Το καυτό ντουζ το καλοκαίρι δεν σε κάνει λιγότερο άνδρα

Το καυτό νερό αγαλλιάζει την ψυχή μου.

Όχι δεν μου αρέσει το κρύο νερό, μόνο και μόνο που θα πέσει πάνω μου με κάνει να θέλω να βγω από τη μπανιέρα. Εντάξει, στην θάλασσα αναγκάζομαι να το αντέξω αλλά δεν είναι το ίδιο όταν έχει κανείς την επιλογή. Με λίγα λόγια αν είχα την δυνατότητα και μπορούσα ν’ ανάψω θερμοσίφωνο και να ζεστάνω τη θάλασσα θα το έκανα ευχαρίστως.

Αυτό σαν παράταιρη εισαγωγή που όμως κρύβει μέσα της μία προσωπική αλήθεια κι εκφράζει διαρρήδην την εμμονή μου με το ζεστό νεράκι.

Στο σπίτι χειμώνα καλοκαίρι κάνω μπάνιο με καυτό νερό, τόσο καυτό που βγαίνω κόκκινος απ’ το ντουζ, ν’ αχνίζω σαν αστακός, αλλιώς δεν το φχαριστιέμαι με τίποτα.

Προλετάριος: Οι 5 χειρότερες δουλειές που έχω κάνει ποτέ

 

Είχα δοκιμάσει μια εποχή να κάνω μπάνιο με κρύο νερό και για πολύ καιρό είχα ξενερώσει με την ιδέα του μπάνιου γενικότερα γιατί κάθε φορά που εκείνη η ώρα ερχόταν, να κάνω μπάνιο δηλαδή, ήταν λες και θα περνούσα κάποιο σατανικό Κινέζικο βασανιστήριο, κι όλα αυτά με δική μου πρωτοβουλία.

Ξαφνικά, ήμουν δυστυχισμένος με τις επιλογές μου. Ποιο πολύ όμως μ’ αρρώσταινε που εγώ ο ίδιος το ‘χα επιβάλει τόσο αναίτια στον εαυτό μου.

Φυσικά αυτό δεν κράτησε και πολύ καιρό μιας και δεν βάσταξα άλλο να παγώνω σαν πιγκουίνος κάθε φορά που έπρεπε να μπω στη μπανιέρα. Ναι, το ξέρω πως το κρύο νερό κάνει πολύ καλό στο δέρμα και γενικότερα στην υγεία μας αλλά και πάλι, καλύτερα να ‘χω δέρμα λίγο γαριασμένο παρά να παθαίνω απανωτά εγκεφαλικά, καρδιακά επεισόδια και χιονίστρες κάθε φορά που θέλω να πλυθώ.

Πώς η απόσταση με έκανε να ξανασυνδεθώ με τον πατέρα μου

 

Είναι το αντίθετο του ρητού: Μπρος στα κάλλη τι ‘ναι ο πόνος.

Κι ερχόμαστε στο θέμα μας επιτέλους.

Ένας απ’ τους λόγους που κάνω μπάνιο, εκτός απ’ τους προφανείς που είναι να μην βρωμοκοπάω σαν χωματερή, είναι επίσης γιατί με ξεκουράζει και μου παίρνει όλο το μόχθο της ημέρας που ‘χει συγκεντρωθεί στο σώμα μου μετά από ένα οχτάωρο στην γαλέρα.

Και κάπου εδώ σκάνε οι δικές μου απορίες.

unnamed

 

Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κρύο μπάνιο μετά από μία δύσκολη μέρα;

Δεν είναι ότι καλύτερο πραγματικά. Το ζεστό νερό είναι ο μόνος φίλος μου σ’ αυτές τις περιπτώσεις, το μόνο πράγμα που ξέρει πως να χαλαρώσει τους απίστευτα τεντωμένους μου μύες και μυαλό.

Ναι το ζεστό νερό είναι μία απόλαυση, μία ατόφια, γνήσια και τρομερή εξάρτηση.

Ναι έχω δοκιμάσει να κάνω μπάνιο και με χλιαρό νερό. Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Έχω δοκιμάσει ακόμη και να κάνω το λεγόμενο Σκωτσέζικο (μην το κάνεις δεν είναι ωραίο) αλλά όχι παιδιά, δεν λειτουργεί για μένα, ακόμη κι αν είναι κατακαλόκαιρο κι έξω ο κόσμος βράζει σαν αυγό, εγώ χρειάζομαι το καυτό μου μπάνιο για να νιώσω άνθρωπος ξανά.

Ηλεκτρικός: Ο καθημερινός βιοπαλαιστής στα Βαγόνια του Καρχαρία

 

Κι έχω ακούσει πολλά καταπιεστικά σχόλια του στυλ πως πρέπει να μάθεις ν’ αντέχεις το κρύο νερό και δεν είναι πράγματα αυτά και πως κάνεις κακό στο δέρμα σου και πως τελικά οι άντρες πρέπει ν’ αντέχουνε τις κακουχίες και κάτι τέτοια περίεργα και τρελά όπου η μόνη απάντηση που έχω σ’ αυτούς που λένε κάτι τέτοια άκυρα πράγματα είναι: ΜΟΝΟ ΚΑΥΤΟ ΝΕΡΟ και μάλιστα τόσο καυτό που να σου φεύγει το δέρμα και να γίνεσαι κόκκινος σαν μπαρμπούνι.

Όποιος θέλει ας κάνει μπάνιο και με παγάκια, εγώ πάω ν’ ανάψω το θερμοσίφωνο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved