Πώς θα μοιάζουν τα μπαρ μετά τον κορονοϊό;

Απόσταση, χωρισμένες θέσεις, ντελίβερι.

Καταρχάς ξέχνα τις μαζώξεις για ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Αυτά που ξέραμε μάλλον θα τα ξεχάσουμε για καιρό.

Τα σενάρια είναι πολλά για το άνοιγμα των μπαρ και των καφέ μετά την πανδημία. Και όλα μάλλον δεν είναι ότι καλύτερο για να επανέλθουμε στα κανονικά μας.

Ίσως χρειαστούν χρόνια για να γυρίσουμε πάλι σε αυτά που είχαμε μάθει. Δηλαδή τι;

Να πας μια ωραία Κυριακή στην καφετέρια της πλατείας της γειτονιάς σου και να αράξεις με τους φίλους σου για καφέ και χαλαρό ποτό μετά καθώς θα βλέπεις την αγαπημένη σου ομάδα.

Τώρα αυτό θα γίνεται μόνο στα σπίτια μας.

Θα πηγαίνεις να πιείς ένα ποτό το απόγευμα μετά τη δουλειά στο μπαράκι της συνοικίας σου, εκέι που όλοι σε ξέρουν και σε σέβονται και ξαφνικά θα ακούς μία φωνή από δίπλα σου που θα λέει:

«Συγνώμη αλλά έρχεστε πολύ κοντά».

Και αυτή η φωνή μπορεί να είναι είτε από τον ίδιο τον πελάτη και συν-πότη σου ή από τον ιδιοκτήτη-σερβιτόρο-μπάρμαν που θα έχει εντολές να μην συνωστίζονται πολλοί μέσα στο μαγαζί και ιδιαίτερα στη μπάρα.

Η απόλυτη μάσκα για την πανδημία.

 

Επίσης ένας άλλος παράγοντας που δεν έχουμε υπολογίσει είναι πως μάλλον μετά το Lockdown και την καραντίνα 50 ημερών, πολλά μπαρ θα έχουν ήδη φαλιρίσει και δεν θα τα ξαναδούμε ανοιχτά ξανά. Οπότε αυτό σημαίνει μία πραγματικότητα με πολύ λιγότερα μπαρ απ’ ότι πριν.

Αυτό από μόνο του είναι μία γιγαντιαία αλλαγή.

Άλλος παράγοντας είναι η όρεξη του ίδιου του κοινού: Πώς είναι δυνατόν να φτάσεις ξανά τα επίπεδα που ήσουν σαν πελάτης πριν από την καραντίνα και τον κορονοϊό; Πολύ δύσκολο.

Μπορεί το αγαπημένο σου στέκι να μην είναι ξανά το ίδιο. Πολλοί δεν θα έρχονται πλέον όπως συνήθιζαν παλιά, λόγω φόβου να μην κολλήσουν τον ιό από τον διπλανό τους. Πράγμα απόλυτα λογικό αν σκεφτεί κανείς τι έχει γίνει.

Αυτό που ίσως γίνει τώρα συνήθειο από όλες τις καφετέριες και τα μπαρ, θα είναι τα delivery. Βέβαια δεν ξέρω πως θα γίνει να παραγγέλνεις delivery στο σπίτι το ουίσκι σου και τον ξηρό καρπό σου αλλά οκ, τουλάχιστον για τον καφέ το καταλαβαίνω μιας και γίνεται από καιρό τώρα.

Ίσως θα πρέπει επίσης να ξεχάσουμε την μπάρα σαν οντότητα. Πλέον λένε πως μόνο σε τραπεζάκια θα καθόμαστε μέσα στα μπαρ κι αυτά θα είναι χωρισμένα με ειδικό πλαστικό χώρισμα. Επίσης δεν θα επιτρέπεται να είναι κανείς όρθιος, οπότε ξεχνάμε και τα αγαπημένα μας «ορθάδικα».

Εμείς πάντως περιμένουμε με αγωνία να δούμε τι θα συμβεί στα αγαπημένα μας μπαρ και καφέ.

Ελπίζουμε να πάνε όλα προς το καλύτερο με τον καιρό.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις πως θα μοιάζει η ζωή μετά τον κορονοϊό:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved