Ο κοριτσοπατέρας είναι Batman και Superman μαζί

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για την μοναδική ευτυχία και συνάμα ευθύνη του να μεγαλώνεις πριγκίπισσες.

Δεν θα πω ψέματα. Κάθε πατέρας, κάθε άντρας θέλει έναν γιο. Κάποιοι ως διάδοχοι και άλλοι για να έχουν αφορμή κι αιτία να γίνουν ξανά παιδιά. Να παίζουν αντρικά παιχνίδια και κυρίως να τα… αγοράζουν «για τον μικρό». Για κάποιο λόγο ο Θεούλης μου χάρισε δυο κορίτσια. Ένα από τύχη κι ένα από επιλογή. Η τύχη ήταν η Έλενα. Η επιλογή η Εύα, που μου… ήρθε έτοιμη από τας Ευρώπας! Αν θέλω να είμαι σωστός χρονολογικά πρέπει να βάλω πρώτα την Εύα, αφού προηγήθηκε οκτώ χρόνια της Έλενας. Αλλά δεν είναι το θέμα η σειρά. Είναι η αίσθηση να είσαι κοριτσοπατέρας.

 FullSizeRender

Αυτό το συναίσθημα της αγάπης, του έρωτα, της στοργής, της ΥΠΕΡ-ΥΠΕΡ-ΥΠΕΡ-προστατευτικότητας που νιώθεις για τις κόρες σου. Αυτό που σε κάνει να είσαι όλοι οι υπερήρωες μαζί. Ποιος Batman και ποιος Superman; Μαζί και Batman και Superman και… πούλμαν αν χρειαστεί, για να πατήσεις τους κακούς. Κακούς είπα; Κι όχι μόνο τους κακούς αλλά και τους «αγαπητικούς» που είναι εν δυνάμει κακοί γιατί «ποιος είσαι εσύ ρε που θα ακουμπήσεις το κοριτσάκι μου;», άσε που «θα το πληγώσεις αργά ή γρήγορα», άρα τι «εν δυνάμει»; Κακός απλά.

Αμ το άλλο; Οι κόρες είναι και ο λόγος για να είσαι κάθε μέρα-κάθε ώρα κάτι μεταξύ Μπραντ Πιτ και Τζορτζ Κλούνεϊ. Δηλαδή ωραίος. Κι αν δεν είσαι να γίνεις. Γιατί όπως εσύ είσαι ερωτευμένος με τις κόρες έτσι είναι κι αυτές μαζί σου. Ή έτσι πρέπει. Να είσαι καθαρός, να μοσχομυρίζεις. Γιατί αυτό που θα τους μείνει μαζί με τις αναμνήσεις είναι το άρωμα σου. Μην μου πεις ότι δεν έχεις ακούσει καμία από τις γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή σου να λέει τη φράση «έτσι μύριζε ο μπαμπάς μου». Και φαντάζομαι ότι δεν θες να το λένε όταν περνάνε από κανέναν ανοικτό υπόνομο ή από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Λέει; Δεν λέει…

bigstock Happy loving family Father an 129420314

Με τις κόρες πρέπει να είσαι όπως ήσουν την πρώτη μέρα που γνώρισες τη μάνα τους. Και στην εμφάνιση και στους τρόπους. Όχι απλά ευγενικός αλλά ευγενής. Για χίλιους κι έναν λόγους. Ο ένας είναι ο… υποψήφιος γκόμενος/σύζυγος. Αν έχεις ανεβάσει τόσο ψηλά τον πήχη, δεν μπορεί, οι περισσότεροι θα περάσουν από κάτω! Οπότε διπλό το καλό. Μην σου πω και τριπλό. Μέχρι τους πέντε που πάνε ΟΛΕΣ οι γυναίκες, τι έχει μείνει; Άλλοι δύο… Ε κάπως θα βρούμε τρόπο να τους ξεφορτωθούμε και αυτούς… Τι; Ποιος νόμιζες ότι είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ στόχος; Αυτός ακριβώς! 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved