Χάρη Βαρθακούρη, μετρώ αντίστροφά να τελειώσει. Ελπίζω κι εσύ

Ο Νίκος Συρίγος αναρωτιέται γιατί έπρεπε να συνδέσει το όνομά του με το Big Brother.

Έβλεπα φανατικά τον Χάρη Βαρθακούρη και τη γυναίκα του, σε αυτές τις εκπομπές που έκαναν παρέα τον… γύρο του κόσμου. Και τους γούσταρα τρελά. Και τους δύο. Στον Χάρη είχα κι έχω αδυναμία. Μεγάλη. Κι όχι μόνο επειδή είναι γιος του Γιάννη Πάριου. Είναι και σπουδαίος μουσικός. Συνθέτης απ’αυτούς που δεν έχουμε και πολλούς στην Ελλάδα. Με μουσικές πραγματικά ξεχωριστές. Κι επειδή τον ξεχωρίζω τόσο πολύ από τους άλλους, θα ήταν ανειλικρινές να μην έγραφα ακριβώς αυτό: Γιατί βρε Χάρη; Γιατί;

 

 

Γιατί να συνδέσεις το όνομα σου, την παρουσία σου, με το «Big Brother»; Γιατί να ασχοληθείς με το αν η μια πλακώθηκε με την άλλη, αν το παλικάρι από το Πακιστάν τα βρήκε με τον… Δήμαρχο ή αν μια ξανθιά που μιλάει και στον ύπνο της, είναι για το reality ή για… δέσιμο;

Γιατί ο Χάρης Βαρθακούρης του «Βράδια αξημέρωτα» και της «Μοναξιάς» πρέπει να συνδεθεί με όλο αυτό το σουργέλο; Γιατί;

Και κυρίως γιατί το… επόμενο βήμα του, ως τηλεοπτική παρουσία, έπρεπε να είναι κάτι τέτοιο; 

 

varytha

 

Κι επειδή θέλω να είμαι απόλυτα δίκαιος. Ναι, το Big Brother ως… Big Brother, έχει κάνει πραγματικά αυτό που έπρεπε. Οι χαρακτήρες που έχει βάλει στο σπίτι είναι για να σπάσουν τα… κοντέρ της τηλεθέασης! Ο στόχος θα επιτευχθεί… Να το δουν οι πολλοί. Όσο περισσότεροι, τόσο πιο… μεγάλη η επιτυχία! Ακόμη και αν για κάποιους είναι η… Ελλάδα που θέλουμε να ξεχάσουμε ότι υπάρχει. Κι ας υπάρχει. Γιατί υπάρχει. Αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να βάλουν ηθοποιούς που θα έπαιζαν τον ρόλο όλων αυτών που μπήκαν μέσα και… ξεκατινιάζονται με το «καλημέρα», χωρίς δισταγμό. Που είναι αποφασισμένοι να… χορτάσουν τον «μπανιστιρτζή». Ή όπως μου είπε μια φίλη, ακόμη και αυτόν που βλέπει το Big Brother ώστε να σιγουρευτεί ότι υπάρχουν μεγαλύτερα χάλια από τον ίδιο… Και να παρηγορηθεί!

Αλλά δεν είναι το Big Brother το θέμα. Είναι ο Χάρης. Ο Χάρης Βαρθακούρης. Ο αγαπημένος συνθέτης. Ο Χάρης…ματικός. Το φαινόμενο. Εκτός και αν ξέρετε πολλούς που έχουν τραγουδήσει και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο το «Πιο καλή η μοναξιά…» στα 9 χρόνια τους.

 

 

 

Ο Χάρης που είναι παράταιρος, ξένος σε όλο αυτό το πανηγύρι… Ο Χάρης που ναι, μπορεί να θέλει να κάνει κάτι στην τηλεόραση, αφού το’χει αλλά θαρρώ πως τα ζύγισε λάθος. Γιατί το τίμημα παραείναι βαρύ. Βαρύ κι ασήκωτο. Ειδικά για εμάς που ο Χάρης είναι πραγματικά ξεχωριστός. Για μας που δεν θέλουμε να βλέπουμε τον Χάρη στο… τσίρκο. Ούτε καν ως θεατή. Πόσο μάλλον ως θηριοδαμαστή! Βρε Χάρη… Βρε Χάρη! 

Χάρη, δεν ξέρω πόσα χρήματα θα πάρεις για όλο αυτό… Ξέρω όμως πως από το Σάββατο που σε είδα εκεί, μετρώ αντίστροφα σαν… φαντάρος να τελειώσεις από όλο αυτό. Ελπίζω, βαθιά μέσα σου κι εσύ.

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved