Από πότε είναι ντροπή να λες ότι σε χώρισε εκείνη;

Η αλήθεια δεν έκανε κανέναν λιγότερο άντρα.

Ένας χωρισμός δεν είναι ποτέ χαρμόσυνο γεγονός. Εκτός από πολύ ειδικές περιπτώσεις –αυτές της κοινής συναίνεσης- κατά μεγάλο ποσοστό ο ένας στους δύο της σχέσης φεύγει με πικρία από το τελευταίο σημείο συνάντησης, όταν ακούσει τις ανατριχιαστικές λέξεις που σημαίνουν τη λήξη της κοινής τους διαδρομής:«Θέλω να χωρίσουμε».

Τι να κάνουμε έτσι είναι ζωή, καλώς ή κακώς δεν γίνεται να ταιριάζουν όλοι με όλους ακόμα και αν έβλεπες ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Ότι αυτό το μονοπάτι που επέλεξες να διαβείτε παρέα έχει κάποιο προορισμό, αλλά στην πορεία ενδέχεται να συνέβη κάτι που άλλαξε τα πάντα. Μπορεί για σένα, μπορεί και για εκείνη.

Άλλες φορές είσαι εσύ στη θέση του «θύματος», άλλες πάλι ο «θύτης». Το αποτέλεσμα πάντα όμως θα είναι ένα: χωρισμός.

 

 

Σε περίπτωση όμως που είσαι ΕΣΥ το θύμα

Τότε που βγήκες μαζί της μια νύχτα θέλοντας να λύσετε τα προβλήματά σας αλλά δεν περίμενες να ακούσεις αυτό το «αντίο», «τελειώσαμε», «θέλω να μείνω μόνη» ή όπως αλλιώς μεταφράζεται, τότε το κλίμα είναι λίγο πιο βαρύ τουλάχιστον για τις πρώτες ημέρες. Νιώθεις αδύναμος και δυστυχώς χωρίς λόγο εξαιτίας του ανδρικού εγωισμού τον οποίο έχεις μέσα σου. Λες και θέλουν όλοι να σε δείξουν με το δάχτυλο επειδή αποφάσισε εκείνη να σε παρατήσει. Σκληρά τα λόγια αλλά έτσι είναι. Δεν είστε πια μαζί. Είναι παρελθόν.   

Σκληρό είναι να έχεις και μια «ατυχία» στο σεξ, αλλά δεν θα έπρεπε να σε πειράζει.

Όσο περίεργο και αν είναι να το αποδεχτείς, δεν έχεις κάτι να περιμένεις αυτή τη φορά. Από ένα «καλημέρα» όταν ξυπνήσεις, ένα μήνυμα την ώρα της δουλειάς που θα σε ξεκολλήσει λίγο από τη ρουτίνα της εργασίας, αυτή την ανυπομονησία του να περιμένεις να έρθει το βράδυ με λαχτάρα για να βγείτε μαζί, να κοιμηθείτε ή να «μην κοιμηθείτε» κάτω από τα σκεπάσματα. Η δύναμη της συνήθειας πήγε μια μακρινή βόλτα και όταν επιστρέψει θα το κάνει με άλλο πρόσωπο. Το πόσο σύντομα θα πραγματοποιηθεί το comeback είναι πραγματικά θέμα συγκυριών που σίγουρα δεν εξαρτάται 100% από σένα. Αυτό όμως είναι μια άλλη ιστορία.

 

Μην αποφεύγεις τη σκληρή αλήθεια. Όσο και αν «πονάει»

Όσο και αν μας αποκαλούν «γουρούνια» ή «σκληρούς», ξέρεις καλά ότι αν την «πατήσεις» με μια γυναίκα δύσκολα ξεκολλάς ή το ξεπερνάς. Έτσι είμαστε εμείς οι άντρες. Ακόμα και ο πιο σκληρός έχει φάει τα χαστούκια του, όσο και να κοκορεύεται στους φίλους και κοντινούς κύκλους ότι είναι ο Ρόκο Σιφρέντι, ο... Τατσόπουλος. Δεν θα σε βγάλει κάπου.

 

 

Έτσι και σε χωρίσει νιώθεις ευάλωτος και κάθε φορά που προσπαθείς να μη τη σκέφτεσαι πονάς παραπάνω στην προσπάθειά σου να ασχοληθείς με κάτι άλλο. Κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο απαντάς με δισταγμό μήπως και το όνομα δεν είναι κάποιου φίλου ή συνεργάτη αλλά να μοιάζει –λέω εγώ τώρα- με της πρώην. Πάνω όμως στην όλη αδυναμία καλό θα είναι να δέχεσαι τα πράγματα όπως είναι όταν σε ρωτάνε «πώς τα πάτε με την κοπέλα;».

Η αλήθεια πονάει στην αρχή, ειδικά τις πρώτες μέρες όταν θα βλέπεις γύρω σου άτομα να σε κοιτάνε με λύπη (το χειρότερό μου) όταν τους έχεις ξεστομίσει το «χωρίσαμε». Είναι λογικό να θες να αποφύγεις τη σκληρή αλήθεια, αλλά σε κανέναν δεν έκανε καλό να είναι φυγόπονος. Οφείλεις να θωρακίσεις τον εαυτό σου, να τον εκπαιδεύσεις να αντέχει τον «πόνο» γιατί κάποια στιγμή θα το βρεις μπροστά σου.

Μην γελάσεις αλλά ο Ραφίκι στον «Βασιλιά των Λιονταριών» είχε πει μια μεγάλη σοφία:

 

 

Αυτό όμως που πρέπει να ξεπεράσεις είναι ο εγωισμός που αισθάνεσαι, ή η ντροπή (που κακώς νιώθεις). Δεν υπάρχει ντροπή σε έναν χωρισμό, όσο και αν δεν θες να συνειδητοποιήσεις ότι κάποια δεν σε δέχτηκε για αυτό πού είσαι. Το πρόβλημα δεν το έχεις εσύ, ούτε όμως και αυτή. Δυστυχώς δεν ταιριάζατε και αν δεν σου το έλεγε εκείνη κάποια στιγμή θα το έκανες εσύ. Είτε τώρα, είτε σε ένα μήνα, σε ένα χρόνο, όταν πλέον θα αδυνατούσατε να απολαύσετε ο ένας την παρουσία του άλλου. Σκοπός μιας σχέσης είναι η αλληλοσυμπλήρωση, να περνάτε καλά αμφότεροι και να έχετε δημιουργική «συνεργασία» όσο περνάτε χρόνο μαζί. 

Αλλά αυτό που δεν πρέπει επ’ ουδενί να κάνεις είναι να μην πεις την αλήθεια επειδή σε πληγώνει.

 

Και ας σε χώρισε τι έγινε;

Επειδή κάποιοι κακοπροαίρετοι θα σκεφτούν ή θα μιλήσουν με φθόνο για σένα λέγοντας «τον χώρισε η τύπισσα»; Να σε απασχολεί ο εαυτός σου ασχέτως του πώς μπορεί να συμπεριφέρεται η απέναντι (θηλυκή) πλευρά σε αντίστοιχες περιπτώσεις. 

Η αλήθεια πονάει, δεν «σκοτώνει». Τα έχει πει και ο Τολστόι:

«Δεν υπάρχει μεγαλείο εκεί που δεν υπάρχει αλήθεια».

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved