Τα παιδιά θρηνούν τον «θάνατο» ενός ζωντανού πατέρα

Καλό είναι να θυμούνται κάποιοι πως τα παιδιά θα χρειάζονται πάντα και τους δύο γονείς. 

Δυστυχώς-και με όλα αυτά που συμβαίνουν- οι άνθρωποι, τα ζευγάρια χωρίζουν. Άλλοι αρμονικά και άλλοι ως θανάσιμοι εχθροί. Όταν είστε δύο, ο μόνος λογαριασμός που έχετε να δώσετε είναι στον εαυτό σας. Όταν όμως υπάρχουν παιδιά, πληρώνουν και αυτά τη… νύφη. Στην κυριολεξία.

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Χωρίς πολλά-πολλά. Ακούστε κορίτσια: Το ότι χωρίσατε με τον άντρα σας δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε τα παιδιά αντικείμενο διαπραγμάτευσης ή ακόμη χειρότερα εκμετάλλευσης. Ούτε να μετατρέψετε τον μπαμπά απλά σε ATM. Μια μηχανή που τη θυμάστε κάθε πρώτη του μήνα για να τραβήξεις χρήματα. Ο πατέρας πρέπει να μείνει ΠΑΤΕΡΑΣ για τα παιδιά. Όχι κάλυψη δαπανών.

Πόσο μάλλον δε μπαμπάς με προθεσμία και χρονική διάρκεια. Μπαμπάς του κάθε δεύτερου Σαββατοκύριακου και του αυστηρού ωραρίου. Μπαμπάς που δεν μπορεί να απαντήσει, δεν έχει απάντηση στο «μπαμπά, γιατί δεν μπορούμε να τα πούμε και σήμερα;». Ή μάλλον έχει αλλά δεν θέλει να τη δώσει για να προφυλάξει και το παιδί και τη μάνα του. Να προφυλάξει αυτό που εσύ, πετάς στη φωτιά… Τόσο απλά.

SIRIGOS

Ναι, οι άνθρωποι έχουν πάθη. Και εκδικούνται. Είναι δυστυχώς στη φύση τους. Γι’αυτό και επεμβαίνει ο Νομοθέτης. Για να προφυλάξει. Να λειτουργεί προληπτικά. Να κυριαρχεί το δίκαιο. Αυτό που δεν γίνεται στην Ελλάδα. Ένα Κράτος που αρνείται πεισματικά να εναρμονιστεί  στην απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης «για κοινές αδιάσπαστες γονικές ευθύνες και απάλειψη από την εθνική νομοθεσία κάθε ανισότητας που βασίζεται στην οικογενειακή κατάσταση των γονέων».

Ένα Κράτος που ΔΥΣΤΥΧΩΣ συνεχίζει να επιτρέπει τα παιδιά να θρηνούν το… θάνατο ενός ζωντανού πατέρα! Δεν ξέρω ποιοι και γιατί προσπαθούν ακόμη και τώρα στο «παρά πέντε» να βάλουν τρικλοποδιά στην αυτονόητη αλλαγή και στη συνεπιμέλεια! Παντού υπάρχουν άρρωστα μυαλά και μαύρες ψυχές. Λέω όμως αυτό και μάλιστα με απόλυτη επίγνωση: Όποιος έχει πάρει απόφαση να μπει εμπόδιο στη μάχη ενός πατέρα να μην χάσει το παιδί του, να το σκεφτεί καλά… Πολύ καλά. 

Y.Γ.: Ο Στάθης Δρογώσης έκανε τον «πόνο» ενός μπαμπά τραγούδι… Αν αντέχεις, άκουσε το… Θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved