Έχουμε κουραστεί από τα παιχνίδια του κάθε Kanye West εκεί έξω

Οι celebrities νιώθουν την ανάγκη να βρίσκονται στο επίκεντρο με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος.

Ο Kanye West είναι ένας κακός ράπερ. Η μουσική του, ωστόσο, αυτή που συνοδεύει τα λόγια του, είναι καταπληκτική. Τον έχουν αποκαλέσει «ιδιοφυΐα». Παραδέχομαι πως ο χαρακτηρισμός αυτός ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είναι ένας συνθέτης με τρομερή αντίληψη αλλά και αισθητική. Έχει το πακέτο και το πουλάει σωστά, παρά τις κακές και άτσαλες ρίμες του. Τώρα, θα μου πείτε τι σχέση έχουν όλα αυτά με το χθεσινό του τιτίβισμα. Καμία. Αυτό ακριβώς είναι το point αν και πίσω από τις λέξεις, κρύβεται μια υπόγεια σύνδεση αρκετά γενικευμένη, όπως τη θέλει και ο ίδιος να είναι. 

 

Ο West ανήκει στους celebrities από το πάνω ράφι. Ακόμα και εκεί υπάρχει διαχωρισμός. Δεν γίνεται διαφορετικά αν έχεις παντρευτεί την Kim Kardashian. Ένα μεγάλο ποσοστό της Αμερικής βλέπει τα μαλλιοτραβήγματα της γυναίκας του με της αδερφές τις στην τηλεόραση. Οι Αμερικανοί αγαπούν το δράμα και αυτό είναι ένα reality show που προσφέρει στους τηλεθεατές άφθονες στιγμές συγκίνησης. Μερικές φορές το παρακολουθώ για λίγα λεπτά πριν αλλάξω κανάλι με το πρόσωπό μου παραμορφωμένο από την αηδία. Το έθνος διοικείται από άτομα που έχουν πίσω τους καριέρα στα reality show, μην το ξεχνάμε αυτό. O Ronald Reagan, επίσης, ήταν ηθοποιός πριν γίνει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Αυτή η χώρα είναι απίθανη, από όλες τις απόψεις.

 

 

Ας περάσουμε στο περίφημο tweet. «Πρέπει τώρα να εκπληρώσουμε την υπόσχεση της Αμερικής, εμπιστευόμενοι τον Θεό, ενοποιώντας το όραμά μας και οικοδομώντας το μέλλον. Κατεβαίνω ως υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ». Μαζί με αυτά τα λόγια υπάρχει και το hashtag #2020VISION. Ας βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους. Δεν είναι τόσο εύκολο για τον οποιοδήποτε να θέσει υποψηφιότητα, ακόμα και αν αυτός είναι ο Kanye West με τα εκατομμύρια views και σχόλια κάτω από τα τραγούδια του. Η γραφειοκρατία και τα deadlines είναι το ίδιο σκληρά για όλους. Ο ράπερ και επιχειρηματίας έχει ήδη «χάσει» μερικές πολιτείες λόγω αυτού.

 

Έτσι, παρά τις υποσχέσεις του μέσα στα χρόνια, δύσκολα θα τον δούμε να μιλά στους ψηφοφόρους του. Οι αμερικανικές εκλογές είναι σε τέσσερις μήνες και δεν έχει παραδώσει ούτε το πρόγραμμα της προεκλογικής του καμπάνιας. Το tweet αυτό δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μία ηλιθιότητα ώστε να γίνει trend. Φυσικά και έγινε. Οι celebrities νιώθουν την ανάγκη να βρίσκονται στο κέντρο των συζητήσεων, ο West δεν διαφέρει. Όσο το όνομά του βρίσκεται στην επικαιρότητα, τόσο γεμίζει και ο τραπεζικός τους λογαριασμός. Το παιχνίδι γνωστό.

 

 

Η γυναίκα του, Kim, όπως και ο Elon Musk βρίσκονται στο πλευρό του αν και ο δεύτερος μέχρι πρόσφατα είχε στηρίξει ανοιχτά τον Δημοκρατικό Andrew Yang. Αυτά αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη, για την Αμερική μιλάμε άλλωστε. Ποιοι είναι οι λόγοι, όμως, που ο Kanye West μας ανακοίνωσε αυτή του την πρόθεση; Ας γράψουμε μερικά λογικά σενάρια για την όχι και τόσο λογική κίνηση του West. Ξεκινάμε: 1. Θέλει να «τραβήξει» τους μαύρους ψηφοφόρους από τον Joe Biden. 2. Το αντίθετο, θέλει να «τραβήξει» ένα μέρος των μαύρων ψηφοφόρων από τον Trump. 3. Απλά θέλει να τραβήξει την προσοχή. 4. Προμοτάρει έναν νέο δίσκο.

Αν είμαστε για κάτι σίγουροι, πάντως, είναι πως βαρεθήκαμε την συμπεριφορά του κάθε φαντασμένου Kanye West εκεί έξω.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved