Survivor: Πώς θα ένιωθες αν έβλεπες την κοπέλα σου όλη μέρα με τον πρώην της;

Πώς να αισθάνεται άραγε ο νυν της Μαριαλένας βλέποντάς την στην τηλεόραση μαζί με τον πρώην δεσμό της;

Γιατί τα reality θεωρούνται επιτυχημένα τηλεοπτικά προϊόντα; Διότι κάθεσαι στον καναπέ σου και βλέπεις τα προβλήματα των άλλων και κάπως ξεχνιέσαι από τα δικά σου. Βλέπεις τις ζωές κάποιων ανθρώπων που πήγαν κάπου (σε ένα σπίτι, ένα νησί, μια «Ακαδημία») και «ζεις τη ζωή τους» με κάποιον τρόπο, ώστε να μη χρειαστεί να σκέφτεσαι τη δική σου. Εγκλεισμό εσύ; Εγκλεισμό κι αυτοί – είδες που δεν είναι μόνο η δική σου καθημερινότητα «μαύρη»; Άσε που μπορείς να λες στο παιδί σου «φάε όλο το φαϊ σου, υπάρχουν παιδάκια στον Άγιο Δομήνικο που δεν έχουν να φάνε, αν δεν φας τις φακές σου θα τις δώσω στον Καλλίδη».

Αν έχει τύχει να δείτε λίγο ή περισσότερο από το φετινό «Survivor», έχετε μια εικόνα πάνω – κάτω από τα άτομα, τους χαρακτήρες, τις κόντρες, τα ξεκατινιάσματα και όλα τα υπέροχα πράγματα που γίνονται στις εξωτικές παραλίες.

 

 

 

Και σίγουρα έχετε πάρει χαμπάρι μια από τις μεγαλύτερες «αλητείες» που έχουν γίνει ποτέ στην τηλεόραση: μια παίκτρια, η Μαριαλένα, είδε ξαφνικά τον πρώην της να μπαίνει στο παιχνίδι, μαζί με μια κοπέλα που ίσως να είναι η νυν του ή τέλος πάντων να ήταν σε κάποια φάση η κοπέλα του. Είχαν κάνει αίτηση για το παιχνίδι παρέα, όταν ακόμα ήταν ζευγάρι; Χώρισαν φιλικά; Χώρισαν άσχημα; Ήταν η κοπέλα που μπήκε μαζί με τον πρώην η «πέτρα του σκανδάλου»; Μικρή σημασία έχουν αυτά: σκεφτείτε την ψυχολογία μιας κοπέλας που επί δυο μήνες πεινάει, αγωνίζεται, προσπαθεί να προχωρήσει σε ένα δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι και ξαφνικά βλέπει μπροστά της έναν άνθρωπο, τον οποίο είχε αποφασίσει να βγάλει από τη ζωή της, να μπαίνει και να αφήνει υπονοούμενα ότι «ποτέ δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή, εγώ δεν μπήκα για να την ξανακερδίσω αλλά ποιος ξέρει»; Και – χωρίς φυσικά η κοπέλα να έχει την παραμικρή ιδέα για το τι συμβαίνει πίσω στη μαμά – πατρίδα, όπου οι εκπομπές την κανιβαλίζουν, βγήκε ένας παλιός της συναθλητής να μιλήσει γι’ αυτήν και το Σάκη και να προσθέσει ότι είχε κι αυτός κάποτε σχέση μαζί και η ζωή της έχει κρεμαστεί κανονικά στα μανταλάκια, χωρίς να μπορεί να πάρει θέση, να μιλήσει, να αντικρούσει, να διαψεύσει ή να τους αρχίσει στα μπινελίκια.

 

 

Έχει και καλύτερο η ιστορία

Η Μαριαλένα, έχει έναν άλλον σύντροφο τους τελευταίους μήνες. Έναν τραγουδιστή, ο οποίος ξαφνικά δίνει τη μια συνέντευξη πίσω από την άλλη, προμοτάρει το καινούργιο του τραγούδι και λέει μισόλογα σχετικά με το αν είναι μαζί ή όχι. Είναι όντως μαζί; Έχουν μια κάπως πιο «χαλαρή σχέση»; Κρατάει πισινή μήπως εκείνη τελικά τα βρει με τον πρώην της, ώστε να μην του κολλήσει η ταμπέλα του «κερατά»; Μιλάμε για σκληρό reality με φόντο τις καρύδες και soundtrack το «Σπάω τα ρολόγια» (ή και το «Σπάω τα κεφάλια») από τη γλυκιά φωνή του Τριαντάφυλλου.

 

 

Ας δεχτούμε ότι η Μαριαλένα και ο τραγουδιστής είναι όντως μαζί, είναι καλά και όταν συζήτησαν το ενδεχόμενο εκείνη να πάει στον Άγιο Δομήνικο, εκείνος την ενθάρρυνε και την παρότρυνε να κυνηγήσει το όνειρό της. Χωρίς φυσικά να ξέρει ότι υπήρχε περίπτωση να κουβαληθεί στον Άγιο Δομήνικο ο πρώην της και να είναι όλη μέρα παρέα. Πέραν του πώς μπορεί να νιώθει και τι μπορεί να σκέφτεται το κορίτσι για όλα αυτά που συμβαίνουν, έχει σκεφτεί κανείς πώς μπορεί να νιώθει το αγόρι, ο τραγουδιστής που βλέπει από την τηλεόραση την κοπέλα του, να είναι όλη μέρα μαζί με τον πρώην της; Φαντάζομαι από άβολα, μέχρι απαίσια.

Δεν χρειάζεται να είσαι παθολογικά ζηλιάρης ή ανασφαλής για να μην γουστάρεις να συναντά η κοπέλα σου τον πρώην της – και φυσικά αυτό ισχύει και αντίστροφα, δεν νομίζω καμία να χαίρεται όταν το αγόρι της «κάνει παρέα» με την πρώην του. Ειδικά όταν ο πρώην ή η πρώην, είναι διεκδικητικοί: φαίνεται από τις ματιές, από τη γλώσσα του σώματος, από τα χαμόγελα αν έχει «τελειώσει η ιστορία» ή αφήνουν μια χαραμάδα, έναν φεγγίτη ή μια μπαλκονόπορτα ανοιχτή για επανασύνδεση. Επειδή δεν είμαστε στη Σουηδία, όπου οι πρώην κάνουν παρέα μεταξύ τους και με τις καινούργιες τους σχέσεις και τρώνε όλοι μαζί λέγοντας χωρατά και ενθυμούμενοι αστεία περιστατικά από τότε που ήταν ζευγάρι, όλο αυτό που συμβαίνει, είναι απ’ αυτά που λες «μην μου τύχει».

 

 

Μην σου τύχει, διότι δεν θα ξέρεις πώς να το διαχειριστείς – ειδικά αν όλα τα πράγματα που συμβαίνουν, συμβαίνουν δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Και καταγράφονται από κάμερες. Και κάποιος «πονηρός» μπορεί να τα μοντάρει όπως θέλει, για να δημιουργήσει ίντριγκα, να αφήσει σκιές στην άμμο, να κρατήσει ψηλά την αγωνία του κοινού. Και η αγωνία του ανθρώπου που είναι πίσω και βλέπει την κοπέλα του με τον πρώην της μαζί από το πρωί ως το βράδυ; Που βλέπει ματιές και επιδείξεις ανδρισμού, αγκαλιές και πανηγυρισμούς στα αθλήματα, συζητήσεις στην παραλία μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα; Πρόβλημά του - εμείς κάνουμε reality και πουλάμε τηλεοπτικό πρόγραμμα που απευθύνεται στους πολλούς, δεν έχουμε το χρόνο ή τη διάθεση να ασχοληθούμε με τα προβλήματα και τα ζόρια του ενός, που τυγχάνει να είναι ο κύριος της κυρίας...

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved