Οι «κομπάρσοι» και οι «αυτοφωράκηδες»

Έχουμε 352 νεκρούς και υπάρχει κόσμος που πιστεύει ότι πρόκειται για...ηθοποιους.

Την ώρα που εσύ μαλώνεις στα social media για το αν ο Χαρδαλιάς φίλησε ή δεν φίλησε το χέρι του παπά κι αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να το κάνει αυτό, 352 άνθρωποι έχουν φύγει από τη ζωή στην Ελλάδα. «Κομπάρσοι» για κάποιους, «ηθοποιοί» για κάποιους άλλους, «ψεύτικα νούμερα» λες εσύ που «ξέρεις εκ των έσω την αλήθεια», «πέθαναν από άλλα αίτια αλλά έδωσαν ένα χιλιάρικο στους συγγενείς τους για να υπογράψουν ότι πέθαναν από κορωνοϊό», λέει ο άλλος, διότι είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι συγγενείς των αποθανώντων βεβαιώνουν οι ίδιοι την αιτία θανάτου σε ένα νοσοκομείο. 

 

 

Οι 352 άνθρωποι, που εσύ αποκαλείς «κομπάρσους», ήταν γονείς, αδέλφια, παπούδες και γιαγιάδες κάποιων συνανθρώπων σου. Οι «ε, καλά μωρέ, κάποιοι γέροι πεθαίνουν, δεν χάλασε κι ο κόσμος», ήταν ο κόσμος όλος γι' αυτούς που τους αγάπησαν. Ήταν άνθρωποι σαν και σένα και μένα, κόλλησαν τον ιό ίσως από δική τους αμέλεια, ίσως και από δική σου, επειδή δεν τους προστάτεψες, δεν φόραγες μάσκα, δεν κράτησες αποστάσεις, δεν σεβάστηκες τα υγιειονομικά πρωτόκολλα. 

Εσύ, που ξέρεις καλύτερα από τους επιστήμονες και ξεπατικώνεις κάθε παπαριά που διαβάζεις από κάθε απίθανο σάιτ ή μπλογκ, καλό είναι να μας κάνεις μια μίνι - ανάλυση εκείνης της περίφημης θεωρίας που λες και ξαναλές, ότι «η κοινή γρίπη σκοτώνει περισσότερους στην Ελλάδα κάθε χρόνο από τον υποτιθέμενο κορωνοϊό» και με απλή αριθμητική, απ' αυτή που ενδεχομένως να έμαθες στο σχολείο, να μας πεις αν η απλή γρίπη μέσα σε ένα εξάμηνο, έστειλε στον άλλο κόσμο 352 ανθρώπους στην Ελλάδα και ποια χρονιά έγινε αυτό. Και δεν θέλω καν να σκέφτομαι πόσοι από τους πάνω από 70 συνανθρώπους μας, που είναι διασωληνωμένοι, δεν θα τα καταφέρουν. 

 

meth koronoios ellada anapneustiras 17032020 ape

 

Να μας πεις επίσης αν η απλή γρίπη μέσα σε ένα εξάμηνο, ήταν ποτέ υπεύθυνη για θανάτους που πλησιάζουν παγκοσμίως το ένα εκατομμύριο. Εκτός αν πιστεύεις ότι κάποιο παγκόσμιο πρακτορείο ηθοποιών τροφοδοτεί με κομπάρσους όλες τις χώρες του πλανήτη, ώστε να παριστάνουν τους νεκρούς και να βοηθούν τις κυβερνήσεις όλου του κόσμου να παίρνουν μέτρα για να μην μπορείς εσύ να πίνεις μπύρες μέχρι τις 3 και να πηγαίνεις στα μπουζούκια. Αν είναι έτσι, φοβάμαι ότι θα ξεμείνουμε από «κομπάρσους» κι ενδεχομένως θα πρέπει να τους «ξαναζωντανέψουμε» με κάποιον τρόπο, να τους αλλάξουμε λίγο το κούρεμα, να τους κολλήσουμε ένα ψεύτικο μούσι, να τους φορέσουμε γυαλιά και να τους «ξαναπεθάνουμε» το προσεχές διάστημα, για να εμφανίσουμε κι άλλους ψεύτικους θανάτους» από τον κορωνοϊό. 

 

 

Εσύ λοιπόν, που είσαι μάγκας κι επαναστάτης και δεν γουστάρεις να φοράς μάσκα, που προτρέπεις και άλλους να κάνουν το ίδιο με τη φωνή σου ή τα γραπτά σου στα σόσιαλ μίντια, που κάνεις τσαμπουκά στο σχολείο του παιδιού σου, βρίζεις και χτυπάς δασκάλους ή άλλους γονείς, εσύ που νομίζεις ότι θα μπαίνεις στα λεωφορεία χωρίς μάσκα ή φορώντας την στο πηγούνι, που θέλεις να ψωνίζεις στο σούπερ - μάρκετ ή στον χασάπη φορώντας μόνο μάσκα ομορφιάς, ετοιμάσου να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες του Νόμου. Το Αυτόφωρο, την ποινική δίωξη, το πρόστιμο, τη φυλακή. Διότι από τη στιγμή που αποφάσισες ότι δεν επιθυμείς να ζεις σε κάποιο βουνό σαν τον ερημίτη ή μόνος σου σε κάποια βραχονησίδα αλλά να είσαι μέρος ενός κοινωνικού συνόλου, οφείλεις να σεβαστείς τους Νόμους και να αποδεχθείς ότι πέρα από προνόμια και δικαιώματα, έχεις και υποχρεώσεις. Βασική σου υποχρέωση, να σεβαστείς την ανθρώπινη ζωή και την υγεία των συνανθρώπων σου, οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα από τη δική σου ανοησία και βλαχομαγκιά. 

 

koronoios nosokomeio

 

Υ.Γ. Μπορείτε να οργανωθείτε εσείς οι αρνητές της μάσκας και οι «όλα είναι ψέματα για να μας φυτέψουν τσιπάκι», και να βάλετε μπροστά τον παλιό, καλό «Αυτοφωράκια», που είχαν και τα μπαράκια και τα κλαμπς, ώστε να πηγαίνει Αυτόφωρο όταν έσκαγε η Αστυνομία και να τη σκαπουλάρουν οι υπόλοιποι. Βάλτε τον μπροστά να την πληρώσει εκείνος και στη συνέχεια βρείτε το αμέσως επόμενο κορόιδο να κάνει την ίδια δουλειά. 

Υ.Γ.2. Η υγιειονομική κρίση που περνάμε, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεμπερδέψουμε από όλους τους τοξικούς, ψεκασμένους και επικίνδυνους ανθρώπους που είναι στη ζωή μας ή «φίλοι μας» στα σόσιαλ μίντια. Τώρα που πέταξαν τις μάσκες, τους πετάς κι εσύ από τη ζωή σου και ξεμπερδεύεις, χωρίς τύψεις, χωρίς ενοχές και χωρίς εξηγήσεις. Θα ανασάνεις γεμάτος ανακούφιση, πίστεψέ με. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved