωνιακά.

Θα μπορούσε κάποιος άλλος επιχειρηματίας στον κόσμο να ανεβάσει κατακόρυφα ένα κρυπτονόμισμα-αστείο όπως το Dogecoin πέραν του Musk; Δύσκολο.

 

 

Αυτή τη στιγμή η βαρύτητά του έχει πέσει στο Dogecoin το οποίο ανεβαίνει διαρκώς, έχοντας στο τσεπάκι του πάντα το Bitcoin το οποίο όσο και να πέσει δεν θα είναι αρκετό για να «σβηστεί». Όσο και αν αυτό είναι κάτι που επιθυμούν τα κράτη και οι τράπεζες.

Όσον αφορά όμως τον Musk είναι δεδομένο πως θα έχει την εύνοια του Bitcoin αλλά και του Dogecoin σε παρόν και μέλλον, ωστόσο ποιος είπε ότι επιθυμία του είναι να μείνει μόνο σε αυτά; Όταν είσαι ένας τύπος που κατακτάς σταδιακά τον κόσμο γιατί να ελέγχεις μόνο δύο κρυπτονομίσματα εάν μπορείς να κάνεις το ίδιο σε τρία; Ή και παραπάνω.

Ο ανταγωνισμός πλέον είναι παντού και ο Musk γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν θα αργήσει η ώρα που γύρω από το Bitcoin θα ανέλθουν και άλλα κρυπτονομίσματα τα οποία θα έχουν ισχυρή κεφαλαιοποίηση, άρα θα έχουν μεγάλο μερίδιο της αγοράς και της επενδυτικής «πίτας». Μήπως η κίνησή του να «ρίξει» το Bitcoin έγινε απλά και μόνο για να αρχίσει να ανοίγει το δρόμο για κάποιο άλλο κρυπτονόμισμα, πέραν του Dogecoin;

 

 

Δεν λέμε ότι θα εγκαταλείψει το «κρυπτονόμισμα του λαού» μέχρις ότου αυτό ισχυροποιηθεί απόλυτα, ωστόσο υπό την απειλή των άλλων κρυπτονομισμάτων αλλά και του κινέζικου «ψηφιακού Yuan» το οποίο ακόμα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει μεν την πορεία του αλλά το γεγονός ότι έχει από πίσω την Παγκόσμια Υπερδύναμη που λέγεται Κίνα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η εκτόξευσή του δεν θα αργήσει να έρθει.

Όλα αυτά είναι απλές εικασίες, ωστόσο αν μας έχει μάθει κάτι ο Elon Musk είναι ότι ποτέ δεν κάνει κάτι τυχαία και κυρίως ότι στον κόσμο των επενδύσεων και του business, δεν υπάρχει χώρος για συναίσθημα. Επομένως δηλώσεις ανησυχίας τύπου «αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για mining και συναλλαγές Bitcoin» έχουν άλλο, πιο βαθύ νόημα από πίσω.

Μήπως το ότι η Tesla μπορεί να αποδεχθεί άλλα κρυπτονομίσματα, αν είναι λιγότερο ενεργοβόρα αποτελεί μια μικρή «πόρτα» για κάποιο άλλο κρυπτονόμισμα;  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved