Survivor: Εκεί στην Κόκκινη Ομάδα, γιατί τόση κακία με τη Μαριάνθη;

Τι μηχανορραφίες μπορεί να σκαρφίζεται μία παίκτρια που δεν έχει κανένα σύμμαχο; 

Στην αρχή ήμασταν με τους Μπλε, μετά αγαπήσαμε τους Κόκκινους, μετά σιχαθήκαμε τους Κόκκινους και τώρα υποστηρίζουμε και πάλι με θέρμη τους Μπλε. Ναι αναφέρομαι στο ελληνικό Survivor, το οποίο καλώς ή κακώς αποτελεί μία τίμια παρέα για τα… αλλόκοτα βράδια της καραντίνας, μιας και οι επιλογές μας είναι άκρως περιορισμένες.

Με τον κόσμο κλεισμένο μέσα και τα μαγαζιά κλειστά, το reality επιβίωσης γνωρίζει ένδοξες στιγμές, με την τηλεθέαση τις μέρες προβολής του να χτυπάει κόκκινο και εκπομπές και sites να θέτουν επί τάπητος την επόμενη μέρα, τους καυγάδες του Τριαντάφυλλου και τις μπηχτές του Αλέξη στον James. Το Survivor είναι ένα πρόγραμμα που «πουλάει» και είναι άκρως λογικό να απασχολεί τον μέσο τηλεθεατή.

 

 

Και ενώ μέχρι χθες το παρακολουθούσαμε για διασκέδαση-όχι ψυχαγωγία μην παρεξηγηθώ- κατά τη διάρκεια του χθεσινού επεισοδίου, κάτι μέσα μας έσπασε, μιας και γίναμε μάρτυρες ενός φαινομένου για το οποίο πολύς λόγος έχει γίνει, αλλά εντέλει όχι ουσιαστική δουλειά. Πρωταγωνίστρια η παίκτρια που τελικά αποχώρησε, η Μαριάνθη Κάσδαγλη, η οποία είχε μία άνευ προηγουμένου έκρηξη εναντίον της Νικολέττας Μαυρίδη, και όλα αυτά, μπροστά στα έκπληκτα μάτια συμπαικτών, αντιπάλων, αλλά και του Γιώργου Λιανού!

Η αιτία του καυγά ήταν τα χλευαστικά σχόλια της Νικολέττας, για τον τρόπο με τον οποίο μιλά η Μαριάνθη, η οποία έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη. Όπως είναι φυσικό, ο λόγος της περιέχει αρκετά στοιχεία της ντοπιολαλιάς της συμπρωτεύουσας, γεγονός που η Νικολέττα βρήκε αρκετά αστείο και έσπευσε να σχολιάσει με τους φίλους της. Να θυμίσουμε ότι είχε προηγηθεί η περιθωριοποίηση της παίκτριας, η οποία μιλούσε μόνο με τον Τριαντάφυλλο, ενώ συχνά πυκνά, οι «πολλοί» της έκαναν διάφορες επιθέσεις με απίθανες αφορμές.

 

 

Η εικόνα μίας γυναίκας, η οποία είναι ολομόναχη και βάλλεται από παντού, ενώ χλευάζεται ακόμα και για τον τρόπο που μιλάει, ήταν άκρως στενάχωρη, μιας και μας έφερε στο μυαλό, ακόμα πιο σοβαρά περιστατικά bullying που βιώνουμε καθημερινά γύρω μας. Η απομόνωση ανθρώπων και η κακή συμπεριφορά που λαμβάνουν, είτε σε κοινωνικές συναναστροφές, είτε σε φιλικές σχέσεις, είτε στο εργασιακό περιβάλλον, μπορεί ελάχιστη σχέση να έχει με τις συνθήκες του Survivor, αλλά μας υπενθυμίζουν σε κάθε περίπτωση, ότι η κοινωνία ακόμα λειτουργεί με τον νόμο του δυνατού και της ομάδας: Αν είσαι μόνος είσαι κόκκινο πανί. Ακόμα χειρότερα δε, αν τολμήσεις να εναντιωθείς στους πολλούς. Κάτι που στην προκειμένη έκανε η Μαριάνθη, για να εισπράξει τα άκρως ανώριμα και παιδικά σχόλια της Νικολέττας.

 

 

Σε κάθε περίπτωση, το μεγαλείο ενός ανθρώπου φαίνεται ακόμα και στον τρόπο που αντιμετωπίζει κάποιον με τον οποίο δεν έχει καλή σχέση, αλλά τη δεδομένη στιγμή τον έχει ανάγκη. Και οι Κόκκινοι δυστυχώς δεν έδειξαν κανένα μεγαλείο περιθωριοποιώντας έναν και μόνο άνθρωπο (δεν αναφέρομαι στον Τριαντάφυλλο γιατί ο άνθρωπος είναι star και όχι παίκτης).

Εν ολίγοις, από εμάς είναι ένα μεγάλο «Όχι» στους Κόκκινους. Όσο για τη Μαριάνθη, ευτυχώς που αποχώρησε για να ησυχάσει το κεφάλι της.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved