Γεμίσαμε αγίους και… Καμπουράκηδες

Ο Νίκος Συρίγος σχολιάζει τον φαρισαϊσμό απέναντι στον Νότη Σφακιανάκη και τον Δημήτρη Καμπουράκη που είπε «γελοίο» τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Δεν ξέρω αν είναι στη φύση του ανθρώπου ή αν του το επέβαλλε με τον τρόπο της στο πέρασμα των χρόνων η κοινωνία… Έχει όμως πια αποδειχτεί πολλές φορές στην πράξη ότι ο άνθρωπος διψάει για αίμα. Επιζητά με το ίδιο πάθος τους «διαβόλους» για να τους… ξεσκίσει ώστε να φανεί ο ίδιος στα μάτια της κοινωνίας ή και του εαυτού του, άγιος. Ξεπλένει με αυτόν τον εξευτελιστικό τρόπο τις δικές του αμαρτίες. Ή στη χειρότερη τις κρύβει κάτω από το χαλί. Φαρισαϊσμός λέγεται και άνθησε στα χρόνια του Χριστού… Σκέψου…

Μην θαρρείς πως οι Έλληνες είμαστε μοναδικοί στην υποκρισία. Όλοι το κάνουν. Απλά εδώ λόγω του ότι είμαστε πολύ του… πανηγυριού, της φωνής και των μεγάλων συναισθηματικών διαγραμμάτων (γελάμε πολύ-κλαίμε πολύ, αποθεώνουμε πολύ-κράζουμε πολύ) όταν μας δοθεί η ευκαιρία να… ξεσκίσουμε κάποιον το κάνουμε με ζήλο. Με πάθος!

Το βράδυ της Κυριακής ο Νότης Σφακανιάκης συνελήφθη με ένα όπλο στο αυτοκίνητο του και αρκετά γραμμάρια ναρκωτικών ουσιών. Δεν θα αναφερθώ στα τυπικά. Ότι είχε άδεια για το όπλο που είχε λήξει λόγο κορονοϊού κτλ. Αυτά είναι για τους δικηγόρους. Σκέφτομαι όμως πως ο Νότης δεν πρόλαβε να συλληφθεί και είχε κρεμαστεί ήδη στα μανταλάκια, την ώρα που τα προσωπικά δεδομένα δεν επιτρέπουν στα (πάντα πρόθυμα) ΜΜΕ να λένε το όνομα και να δείχνουν το πρόσωπο δολοφόνων, παιδεραστών και βιαστών…

 

 

Όποιος πιστεύει ότι ο Νότης είναι ο μοναδικός «επώνυμος» που έχει πιαστεί με όπλο και ναρκωτικά κοκ.  να πάει νωρίς να κοιμηθεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς γιατί θα έρθει ο Άη Βασίλης με το δώρο του… Απλά ο Νότης δεν ήταν ποτέ του PR… Είπε ό,τι είπε με τη ΧΑ, οπότε… πέφτει εύκολα στα σκυλιά. Δεν θα τον υπερασπιστεί η… Κοινή Γνώμη. Όλοι αυτοί οι «αγιογράφοι». Λάθος. Οι… άγιοι.

Ναι, αυτοί που δείχνουν με το δάχτυλο τον άλλον αλλά φοβούνται να κοιτάξουν τον καθρέφτη τους… Ξεσκίστε τον λοιπόν! Βαράτε αλύπητα τον Νότη… Μέχρι τον επόμενο!

Εδώ, δεν είχε προλάβει να «κρυώσει» ο Μαραντόνα και κάποιος Καμπουράκης σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση είπε ότι «ο Μαραντόνα ήταν γελοία προσωπικότητα». Προφανώς… Ήταν τόσο γελοίος μεγάλε, που τα έβαλε με ένα ολόκληρο σύστημα… Από τον Πάπα μέχρι τη FIFA! Ένα σύστημα που οι διάφοροι «σοβαροί» το υπηρετούν μέχρι τελευταίας ρανίδας… Ρε τι πλάκα έχετε μερικοί. Μεγάλη.

 

 

Ακούστε: Ο κόσμος, ο απλός κόσμος έχει πάψει να ακούει όλους αυτούς τους σοβαροφανείς. Κι ολοένα και περισσότερο εμπιστεύεται το ένστικτο του… Όσες μαλακίες και αν είπε ο Νότης για αυτούς που σήκωναν τη σημαία για το κοντάρι, αν έφαγε κι αυτός την παραμύθα κλπ. ο κόσμος θα τον γουστάρει γιατί έντυσε τους έρωτες του με τη φωνή του. Όπως γουστάρει και τη… γελοία προσωπικότητα (Καμπουράκης είπαμε…; ) που λέγεται Μαραντόνα επειδή εκφράζει τα όνειρα του, τα πάθη και τα λάθη του.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved