Μία Μενεγάκη δεν την ξεχνάς εύκολα

Το μοναδικό Αχ Ελένη που μπορεί να πει κανείς, είναι για την αποχώρηση της βασίλισσας της πρωινής ζώνης.

Η Ελένη Μενεγάκη είναι ένα πρόσωπο «μυθικό» για τους περισσότερους άντρες της γενιάς μου. Ήταν ο λόγος να ξυπνάμε καλά το πρωί. Όπως κι αν είχες κοιμηθεί το προηγούμενο βράδυ ή έστω νωρίς το πρωί, άνοιγες την τηλεόραση και φτιαχνόταν ο κόσμος. Βλέπεις, η Ελένη, είχε πάντα τον τρόπο της. Από το ντύσιμο της, μέχρι το σκέρτσο, το νάζι στην κάμερα, ήξερε να φλερτάρει με το ανδρικό κοινό χωρίς όμως αυτό το «φλερτ» να ενοχλεί το γυναικείο. Μαγική ισορροπία. Κι όχι μόνο σε αυτό το κομμάτι.

 

 

 

Η Ελένη, κατάφερε να ασχοληθεί με τα λεγόμενα «κουτσομπολίστικα» θέματα, χωρίς η ίδια ποτέ να μπει στη διαδικασία του «κιτρινισμού». Κι όταν το έπρατταν οι συνεργάτες της, φρόντιζε με τον τρόπο της να τους επαναφέρει στην τάξη. Κι ας ήξερε ότι αυτό ενδεχομένως να έστελνε τηλεθεατές αλλού. Εκεί που το κίτρινο περισσεύει… Η Μενεγάκη μεγάλωσε γερά παιδιά. Το γεγονός ότι ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος είναι αυτός που περπάτησε μαζί της, σχεδόν ολόκληρη τη διαδρομή, αποδεικνύει ότι ήξερε να επιλέγει συνεργάτες και κυρίως να φυλάει ως κόρη οφθαλμού, όσους θεωρούσε πραγματικά πολύτιμους για την ίδια. Οι άνθρωποι της τηλεόρασης, μάλιστα, λένε ότι αποτελούσε πάντα εγγύηση για το γεγονός ότι όσοι συνεργάζονταν μαζί της θα ήταν καλά αμειβόμενοι. Κι αυτό από μόνο του λέει πολλά… Μέχρι πρότινος απλά άκουγα για την Ελένη Μενεγάκη… Όταν ήρθε η ώρα να τη γνωρίσω, τηλεοπτικά, αντιλήφθηκα το πόσο έξυπνη πρέπει να είσαι για να παίζεις τη… χαζή!

 

 

Ήταν τόσο άριστα προετοιμασμένη για την κουβέντα της, μια κουβέντα με έναν άνθρωπο που δεν γνώριζε, που ήξερε ακριβώς τι πρέπει να ρωτήσει και γιατί. Με κάθε λεπτομέρεια. Απόλυτα προετοιμασμένη. Το κυριότερο… Μέσα σε χρόνο dt μετατρέπει ένα απρόσωπο πλατό στο… σαλόνι του σπιτιού της. Και σε κάνει να λυθείς… Ακόμη και αν τη συναντάς πρώτη φορά στη ζωή σου. Ακόμη και αν δεν έχετε πει μέχρι εκείνη τη στιγμή ούτε καλησπέρα. Ακόμη και αν είναι μια γυναίκα-μύθος για την τηλεόραση. Ακόμη και αν ξέρεις ότι μετά το τέλος της συνέντευξης, ίσως να μην ανταλλάξετε ξανά κουβέντα. Ταλέντο και χάρισμα. Δεν ξέρω τι χρήματα έχει βγάλει η Ελένη από την τηλεόραση. Φαντάζομαι ότι είναι αρκετά. Και μπράβο της, καθώς μέχρι και σήμερα ξέρει και μπορεί να πουλήσει παγάκια σε Εσκιμώο. Ξέρω όμως ότι αν ζούσε στην Αμερική, θα έκανε… πλάκα στους καναλάρχες. Και θα έβγαζε τα 100πλάσια.

 

 

Σε μια χώρα που δεν μπορείς να πεις ότι έχει την «αγορά» για να βγάζει σταρ, η Μενεγάκη έχει τη στόφα του σταρ. Είναι από τους ανθρώπους που θαρρείς ότι έχουν έναν προβολέα πάνω από το κεφάλι τους για να τους φωτίζει. Λάμπει. Και μέχρι να ξαναγυρίσει στη μικρή οθόνη, θα συνεχίσει να λάμπει. Όπως όλοι οι σταρ. Διά της απουσίας της.

Τουλάχιστον μας άφησε τις αναμνήσεις…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved