Kitchen Fail: «Τα φαγητά που προσπάθησα να φτιάξω σαν φοιτητής»

Ένας συντάκτης εξηγεί ολους τους λόγους που κάποιοι από εμάς δεν θα γίνουν ποτέ Μάστερ Σεφ.

Το να είσαι φοιτητής μπορεί να φαίνεται πολύ απλό αλλά δεν είναι. Ίσα ίσα είναι πολύ περίπλοκο και δύσκολο, όχι μόνο λόγω των μαθημάτων που πρέπει κανείς να παρακολουθεί στο πανεπιστήμιο αλλά και της καθημερινής ζωής που κάπως του πέφτει βαριά του φοιτητή όπως και να το κάνουμε.

Συνηθισμένος καθώς είναι να μην κάνει τίποτα απολύτως για να φροντίσει τον εαυτό του, μιας και είναι καλομαθημένος από τη μαμά και το σπίτι, ξαφνικά βρίσκεται να έχει να τρέξει για τόσα πράγματα: καθαριότητα, σχέσεις, μαθήματα, φίλους, μπάνιο, ύπνος, side job κλπ. Φυσικά εδώ έρχεται τελευταίο και καταϊδρωμένο το φαγητό του, δηλαδή η σίτιση του, που φυσικά παραδοσιακά είναι εντελώς ανθυγιεινή και παραμελημένη.  

Μαθήματα σουηδικής κουζίνας από τον Stellan Skarsgard

 

Και κάπου εδώ είναι που αποφασίζει να αρχίσει να μαγειρεύει σοβαρά και να μιμείται τη μητέρα του στην κουζίνα. Μέγα λάθος όμως. Μιας και δεν κατέχει ούτε τα βασικά. Μιας και δεν ξέρει να τηγανίσει μήτε αυγό.

Παρακάτω θα βρεις ποια είναι τα μεγαλύτερα fail ενός φοιτητή στην κουζίνα, τη στιγμή που νομίζει πως είναι έτοιμος για το Master Chef ενώ στην ουσία δεν ξέρει να βράσει μήτε μακαρόνια.

Γεμιστά

φαι5

Που πας ρε Καραμήτρο; Εδώ μιλάμε για φαγητό που απαιτεί χιλιάδες ώρες «πτήσης» και τριβής πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Εσύ τώρα τι να κάνεις που δεν ξέρεις να καθαρίζεις ούτε κρεμμύδι; Εδώ δεν είσαι σίγουρος από πού βγαίνει η ντομάτα, θέλεις να μου φτιάξεις και γεμιστά; Την πρώτη φορά που το προσπαθείς είναι φυσικά και η τελευταία μιας και αυτό που συνειδητοποιείς ενώ έχεις αγοράσει όλα τα υλικά και καθώς διαβάζεις τη συνταγή είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσεις να περάσεις όλο αυτό το Γολγοθά. Οπότε αφήνεις τα πάντα να σαπίσουν μέσα στο ψυγείο και πας και τρως γεμιστά στο μαγαζάκι με τα μαγειρευτά στη γωνία.

Μουσακάς

φαι

Ντάξει εδώ απλά περιμένεις να δεις τι θα βγει μέσα από το φούρνο. Ακολούθησες όλες τις οδηγίες, έκανες τα πάντα όπως πρέπει αλλά όμως κάτι δεν πήγε καλά. Γιατί αυτό που υπάρχει μέσα στο ταψί μοιάζει με κάποιο ραδιενεργό απόστημα του Τσέρνομπιλ; Τελικά καταλήγεις να το πετάς όλο στα σκυλιά της γειτονιάς. Πρέπει να φάνε κι αυτά. Την άλλη μέρα διαπιστώνεις πως δεν το είχανε αγγίξει.

Ομελέτα με πατάτες

φαι2

Έμαθες να τηγανίζεις αυγό και νόμιζες πως έγινες Gordon Ramsey. Είπες δεν κάνω και μία ομελετάρα με πατάτα να με πιάσει; Έλα όμως που είναι λίγο πιο δύσκολη από την απλή στραπατσάδα. Τελικά οι πατάτες έμειναν άψητες κι εσύ έβαλες τα αυγά πολύ νωρίς. Όλα χάλια. Άλλη μία προσπάθεια στον κάδο.

Φρικασέ αρνάκι

φαι4

Πάει…κρίμα το κρέας. Τι το ήθελες; Φρικασέ; Σοβαρά τώρα; Καλά οκ. Τελικά κατέληξες να τα κάψεις όλα και να κολλήσουν μέσα στην κατσαρόλα γιατί είχες νευριάσει με τη Dota που έπαιζες παράλληλα στον υπολογιστή. Άλλη μία επίσκεψη στο μαγαζάκι με τα μαγειρευτά. Κατέληξες να δίνεις διπλά λεφτά για να φας ένα φαϊ της προκοπής.

Ζυμάρι για πίτσα

φαι3

Εδώ γέλασε κι ο κάθε πικραμένος. Την είδες Ιταλός πιτσαδόρος μόνο που δεν ήξερες καν τι είναι το αλεύρι και η μαγιά. Περίμενε εσύ να φουσκώσει το ζυμάρι. Καλά σαράντα. Η μάζα που δημιουργήθηκε μόνο από το Ghostbusters θα μπορούσε να έχει βγει. Πήγε άκλαφτο ένα κιλό αλεύρι στο κάδο κι αυτό. Και κάπου εδώ αποφάσισες να μην ξαναμπείς στην κουζίνα παρά μόνο για να πάρεις καμιά μπίρα από το ψυγείο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved