Η Ellen DeGeneres έκανε αυτό ακριβώς που δεν ήθελε να της κάνουν

Η παρουσιάστρια μας επιβεβαίωσε πως η τοξικότητα πίσω από την αμερικανική τηλεόραση είναι μεγάλη.

Το μόνο σίγουρο, στην αβέβαιη πια καθημερινότητά μας, είναι πως η ανθρωποφαγία δεν οδηγεί πουθενά και πως αν αυτή κάποιες φορές φέρνει αποτελέσματα, δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι και τα σωστά. Το δημόσιο λιντσάρισμα είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να συγκεντρώσει κάποιος όσες διασταυρωμένες πληροφορίες έχει και να τις περιεργαστεί προτού πατήσει το enter και κάνει γνωστή την άποψή του. Όλοι μας από απλοί αναγνώστες μιας είδησης μπορούμε να γίνουμε κριτές και από απλοί αναγνώστες και κριτές, μπορούμε να γίνουμε ένα κομμάτι κρέας που το ξεσκίζουν χιλιάδες ζώα στην ζούγκλα των social media. Όλα αυτά από τη μία στιγμή στην άλλη. Στο 2020 ζούμε.

H Ellen DeGeneres δεν έχει γίνει το γεύμα όσων την περιμένουν στη γωνία και όσων ζουν από τις πικάντικες αποκαλύψεις που αφορούν πασίγνωστους σταρς. Όχι ακόμα τουλάχιστον. Αυτό το χρωστά στην δημοφιλία της, δημοφιλία που πραγματικά πάλεψε σκληρά για να την αποκτήσει. Η παρουσιάστρια, κωμικός, ηθοποιός και παραγωγός είναι ιδιαίτερα αγαπητή στην αμερικανική τηλεόραση και το όνομά της βρίσκεται κάπου κοντά με αυτό της Oprah. Μπορεί να κατευθύνειμε τα λόγια της και την στάση της τους τηλεθεατές. Πιστέψτε με, το να βρεθεί κάποιος έστω και κοντά στην Oprah φάνταζε κάποτε αδιανόητο. Το κοινό της, με λίγα λόγια, δεν θα την αφήσει να πέσει στο κενό για μερικές κατηγορίες εις βάρος της.

Τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής:

Η παρουσιάστρια και οι παραγωγοί της, σύμφωνα με καταγγελίες, έχουν επιδείξει ρατσιστική και γενικότερα άσχημη συμπεριφορά στους συνεργάτες της στην εκπομπή The Ellen DeGeneres Show. Όλα ξεκίνησαν όταν η Ολλανδή youtuber, Nikkie de Jager, προσκεκλημένη της Ellen, μίλησε ανοιχτά για τα όσα βίωσε στο στούντιο και χαρακτήρισε την αστεία και αγαπητή σε όλους Ellen, «ψυχρή και απόμακρη» αφού δεν μπήκε καν στον κόπο να της μιλήσει πριν οι δυο τους συζητήσουν on camera.

Τον περασμένο Απρίλη στήθηκε στο Twitter ένα μικρό πάρτι. Πολλοί χρήστες μοιράστηκαν τις όχι και τόσο όμορφες ιστορίες τους με την Ellen και την χαρακτήρισαν «έναν από τους πιο κακούς ανθρώπους στη ζωή». Στη συνέχεια διάφοροι συνεργάτες της γνωστοποίησαν πως δεν έχει επικοινωνήσει κανείς μαζί τους για τα δεδουλευμένα τους ή για τις ώρες εργασίας τους εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Μιλάμε για πάνω από 30 άτομα. To BuzzFeed και το αξιόπιστο Variety ήταν τα πρώτα μεγάλα sites που ασχολήθηκαν με το ζήτημα.

Μία ακόμα άτυχη στιγμή της και «κακό» αστείο της που συζητήθηκε:

 

Αυτές ήταν μερικές από τις πολλές ιστορίες που εμφανίζονται στα ξένα μέσα καθημερινά. Διαβάσαμε επίσης πως μία ραδιοφωνική παραγωγός από την Αυστραλία είχε λάβει οδηγία να μην κοιτάζει και να μην μιλάει στην Ellen όταν δούλεψε μαζί της το 2013 και πως όταν κάποιος έμπαινε στο γραφείο της, έπρεπε να μασάει την τσίχλα που είχε σε ένα βάζο έξω από αυτό καθώς η παρουσιάστρια είχε «ευαίσθητη» μύτη.

Η παραδοχή και η ανάληψη ευθυνών

«Από την πρώτη εκπομπή είχα πει σε όλους πως θα είναι ένας χώρος χαράς. Κανένας δεν θα ύψωνε τη φωνή του, όλοι θα αντιμετωπίζονταν με τον ίδιο σεβασμό. Προφανώς κάτι άλλαξε και με απογοήτευση έμαθα πως δεν γίνονταν έτσι τα πράγματα. Γι’ αυτό απολογούμαι».

Αυτό είναι ένα μέρος της ανακοίνωσή της και με αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά, παραδέχεται τα λάθη της και αναλαμβάνει όσες ευθύνες της αναλογούν. Τη βαρύτητα της ανακοίνωσης, ωστόσο, μπορεί να την μετρήσει κανείς με την δική του ζυγαριά. Αν πραγματικά εννοεί τα όσα είπε, δεν θα το μάθουμε ποτέ. Αναγκάστηκε να μιλήσει γι’ αυτά τα προβλήματα πριν γίνουν μεγαλύτερα από εκείνη και καταστρέψουν τη φήμη της.

Αν θα έπρεπε να σταθούμε κάπου, είναι εδώ: «Είμαι ένα άτομο που κρίθηκε και σχεδόν έχασε τα πάντα λόγω του ποια είμαι, καταλαβαίνω και συμπάσχω με αυτούς που έχουν άνιση μεταχείριση, που τους συμπεριφέρονται λες και δεν είναι ίσοι. Το να σκέφτομαι πως κάποιος ένιωσε έτσι με κάνει να νιώθω απαίσια».

elen

Η Ellen DeGeneres έκανε γνωστό το 1997 πως είναι λεσβία. Όπως η ίδια ανέφερε στην ανακοίνωσή της, κρίθηκε και έχασε σχεδόν τα πάντα λόγω του ποια είναι. Έπεσε μέχρι και σε βαθιά κατάθλιψη από τα όσα γράφτηκαν εκείνη την περίοδο από τα αμερικανικά tabloids. Ένα χρόνο μετά η τότε εκπομπή της διακόπηκε. «Άνθρωποι με κορόιδευαν» θα πει σε μία συνέντευξή της κάνοντας μια αναδρομή των όσων έζησε στο παρελθόν.

Ο κόσμος μας είναι άδικος και δυστυχώς η Ellen το κατάλαβε με τον άσχημο τρόπο. Αυτό θα έπρεπε να είναι αρκετό από μόνο του για να προστατεύσει τους συνεργάτες της και να μην εξελιχθεί και η ίδια σε καταπιεστή και σε ένα άτομο που υποβάλλει τους άλλους σε καθημερινές δοκιμασίες. H δημοφιλής παρουσιάστρια θα συνεχίσει κανονικά την εκπομπή της παρά τα όσα ακούγονται. Η τηλεοπτική της περσόνα, ωστόσο, έχει ήδη αρχίσει να λιώνει μπροστά στον καθρέφτη. Η Εllen DeGeneres έκανε ακριβώς αυτό που δεν ήθελε να της κάνουν: φέρθηκε άδικα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved